Přejít na obsah

Vady a stále v servisu


djezek

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

 

Chtěl bych se zeptat, zda-li jsem jediný, nebo nás je víc, co mají stále Karouše v servisu. 

( 1.5 tsi DSG Style )

 

Můj případ :

 

1.)

Okno spolujezdce se zasekávalo, resp při zavírání se v půlce o něco sekne a jede zase dolů. 5 tý pokus zavírání úspěšný. 

Servis - z výroby křivé vedení okna - opraveno

 

2.) 

" Park asist není dostupný " -

Servis - odpálená řídící jednotka parkovacích senzorů - opraveno výměna za novou

 

3.) 

Klepání v přední části vozu , jako by něco na podvozku u přední nápravy 

Servis - ( info z Bolky ) - to jsou destičky , vůle na destičkách - neopraveno, klepe čím dál víc, jak 15 let stará octavie , super... tohle destičky nejsou, ale bolka řekla že jsou, tak počkáme až tam něco upadne... 

 

4.) 

Elektrický kufr , při zavírání, se nechytí zámek a kufr je otevřený, jen přivřený 

Servis - aktuálně opravují

 

5.) 

Diplej Amundsen - pravý dolní roh - tmavé pozadí jde do černa, bílé do červena, viz . 

Servis - aktuálně opravují - 3 dny čekání, opět... 

 

 

 

Jak jste na tom vy ? 

Mě to upřímně dost naštvalo, 10 měsíců staré auto a 5. vada...

7ac473d9-ecac-4df1-96af-5337f9a180a6.JPG

0f2261a6-2c81-405c-96c8-81478b7b5135.JPG

Editováno: , autor: djezek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mne dnes v skode povedali,z e asi predna cast vyfuku/katalyzator sa bdue treba vymenit, nieco mi rezonuje, rinci pri anstartovani, asi zly zvar. ale nic co popisujes som nezaznamenal a to mam aj el kufor,amundsen,a park asisst a secko pouzivam denne.

netrap sa. su to len veci. na mazde brzdy odchadzali pri 10tis km a to by ta nasralo viac, ver mi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež mám pocit že niečo klepe z prednej nápravy hlavne ked sa ide po kockách.

Zatiaľ som nebol v servise uvidíme či sa to nebude stupňovať. Inak že by od brzdových doštičiek ? To snáď nemyslia vážne takéto tvrdenie vôbec napísať.

 

K kufru. Ja mám obyčajný zámok ale tiež  sa my často stáva že nezacvakne na prvý krát a to nie z toho že slabo zabuchnem.

Ak budeš vedieť čo s tým robili daj nám spätné info nech viemo na čom sme.

Mňa to zarazilo už v predajni keď som zatváral kufor a normálne by mal zavrieť (na OII bolo takéto buchnutie bolo OK)  no predajca tvrdil že musím viac buchnúť ale to nie je pravda.

 

Editováno: , autor: Peppo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Peppo 

 

To klepání se mi také stupňuje , kostky, retardér, jakákoliv nerovnost a rychlost cca 40 km/h = klepání. Ale až mi to je nepříjemné, jako by tam mělo za chvíli fakt něco upadnout. Prý až budou měnit destičky tak by to mohlo přestat. No uvidíme, najeto 27 tis tak si asi ještě nějakou dobu počkám...

 

Tak jsem ti ho akorát vyzvedl.

 

Kufr - výměna zámku. 

Tím že jsem ho dovíral manuálně, tak jsem asi vyčvachtal cosi, protože při zavírání je asi 2x větší vůle docvaku než byla...

 

Displej Amundsen - výměna za nový kus

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Optik,....    máš slušný nájezd km za měsíc,  můžeš trochu popsat výbavu? Mám také objednanou 1.5 TSI manual, výbava Style .Často pročítám recenze a fóra a hledám informace které nejsou tak často uveřejněné.

Vím třeba od prodejce že se v zimě silně zamlžují světla a také jsem to viděl na vlastní oči .Údajně nedostatek tepla na odpaření vlhkosti od LED světel. Při mrazu ta vlhkost zmrzne a intenzita světla značně poklesne. Jsou o tom na fórech určité dohady s reklamací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde jsem četl neofiko vyjádření kluka ze servisu a ten se o Karoqu moc dobře nevyjadřoval co se kvality týká. Nejvíce prý se opravje problém s otvíráním kapoty (vypadává lanko), vrzající plasty, dále problémy s DSG a turby a pak různě elektronika. Dokonce jako kvalitnější auto doporučoval Seat Ateca/Arona. Já naštěstí zatím žádné problémy neregistruju a doufám, že to tak i zůstane.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Karoq 4x4 2.0 110kW MG. Pořízeno cca konec března 2018. Najeto cca 33 000km.

Po cca 1000 km se poprvé objevila závada s automatickou ruční brzdou. To tlačítko nalevo vedle ruční brzdy. Občas, jednou - dvakrát za měsíc se rozhodne že bude brzdit při rozjezdu. Popis závady: přijedu na semafor, dobrzdím, vyřadím a na palubce se rozsvítí zelená kontrolka ruční brzdy pustím nožní brzdu. Auto je zabržděné, brzdová světla svítí. Po zařazení jedničky a při rozjíždění by měla zelená kontrolka a brzdová světla zhasnout, brzda by se měla automaticky povolit a člověk by se měl plynule rozjet. Ale někdy to udělá jednou, jindy skoro celý den se rozjet nejde, brzda neuvolní. Je nutno opětovně vymáčknout spojku a ručně ruční brzdu povolit.

Už asi třikrát mě asistent nouzového brždění vypekl. Začal brzdit úplně bezdůvodně. Jednou mě kvůli tomu málem zmlátil motorkář :-D. A během couvání by měl automaticky u překážky zabrzdit. To dělá taky jenom někdy.

Co na to servis? Bylo to tam 14 dní, nám se závada neprojevila ... 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Mám Style od 5/2018. Problém s radením spiatočky, po prvom servise nastavili tiahla, ale nič sa nezmenilo. V servise sa porucha neprejaví, štve ma to. Jedenkrát pri 90 km nudzove zablokovalo brzdy bez dôvodu, niekoľkokrát signalizovalo núdzové brzdenie bez dôvodu, nič nebolo predo mnou ani oproti. V servise zistili nešpecifikovanú závadu. V letných mesiacoch vrzgajú predné dvere, v servise sa zavada neprejavila

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Víš co? Já si pořád říkám, že auto za takové prachy by mělo mít už nějakou úroveň. Ale když se kouknu na toho svého mazlíka vzpomenu si na dobu, kdy můj otec kupoval Škodu 120 l a neměl slícované díly karoserie. A teď je to to samé. Kdybych kupoval své auto jako nové, tak bych ho nepřevzal.  Přední blatník nelícuje s kapotou motoru a ¨dveře? No nebudu komentovat. Zadní kufr je pro ostudu. Prý je to normální. Ale jinak člověk nesmí být asi v dnešní době náročný. Když kámoš kupoval Kokodaka a to nového, tak se mu zase rosí světla. Co dodat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...