Přejít na obsah

Divné zvuky motora


Piťuka

Doporučené příspěvky

Brej den, chlapi už se Vám někomu stalo že za studena po startu je zvuk motoru uplně v pohodě.. tak jak by měl být, ale jak je motor zahřátý, přijedu k domu nebo kamkoliv jinam, vyřadím tak v motoru po 5ti vteřinách slyším dost hlasité klepání.. po sešlápnutí plynu to odezní, chvilku je zvuk v pohodě, do 10ti sekund znovu.. zkusím nahrát na video a vložit.. přijde mi to divný.. najeto mám 225 000 km.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z vlastní zkušenosti a zkušenosti i kámoše, který tohle řešil, tak to může být x věcí... Vstřik to může být, může to být asi i nějaké čerpadlo... Na FB Octavia 3 Clubu zase někteří psali, že ten zvuk dělá nějaké čerpadlo snad, ale že s tím jezdí normálně dál. Asi bych s tím někam zajel, ať máš jistotu, co to je.

 

Mimochodem k mému případu. Vstřiky byly vyměněny, nakódovány.... a klepající zvuk nezmizel. Ale minimálně už by se to auto nemělo při přidání plynu dusit, což způsobovaly ty vstřiky. Tak teď ještě vyřešit klepání, což teda budu řešit s prodejcem jako reklamaci, protože to může být i něco vážného, ale uvidíme.

Editováno: , autor: xmenadis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zdravím, rád bych se také zeptal zkušenějších. Pravděpodobně mi začal vrzat řemen za studena, po zahřátí motoru to přestane. Myslíte, že je nutné to rychle řešit nebo to není nic závažného. Auto je ještě v záruce ale když jim ho tam odvezu, tak mi řeknou, že mají na reklamaci měsíc a zdarec (nedávno jsem to měl ve škodovce týden na výměně displeje 😕 )Do výměny rozvodů ještě hodně daleko. OIII 2.0 TDI, 2017, 110KW, najeto 68 tis. Děkuji za názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som rovnaký problém po výmene komplet rozvodu  a originál vodnej pumpy to prestalo . Potom  prišiel další problém take žvachtanie “ tak som menil ozubený remeň napínaciu kladku a voľnobežku alternátora žvachtanie prestalo . Aby som sa nenudil tak za studena prichádza taký cvrkot ako sa to tu viac krát spomína ... Vraj olejové čerpadlo alebo klíma kompresor . Tak som pre istotu zmenil značku oleja z Motulu na Yacco ktorý som chcel aj tak už dlho vyskúšať trosku sa to zlepšilo  počuť to minimálne 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tieto motory vydávajú kadejaké zvuky , od rozvodu , od plocheho remena , od vyvevy vo vani , od vysokotlak. cerpadla

 

nikto ti nepovie ci je to ok a ci nie , osobne by som to riesil , tych motorov sa meni pri skocenom rozvode spusta , zodere to rozvodovy remen do sikma a skoci to ... kvalitne napinacie kladky gates su tam , prípadne aj remen gates ... sracka na sracku

za posledny pol rok sme menili dva motory skocene kvoli tomuto , 80-180tis km 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Suri. Veru vydáva to zvuky ktoré pri dvojkovom superbe som počas 280t nepočul . Je to ako akty x nik mi nevie povedať čo to presne robi . Neviem  možno pre kľudnejší spánok dám asi vymeniť olejové čerpadlo  aspoň na nejaký čas to hrkanie  nebudem počuť 

Editováno: , autor: Heron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ja som olejové čerpadlo vymenil   plus ozubený remeň čerpadla a  nové rozvody  plus mám nový ozubený remeň alternátora napinaciu klatku volnobežku alternátora . To hrkanie  ktoré som mal pri sudenom motore sa neprejavuje  .

Ten  klepot  má ďaleko od olejového čerpadla to budú asi vstreky  proste palivový sistem .. 

Editováno: , autor: Heron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych s tím hlavně zajel do servisu a nechal to pořádně zkontrolovat, než tady střílet od boku... u mého se taky střílelo od boku, až teda tento víkend skončí s novým motorem... u mě byl zvuk ale takový mnohem více kovový: https://photos.app.goo.gl/9vaWKeXJ4DwGx5nL8 Motor byl zralý na repas, což vyšlo levněji sehnat jiný s mnohem méně kilometry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oni to tieŽ budu veštiť iba z gule ,len maju na to certifikát,a ojebabru Ťa o peniaze a nič nove sa nedozvieš  .Poviem inak ,dáš si urobiť kompletnu GO na motre a ten šelest tam bude ak nie hned tak potom a X áut s týmto šelestom funguje sto tisíce km len si to nikto nevšimne  a život jede dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...