Přejít na obsah

Oprava Columbuse, má to smysl?


Doporučené příspěvky

Ahoj, před rokem jsem si pořídil z druhé ruky Columbuse. Po chvíli začali problémy s příjmem FM signálu. Někdy mi ve městě všechny stanice šuměli a měli mizerný signál, jindy jsem chytal i zahraniční - cca 100Km od hranic. Nemělo to vliv na to jestli jedu nebo stojím, na nějaké jiné spotřebiče či na počasí. Anténu jsem zkoušel jinou, svody i přídavný zesilovač. Na vstupu jsem měl i dvě antény nebo frekvenční výhybku. Teď jsem dal rádio do opravy. Diagnostika odhalila vadnou tunerovou desku. Oprava i s prací cca 5000. To jsem na 3/4 ceny co jsem za něj dal. A to mi ještě ten servis straší, že po výměně je nutné přehrát FW a to ne vždy se povede. Takže teď řeším problém, jestli si to nechat opravit a věřit servisu nebo si sehnat jinou tunerovou desku a vyměnit doma( prý musí být identická dle HW základovky) nebo tenhle kousek střelit na náhradní díly a pořídit místo něj jiný. To prý ale může mít stejnou závadu. Jsou ty rádia v tak bídném stavu? Myslím ty, co se prodávají pod 10 000 různě po bazarech a aukru..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj . Predevsim nez se rozepisu je to tvoje volba a tvoje penize . Z clanku ode mne na foru je citit ze Columbuse moc nemusim tento nazor stale trva , je zastaralej a davno prekonanej a treti vec PREDRAZENEJ . Bohuzel cas se zacal podepisovat i na ruznych narizenich EU ohledne elektroniky ale to je na dlouho . Muj nazor je ten COLUMBUSE ne , na bazaru do nej nevidis nevis co kupujes a ja si myslim ze tahle zavada bude ted hodne aktualni . Oprava  no nevim za 5000 je to fakt drahy za tu cenu poridis  v podstate novy radio v zaruce , ppr za cenu kolem 7 uz slusny . Nechci delat agitaci na cinsky radia , ale na rovinu dneska uz jsou na takovy urovni ze columbus zdaleka nedosahuje teto urovne . Ja osobne pouzivam cinana a jsem spokojenej , vedel jsem od zacatku ze je to cinan a ze se muze stat cokoli ale jede a hraje .Pokud by si uvazoval o koupi mam doma dva kusy jeden je 9 palcovy a jedno 7 palcovy jeden ma androida 5 a druhej 6 . Jedine co toto radio nema je cd mechanika , v dobe kdy jse to kupoval jsem usoudil ze CD A DVD jsou prekonany a tak jsem to vypustil . Toliko k tvemu dotazu ophedne opravy Columbuse za cca 5000. Pokud by si chtel poslu nejaky obrazky radia co pouzivam a mam dva kusy ve skrini .

PS. Reseni na zlepseni prijmu redia mam , je to vymena anteny ktera zesiluje pouze to co ma a ne sum kterej potlacuje signal , ale to je uz jiny tema , pokud chces koukni se na diskusy tema Rado z ciny tam je spousta informaci jak a co udelat a jaky typy jsou pouzivane a odzkousene .

zde je info o antene stranka 47 nebo okolo

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, to mi je jasný, ale nový tuner je za dvojnásobek ceny. A hlavně mají diag kabel na test, takže podobné chyby odhalí. Je tám ale stále to riziko stáří.. Klidně bych si desku vyměnil sám doma, alespoň bych se něco přiučil, elektroniky se nebojím i kdyby se mělo jednat o výměnu BGA :). Ale nevím jestli mohu vzít jakoukoliv desku(alespoň podporu LED displeje bych dodržel), vrazit jí tam a rádio beztrestně zapnout, případně znovu nahrát FW z CD.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...