Přejít na obsah

rezonujuce zvuky pri cuvani (DSG)


mr.slim

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...

Na tento vikend jsem mel od kamarada pujceny Karoq 1,5 TSI (DSG). 

Pri pomalem couvani se ozyva podivne, ale celkem hlasite skripani. Nevim cemu ten zvuk prirovnat. Proste jako kdyz nekde drhne kov na kov. Tipnul bych si, ze to slo od kol nebo jine casti podvozku, ale fakt nevim.

Celkem me to vyplasilo, preci jen jsem mel auto pujcene. Kamarad ale rikal, ze mu to dela take. 

Setkali jste se s tim nekdo? Pokud ano, tak kde muze byt problem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě to dělá i u jiných aut , v zimě se často na silnici nachází posypový materiál v podobě štěrku ,malé kamínky které se dostávají mezi kryt kotouče a skřípou a škrábou .Jestli to chceš odstranit tak zajeď do garáže nebo na nějakou plochu a na heveru vyzkoušej které kolo to dělá.Zakrytování bývá z plech a dalo by se s tím pružně zahýbat a kolem na heveru pootáčet až kámen vypadne . Pokud to neví nějaké ložisko v kole.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dnes jsem se dočetl na německém fóru že rezonování brzd při couvání způsobuje špatné osazení  zadních brzdových destiček (chybné ) od výroby.Píše se tam že o tom Škodovka ví .Po výměně v servisu za jiné se rezonování brzd při couvání již neopakuje.

Jestli je to pravda ,mohlo by to odstranit tenhle problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mne se to projevilo cca po 7 měsících.Volal jsem do servisu , Stodůlky ,nebudu jmenovat, prý tam mám kamínek, nebo  málo brzdím a tvoří se tam rez a nestačí se kotouče očistit.Mne to rezonuje jenom když couvám do garáže a přibrzďuji, neslyšeli,neví, jsem první a o cukání jakbysmet,žádná 1,5 na reklamaci nebyla.

Editováno: , autor: cilda1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj chlapi letím z dílny ,tam jsem se nemohl přihlásit ,tak doporučuji si to vlákno přečíst od začátku do konce je tam i video od borce co to natočil na telefon ,má to velmi slabě natočeno zvukově musíte to hodně zesílit aby to byla slyšet.

S překladem si poradíte.

https://www.karoqforum.de/threads/quietschen-beim-langsam-fahren-und-lenken.198/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten zvuk sa prejavuje-prejavoval aj mne,pri chladnejšom počasí .Doma po naštartovaní v garáži a následnom cúvaní ticho.Po cca 15 km odparkovanie- následne cúvanie a rezonovanie bolo počuteľné .Teraz to akosi ustalo,pri cúvaní keď to rezonovalo som trosku stlačil brzdu .Najazdene 15t 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Tak bohužel musím potvrdit vrzání a strašidelné zvuky při couvání u nového Karoq, které se objevilo po cca.4 měsících najeto 5tis. km. Přístup výrobce je,  že to samo přejde aniž by se na to někdo podíval.... jsem hodně sklamaný přístupem výrobce. Arogance..... bohužel, český výrobce má jen světové ceny a ne servis...a služby zákazníkům.......

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...