Přejít na obsah

Snímač tlaku vzduchu sání


kimmi

Doporučené příspěvky

Zdravím,v stati F1 motor 1.4 16V  som sa dočítal o tejto súčiastke,no nikde som ju na mojom motore nenašiel aj keď mi ju na stránke škoda diely na môj motor ponúka,chcel by som ju skontrolovať či nieje špinavá od oleja ako v tom príspevku.

Fabia Combi 2 r.v.6/2009 1.4 16V 63kw BXW

 

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/04e906051e-snimac-tlaku-de-23346.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná som zle pozeral,ale nič také som tam nenašiel,žeby to tento motor nemal?

Pozeral som dielenskú príručku oddiel príprava zmesy a tam je to

 

3 - Snímač tlaku nasávaného
vzduchu -G71- a snímač
teploty nasávaného vzduchu -
G42-

Editováno: , autor: kimmi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to by měl být on - jsou to dvě čidla v jednom - alespoň na jedničkové Fabii tomu tak je a u ní je umístěn kousek od měrky oleje. Jestli je to tady stejné, netuším.

Akorát nechápu, co na tom chceš kontrolovat - jestli ti to neblbne, tak funguje. A pokud to blbne, tak se to kontroluje přes VAG a bloky hodnot.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak som kukal tak som kukal ale žiaden káblik na mierke som nenašiel,na jednotkových 1.4 16V to je to som videl video,ale na tomto BXW-ečku som to nenašiel a pozeral som aj nejaké obrázky sacieho potrubia a ani tam som nevidel nejaké miesto kde by to patrilo,alebo sa mýlim?

Ak to tam je hoď nejaké foto z motoru BXW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...

Dnes som pohľadal ten združený snímač MAP senzor ,dal som dole airbox a chcel som ho demontovať a poprípade ak bude špinavý tak vyčistič,no prístup k nemu takmer nemožný z vrchu a ja tam mám ešte nejaké káble od LPG.To budem musieť nechať na mechanika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak on je vždycky špinavý - dělá se na tom taková černá usazenina, ale zpravidla to nemá vliv na funkci. Respektive, když nefunguje správně, tak to auto pozná a dá o tom vědět kontrolkou. Částečně se dá vyčistit spolu s klapkou - nastartovat a nastříkat čistič do sání. Ostatně, to co bude na snímači bude i na zbytku vnitřního povrchu sání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to čislo žádné přesné měření neprovádí - rozpětí hodnot tlaků, aby se to při daném režimu, vešlo do tolance je dost veliké. V principu stačí, aby poznalo, že zda stojíš či nestojíš na plynu. Nic víc se od něj nečeká.

A ještě takhle - ono se to čidlo moc smysluplně vyčistit nedá - má nátrubek, který je z většiny "zašpuntován" čidlem teploty, takže ty ho vyčistíš jen na okraji toho nátrubku, ale dolu k tlakové membráně se kvůli tomu čidlu moc dostat nedá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že nehovoríme o Tom istom.Čidlo v saní je dvojité a sníma tlak a teplotu v sacom potrubí.Neviem o aké cidlo teploty ide ale naokolo žiadne neni to je na druhej strane motora.Pozri si video na YouTube Clean MAP senzor od autora Sorin.

 

 

Editováno: , autor: kimmi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale hovoříme o tom samém - to "čidlo" obsahuje dva snímací prvky. Ten pindík (něco jako hlavička sirky), co kouká v té trubičce, snímá teplotu v sání. Ve vnitř na úpatí té trubičky je tlakové čidlo (bez destrukce celého čidla ho neuvidíš). Přesně na tom videu je vidět, že to očistil jen z vrchu, kde to vůbec nic nesnímá. Při troše snahy se dá očistit ještě ten termistor (snímač teploty), ale pod něj se moc dostat nedá, protože tam překážejí jeho vývody. Vymontuj ho, uvidíš, pochopíš...

Mimo jiné ta špína, co je v tom videu, je na vnitřním povrchu celého sání. Takže když už čistit, tak celé.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...