Přejít na obsah

při startu rány z motoru a nelze nastartovat


KUMBIC

Doporučené příspěvky

1.4 tdi.   Většinou při zahřátém motoru nelze nastartovat. auto má systém start stop, nevím jestli to má nějakou spojitost. Když je motor zahřáty a chcípnu motor a hned ho chci nastartovat tak se ozvou hrozne rány plech na plech železo na železo ,po ránách je slyšet jak se točí startér ale auto nechytne a hned se vypne. takto se to opakuji třeba 5x než auto nastartuje. Pak je chod motoru v poho. Vyčetl jsem někde ze by to mohlo byt baterií ale ze by to dělalo takový bordel ohledně bat. že nemá už takovou kapacitu a je ko.ale to se mi nějak nezdá. nebo taky by to mohl byt startér?nebo spojka? ty rany jsou fakt nemístné. díky za každou odpověď.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko soudit bez záznamu. Ale to, co popisuješ, zní děsivě. Otázkou je, jestli skutečně startér točí celým motorem (není vadné ozubení věnce setrvačníku) a odkud přesně se rány ozývají. Ale pokud bych měl vysoký stupeň jistoty, že rány jdou skutečně od motoru, tak bych nemeškal a letěl do servisu. Auto máš stále v záruce? Tak ať se AS snaží a navalí náhradní vozidlo.

Editováno: , autor: Johny.z
typo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 26. 10. 2018 na 13:51, Pidanek napsal:

Také jsem to řešil,když jsem zajel do servisu tak hned věděli o co jde stalo se to skoro každému koho znám.Je to výrobní vada mění poloosu a přítlačák.Byla na to svolavací akce v záruce zdarma mám rok 2015 u nových to prý nedělá

Tohle mi říkal i kolega co byl na školení. myslím si že to bude něco ohledně spojky. Jen že auto už je po záruce. TO BUDE RAKETA ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím

Mám stejný problém.

Nahrávka když se to děje tady: https://www.youtube.com/watch?v=iTXAzzy_oYQ

Auto je v současný době v neautorizovaným servisu Bosh kde si s tím mám pocit nevědí rady.

Teď taky řeší baterii, prej když se závada projevuje (nedělá to ve 100% případů) a vymění baterku auto naskočí. Každopádně se mi taky nezdá že by baterka měla co dočinění s těma ránama. Poloosa a přítlačák zní pravděpodobněji - nejsem sice odborník, ale ty rány mě sváděj k mechanický závadě než k baterce.

 

Edit: Zkoušel jsem tenhle odkaz na svolávací akce https://recall.skoda-auto.com/260/cs-cz a píše to že žádná akce neprobíhá. Z příspěvku DušanV jsem měl pocit že by to mělo vypsat historii akcí, tak nevím jestli jsem by správně.

 

Servis teď podezírá baterku jak psal původní autor vlákna. Prej když se závada projevuje (nedělá to vždy) a připojej to na novou baterku auto naskočí. Když odpojej a daj tu mojí, zase to nechce startovat.

 

Než jsem narazil na tohle vlákno, chtěl jsem do servisu nést na prověření tohle: https://sites.google.com/site/vagecumap/hot-start-fix

Teď ale víc tíhnu k tomu přítlačáku a poloose - je to zatím nejpřesnější popis mého problému kterej jsem dohledal. Spoustu lidí má problém se startem při zahřátým motoru ale tohle je první kterej taky vydává ty rány. Do servisu donesu tohle vlákno, aby prověřili jestli to je ono.

 

Do té doby uvítám jakoukoliv podobnou zkušenost / radu / nápad co by to ještě mohlo bejt a jak to řešit.

 

A na kolik by vyšla ta poloosa s přítlačákem...

Editováno: , autor: Lukáš Wětrák Petráček
dodatečné informace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...