Přejít na obsah

Datum výroby motoru


Doporučené příspěvky

Před hodinou, autoroom napsal:

Jestli ten můj motor byl vyroben po tom slavném datumu 18.6.2011.

To neřeš, stejně to ve skutečnosti nemá žádný extra význam. Problémy s rozvody se nevyhýbají ani motorům vyrobeným po tomto datu. Takže v klidu jezdi, až se začnou ozývat, začni řešit. Třeba na to nikdy nedojde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakce,

 

to auto mám teprve tři týdny a když jsme jej projížděli bylo v pohodě, doma pak v pohodě. A jednou ráno po třídenním stání slyším to zarachtání po startu, dvě tři sekundy. Tak říkám a doprdele a začal sem googlit víc než před koupí, kdy sem si vygooglil, že  tyto problémy jsou jen do určitého data. Auto do provozu v lednu 2012 . . . no ale to není datum výroby, takhle hloupě naletět, tři měsíce někde stálo než na něj přišla řada. Chtěl sem to řešit tak jsem napsal do dvou servisů zde u nás, jeden obyčejný a jeden AS, kolik stojí oprava toho rozvodu. Bylo mi odpovězeno cca 10000+1800 olej a filtr a 10000. Ceny v pořadí jak jsem je zmínil ty servisy. Tak jsem si zavolal do toho levnějšího a vyptával se ještě, na změření řetězu a tak, no a došla řeč na to datum. Bylo mě řečeno že od tohoto data jsou rozvody v pořádku, že to sice zarachtá při startu, ale že to už je projev toho motoru. Že ať se podívám na datum výroby motoru a že jestli to moje šlo ven z fabriky 9/2011 tak motor by neměl být starší jak to datum. A nemusím to řešit že až tak ve sto tisících.

 

Tak sem chtěl zjistit to datum výroby motoru ve finále, ta samolepka na sání u mě chybí a hledal sem tedy nějaký plechový štítek na motoru a našel jen samolepku na chladiči oleje.

Najeto to má 67000, podle zdejšího fóra je to hranice kdy se ty rozvody ozývají. Tož uvidíme. Poslechnu Pawouka a budu poslouchat motor. To zarachtání jsem zatím slyšel třikrát až čtyřikrát a pak zase nic, za studena. Dnes tři starty a nic.

 

A jestli můžu mít do tohoto vlákna dotaz na ty rozvody, když už sem se tak rozepsal . . . je to náhlá smrt nebo přichází postupně? Myšleno zvukový projev řetězu se prodlužuje?

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začne to pak rachtat dýl a víc. Na druhou stranu nevíme, jak intenzivně to chrastí u tebe.

Tady ti posílám zvuk, který to vydávalo u mě. Extrémní zhoršení během týdne, pak jsem s tím už radši do výměny nejezdil. Na zvedák se to dostalo za minutu 12. 

 

 

 

Celá výměna mě vyšla do 8 tis Kč vč. oleje a ozubeného kola+ řetěz na olejovém čerpadle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...