Přejít na obsah

Návody a zajímavé dokumenty Škody Karoq


man.kar

Doporučené příspěvky

Pokud hledáte podrobné informace a návody k vozidlu Karoq ,jsou zde některé zajímavé adresy.Dá se z nich nastudovat poměrně dost informací.

https://skoda-karoq.presskitservice.com/cz/my_keywords/skoda-karoq-navigacni-system-amundsen/

 Horní řádek slouží na další otevření s mnoha  informacemi.

 

Něco pro konfiguraci SIM karty a návod:

http://eshop.skoda-auto.com/wcsstore/B2CStore/Attachment/Soubory ke stažení/návody sim mib.pdf

 

Pro někoho se informace nesnadno shání, tak tohle slouží pro začínající s vozidlem.Některé postupy mohou být složité a bez návodu nemožné.

Navrhuji ,kdo jste znalí ,dejte sen stránky které najdete a druhým mohou pomoc

 

Wi-Fi hotspot (WLAN) jak sdílet internet z chytrého telefonu :    Pro navigaci Amundsen i Columbus.

https://www.svetandroida.cz/wi-fi-hotspot-navod/

 

SmartLink:

https://forum.skodahome.cz/topic/130031-smartlink-apple-carplayandroid-automirrorlink/?page=7

 

Editováno: , autor: man.kar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám do toho manuálu "Konfigurace SIM karty Vodafone v MIB" a hned v úvodu mě zaráží zmínka, že bezplatná SIM karta pro navigace Columbus a Amundsen je v případě zakoupení s CarStick. Přitom zrovna Columbus má slot pro SIM kartu a zrovna s ním postrádá CarStick smysl.

 

Jinak jsem teda nikde u Vodafonu nenašel nabídku "Internet ve voze" a ani to, kolik to stojí po 28 denní zkušební době a jaký objem dat to zahrnuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bude to překlep ,protože kdo by zbytečně kupoval modul CarStisk když má v autě slot na kartu v případě navigace Columbus. Columbus je také mnohem rychlejší a také podstatně dražší.

 

Zde píše Škodovka také že je SIM karta dárek  k modulu na 28 dní s 1GB dat zdarma. (Sleva na modul LTE CarSticku. )

http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/homepage-10515--11/lte-carstickpro-000051409fx/0/1/24/43/1001

Editováno: , autor: man.kar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro   autorádia Bolero  ,je možnost rozšíření pomocí zařízení Adaptiv Lite Škoda. (Je otázka zda se to vyplatí.)Nemám ověřeno jestli na Karoqu  jsou stejné konektory na zadní straně navigace.

https://www.bmshop.eu/p/adaptiv-lite-skoda

 

Mini verze:

https://www.bmshop.eu/p/adaptiv-mini-skoda?gclid=CjwKCAiA5qTfBRAoEiwAwQy-6a0Y8rl6POCsi2SvCSOXXpBRTIGgXM6L7sEmi7-bIT1sVwFpgIo0KhoCEzkQAvD_BwE

 

Zde jsou videa jak to funguje:

https://www.zenec.cz/produkt/navi-multimedia-adapter-skoda-octavia-3-generace/

 

 

 

 

 

 

Editováno: , autor: man.kar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, kdyby někdo měl nebo věděl kde se dá sehnat servisní manuál tak by to bylo super. Vždyť z příručky v autě se nedozvíme ani kolik litrů oleje je v motoru natož převodovka nebo v Haldexu. Hlavně že  víme jak se správně připoutat.

U předchozího auta jsem měl od nakladatelství Kopp " Jak na to". Ta byla perfektní.:palec:

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

V konfigurátoru Škoda Karoq je možnost navolit 230V a USB zásuvku s 12 V v prostoru poměrně nízko u podlahy kde posádka kope botou  do krytky a v případě zapojení kabelů v kombinaci dětí ,si myslím že není šťastné řešení.

Já zatím u jiné značky auta  používám jiné řešení a umístění si mohu určit sám.Jsou to přenosné sinusové měniče :      https://www.vpcentrum.eu/menice-napeti/menic-12v-230v-100w-modifikovana-sinusovka-carspa-1 

    

A nejčastěji na dovolené  :  https://www.vpcentrum.eu/menice-napeti/menic-12v-230v-400w-modif-sinusovka-soluowill-nm400-12

 

V případě letních bouří doma, vypínání proudu, stačí na dobu obnovení dodávky  než vytluču baterky aut. Jen nouzové věci, LED lampičky ,malá talevize ,sat,mini PC,

Měnič v Karoqu není sinus  a není vhodný pro všechny spotřebiče.

 

(měnič čisté sinusovky :https://www.vpcentrum.eu/menice-napeti/menic-12v-230v-300w-cista-sinusovka-jyins   )

 

 

Editováno: , autor: man.kar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Tebou udávané měniče z VPC mají modifikovanou sinusovku, ne čistý sinus. Měniče s čistou sinusovkou by byly více než pětinásobně dražší. Takže ty "tvoje" měniče jsou funkčně rovnocenné s těmi škodováckými, jen nejsou tak předražené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obavám se že v Karoqu bude obdélníková napodobenina sinusovky. Modifikovaná se mnohem více přibližuje čisté sinusovce . A to stačí.

 

Porovnanie tvarov sínusoidy

Měniče s modifikovanou sinusoidou

tento typ měniče produkuje výstupní napětí, které nemá tvar hladké sinusoidy, ale jde hranatější průběh, který je modifikovaný (rafinovaný) tak, aby se alespoň zhruba na sinusoidu podobal, protože čistá sinusoida je pro elektroniku ideální. Jejich výhodou je mnohem nižší cena a fakt, že zařízením jako notebook, DVD přehrávač, stolní lampa, tiskárny, nabíječky na mobilní telefony apod, modifikovaná sinusoida nepřekáží.

 

Měniče v čistou sinusoidou

tento typ měničů má výstupní napětí tvaru dokonalé sinusoidy a proto je vhodný pro použití s citlivou elektronikou a přesnými elektronickými zařízeními jako např. měřicí přístroje, radiostanice a přístroje používané v medicíně a laboratořích. Takové měniče napětí jsou však výrazně dražší než měniče s modifikovanou sinusoidou, ale na druhé straně odpadají problémy, které mohou nastat u měničů s modifikovanou sinusoidou.

Editováno: , autor: man.kar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale teorii modifikovaných a čistých sinusovek samozřejmě znám. Jen jsem reagoval na tvoje tvrzení, že:  "Jsou to přenosné sinusové měniče". Tvoje měniče mají zdeformovanou sinusovou křivku stejně jako ten škodovácký. Proto jen opakuji fakt, že mezi nimi mimo ceny není žádný rozdíl. Snad jen ten, že škodovácký měnič má lépe vyřešený chladič, vzhledem k umístění v uzavřeném prostoru. Doufám, že jsi mé stanovisko pochopil a tak jako já, budeš považovat tuto diskuzi za uzavřenou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 11 měsíců později...
  • o 2 roky později...

Zdravím.

Nemůžu najít seznam úkonů u jednotlivých servisních prohlídek. Mám služebního Karoqa 2018 2.0 110kW 4x4 a jedná se mi hlavně o náplně. Po 4-ech letech mám najeto 190 000 Km a zajímá mě hlavně haldex. Nemůžu se dopátrat co se tam kdy má měnit. Některé prameny uvádějí 60 000 km výměna oleje a popřípadě filtru ale někde je napsáno pouze olej, že prý haldex 5. generace už filtr nemá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...