Přejít na obsah

RS 2017 - jak investovat 8 000 Kč do hifi?


Doporučené příspěvky

Už při koupi auta jsem si dal stranou pár tisíc na vylepšení ozvučení. Vzhledem k tomu že hudbu poslouchám rád a ideálně jakštakš kvalitně ( i když nejsem žádný audiofil )tak bych chtěl našetřených 8 000 Kč nějak rozumně investovat. 

 

Oslovil jsem dvě pražské firmy, zatím co v jedné mi řekli že i s prací za instalací reproduktorů JBL a vytlumením, se vejdu do 7500 Kč, tak v jiné firmě mi bylo řečeno že to je hodně omezený rozpočet a není jisté zda těch 8000 Kč nějak pomůže.

 

Máte nějaké zkušenosti / rady do čeho investovat? Asi víte jak standardně hudba v Octavce hraje. Ještě doplním že je tam Amundsen.

 

Děkuju

 

PS: pokud jsem snad přehlédl podobný topic tak se omlouvám, ale nenašel jsem

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, opravdu taky záleží jak která firma tlumí a co použije za materiál, ta cena 7-8 tis. odpovídá vytlumení předních dveří včetně rozumných reproduktorů (tolik si účtujeme i u nás), nebo jen vytlumení předních a zadních dveří. Jenže  jen vytlumení nebo výměna reproduktorů moc ovoce nepřinese. Kdyby byly reproduktory aspoň na takové úrovni jak byly u O2, tak by po vytlumení šel znát ten markantní rozdíl. Bohužel reproduktory, které se dnes instalují do vozů škoda jsou díky výrobním nákladům dost ořezané a vytlumením auta se o moc kvalitu hudby nezlepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jak jsem psal, vytlumení předních a zadních dveří nebude mít moc velký efekt, já bych asi udělal komplet přední dveře čili včetně repro. Ale je třeba počítat, že předozadní obraz zvuku bude o dost změněný. Proto bych do zadních dveří aspoň zainvestoval do podobných výškových reproduktorů jako budou mít nové přední, tím by se nepoměr vyšších pásem srovnal . Přece jen z místa řidiče ty výšky ze zadních repro uslyšíš. Taková přestavba by se podle mne do těch 8 - 8,5 tisíc vlezla, záleží na reproduktorech které použiješ, tady v tomto směru bude třeba zauvažovat na repro s vyšší citlivostí aby nebylo třeba využití zesilovače ale jen původního rádia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta citlivost je na hraně je udaná ve Voltech a ne ve Watech tak že počítej s citlivostí okolo 90dB (odečítají se zhruba 3dB). Výkon bych raději kolem 60W RMS, 90W už se mi zdá dost. Impedance 3 ohmy je předností. Samozřejmě jsou to teoretické výpočty. Ve výsledku mohou hrát slušně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, že Canton je na tom o něco lépe, bohužel ty repro nejsou taky žádná hitparáda. Každopádně bych vytlumil dveře, subwoofer a aspoň část kolem subwooferu. Základní repro a to od Cantonu jsou vzhledově totožné jen Cantoňácký má vzadu logo a velikost magnetu se rovná velikosti magnetu kvalitnějšího výškového reproduktoru :-( Všem doporučuji nejdříve vytlumit a když tak repro měnit až v druhém kole, spousta lidem se zvuk líbí už po vytlumení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@h2o naprostý souhlas, mám Canton a při prvním poslechu jsem byl velice zklamaný, basy plechové takové bez "energie" a navíc se klepalo, vrzalo a vibrovalo vše na dveřích. Koupil jsem tlumící materiál, vytlumil všechny dveře a pouze prostor kolem Subwooferu a hudba je úplně o něčem jiném.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...