Přejít na obsah

Jaké disky


muto33

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám dotaz a prosbu o info. Máte někdo Karoqa  2,0 TSI 4x4, DSG Sportline ? Nebo nemáte info jaké disky a pneumatiky jsou v TP uvedeny jak M+S ? Mám  objednané toto auto a ve fabrice nevědí resp. nejsou schopni mi odpovědět jaká kola se na toto auto dají dát. NECHÁPU !!!  Ještě mám čas, ale jak se říká  "štěstí přeje připraveným" . Mám Karoq 1,5 TSI  a nevím jestli disky a zimní  pneu 215/55-17 Ratikon, které mám,  na to půjdou.  Díky předem - jestli by bylo možné vypsat z TP rozměry

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Děkuji za zaslání rozměrů z TP.  Z fabriky mi  napsali, že se rozměry disků a  pneu mění u každého vyrobeného vozu dle motorizace, převodovky, výbavy a specifikace. Jak jsem psal   NECHÁPU.  Nevím na co na té info lince vůbec jsou ..................... když jsem řešil to samé u stávajícího Karoqa tak  mi napsali, že je vše v TP k vozu. Koupil jsem tedy  215-55/17  a pak jsem zjistil, že na tato kola  nemohu dát řetězy, že řetězy jen na  16-ky a plech

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, jenže před rokem a něco (nebo dříve) to byli ještě staré normy, dnes musí mít každá konfigurace svou homologaci a v extrémních případech může zvolená výbava ovlivňovat jaké kola budou v TP. Jasně, podle konfigurace by to měli být schopní dohledat, na druhou stranu kdyby se do výroby auta něco změnilo, bude zákazník vinit je, proto tyto informace neposkytují většinou ani prodejci, nebo upozorňují že se to může do dodání změnit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím pánové, potřebuji poradit. Mám original letni gumy brigestone 225/45 18" sundane z disku vega aero 7,5J x 18“ ET 48 z octavie 4 a rad bych si koupil jiny letni disk, napr. DOTZ Suzuka black 8x18 5*112 ET48 s tim, ze bych se pokusil disk zapsat do tp.. Ale nevim jestli je novy disk zcela kompatibilni s origo gumami.. Nemate nekdo zkusenost ci radu. Diky a at to jezdi :-) sorry za spam :-)

Editováno: , autor: clefdevoute
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty disky DOTZ Suzuka black 8x18 5*112 ET48 jsou fakt pěkný.  Prodejce ti musí dát typový list, že jsou homologované na Škodu  Karoq a to v českém překladě. Potom by na STK a na dopravce neměl být problém.  Ale gumy musí být  2../50/18 nevím co myslíš -   kompatibilni s origo gumami

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za info..No nevim jestli na rafek 8x18 et48 muzu dat gumu z rafku 7,5Jx18 et48 aniz bych ovlivnil geometrii a chovani vozu. Parada je jedna vec a bezpecnost druha :-) Mam letni i zimni gumy bridgestone 225/45 18" a resim jestli prezouvat, nebo koupit dalsi disky.. Nabidka od skody pro o4 v 18" je dost bidna a suzuka se mi moc libi.. Od prodejce disku mam informaci, ze moc novych rafku v rozmeru 7,5Jx18 et 48 nepribude.. Takze bud budu prezouvat vegy, nebo koupim dalsi vegy, nebo budu muset nechat zapsat nove disky do tp a doufat, ze negativne neovlivnim jizdni vlastnosti.. Nemam v tom zadnou zkusenost.. Takze dekuju za kazdou radu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dobrý den, mám dotaz ohledně pneu na Karoq. Koupil jsem si nová originální kola Vega 19 paců, ale v OTP mám 18 palců max. Mám typový list na dezenty a chci si kola nechat zapsat do TP. Má otázka je, zdali půjdou na 1,5 TSI 4X2 pneu 225/45R19 které jsou určené pro Karoq 4X4? Na 4X2 jsou určené 225/40R19. V typovém listě jsou obě možnosti a přikláním se k věčímu profilu ale nevím zdali je to vůbec fyzicky možné? 4X4 má dle výrobce o 11 mm věčí světlou výšku, možná je to tím že mají standardně věčí profil pneu, nebo má vyšší podvozek? Děkuji předem za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že by neměl být problém tam dát větší profil pneu. Napadá mě jen jeden důvod, proč má čtyřkolka větší profil, není to kvůli zvýšení světlé výšky, aby měla oproti dvoukole víc navrch, ale spíš právě kvůli pohonu i na zadek a nezávislému zavěšení, obojí zabírá víc místa, tak aby pod oběma verzemi byl zhruba stejně velký prostor, dali tam větší pneu. Je to jen moje domněnka, kdyžtak si zavolej do servisu, tam ti určitě poradí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj ve spolek :-)

Dávám tady svůj výběr kol jako typ. Měnil originální kola 17" RATIKON (s letními pneu Bridgestone) za 18" PLATIN P97 (a celoroční pneu Pirelli Cinturato). Rozměry podle TP.  A za mě obrovská spokojenost. Sice se malinko zvedla dlouhodobá spotřeba (z 6,7L na cca 7,4L) ale celkově tišší a pohodlnější jízda.

Karoq_black_wheel.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...