Přejít na obsah

Rozvody hučí?


Rytíř

Doporučené příspěvky

Vyměnil jsem rozvody na 1,9SDI , použil jsem  sadu od FEBI. Postup výměny podle servisního manuálu. Řekl bych, že jsem postupovla vice než pečlivě , žádné urychlovací finty, měl jsem povoleno jak kolo na čerpadle (čerpalo zajištěno 6mm kolíkem) , vačkovy hřídel pravítkem a kolo uvolněno. klika samotná seděla přesně na značku na setrváku. Napinací kladka napnuta přesně na značku,  Vše překontrolováno po 720 stupnovém otočení klikou, sedělo to nachlup.

Zatím jsem nekontroloval dynamický předvstřik, ale subjektivně jde motor klidněji něž před výměnou  kdy to byl větší traktor, ale nemúžu si pomoct v interieru slyším hučet nové rozvody. Venku neni slyšet nic , ale uvnitř si připadam jako v elektro autě, od řekměme 1200 do 2200 otáček slyším otáčkám odpovídající (zvyšující se} hučení, nic extrémního ,ale je to slyšet, pokud se na to člověk soustředí.

První co mě napadlo, že jsem přepnul řemen a tak jsem to po cca 50km znovu rozhodil a překontroloval, napínaci kladka je napnutá správněm , ještě mrknu na dynamický předvstřik, ale ten nemá, podle mého, nic společnéjo s hučením, které přikládám, hučení rozvodů . Prostěš z prava od motoru slyším zvyšující se slabé huuu , kteér je tím vyšší čím vyšší jsou otáčky, nevím zda to od 2200 přestane nebo jen zanikde v kraválu od motoru.

 

Neřešíli jste někdo něco podobného?

Má to nalétáno přes 200k.

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Dobrý den, mám čerstve koupené VW Polo 1,9sdi a resim podobny problem. Rozvody jsou delane cca pred 50 000km. Motor cca od 1500ot. a výš. jakoby lehce hučí. Je to více slyšet u spolujezdce, jde to od rozvodu. Jak rikate, neni to nic hrozneho, ale dokaze to byt celkem otravne. Jak jste problem nakonec vyresil?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...