Přejít na obsah

Kontrolka potkávacích světel - aktivace


Lukas_86

Doporučené příspěvky

Dá se, případně uměl by někdo aktivovat kontrolku zapnutí potkávacích světel?

Já prostě někdy nevím, jestli se potkávačky zapnuly, nebo jedu jen na denní svícení, tak to řeším tím, že pořád mžourám na tlačítka, jestli jsou podsvícená, případně zapnu světla manuálně. A pak na ně zapomenu a jezdím s nimi další den úplně zbytečně za dobré viditelnosti.

U dvojkového Superba byla kontrolka, takže například při vjezdu do tunelu jsem hned věděl, zda se světla rozsvítily. U trojky tohle není.

 

Díky moc za informace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to možný, proto jsem se zeptal. Pokud není, tak se nedá nic dělat. I když je zajímavé, že dvojkový superb kontrolku měl a trojkový nemá. Jen mě to překvapilo, že s novým modelem přijde nějaké zhoršení. Stejně jako například taková blbost - vyjímatelná baterka v kufru. U starého svítila na 2 výkony, u té nového superbu svítí už jen na 1 výkon a to ten slabší :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A taky nechápu, proč na tom přepínači svítí jen pozice "obrysových světel" (ty dvě žárovičky), jak vidno např. zde (asi 0:34): 

 (svítí = nejen podsvícení, ale "aktivní" svit) ...Zatímco svítí i tlumené. Dost nelogické. A tím víc, pokud člověk přesedlal z Fabie II, kde pro jistotu kontrolka obrysovek naopak vůbec nebyla. (verze bez Maxidotu aj.) Takže nepoznal, že řádně nesvítí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... tuto kontrolku Škoda zrušila u všech modelů... Aby řidiči jak blbouni hledali pod volantem kde co svítí, místo jedné blbé kontrolky :-D I když teď jsem si vzpomněl, že u O2 byla kontrolka na potkávačky, ale zase kontrolka předních mlhovek se rožínala na ovladači světel, který normálně svitíl zeleně, tak při zapnutých předních mlhovkách jejich symbol teda svítil silněji zeleně. Protože se jim kontrolka nevešla vedle kontrolek potkávacích, dálkových a zadních mlhových světel. Tam někdo kupodivu nacpal kontrolku na tempomat. 

 

Docela by mě zajímalo, kdy vymýšlí, kde přesně bude umístěná která kontrolka a jestli tam vůbec bude, nebo ne.

Editováno: , autor: Lukas_86
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 52 minutami, Lukas_86 napsal:

I když teď jsem si vzpomněl, že u O2 byla kontrolka na potkávačky, ale zase kontrolka předních mlhovek se rožínala na ovladači světel, který normálně svitíl zeleně, tak při zapnutých předních mlhovkách jejich symbol teda svítil silněji zeleně.

 

OII FL už měl tuto kontrolku normálně funkční v přístrojovém štítu, ale to už se dostáváme mimo téma SIII.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyřešil jsem to jednoduše pomocí Smart gate. Mám v autě natrvalo telefon s aplikací Škoda, který se připojí ke Smart gate při startu. A v aplikaci si lze navolit kontrolky na všechna světla, tedy nejen na mlhy a dálky, ale i potkávačky, parkovačky denní a brzdové. + mnoho dalších fičur, jako např. celkový stav počítadla km, což mě také irituje, že se schovává za tempomat.

Editováno: , autor: signoflife
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mňa je Smartgate na široké lakte, keďže sa mi pripája na náhodnom princípe. Chcel som si tiež nechať od wirera dorobiť tú kontrolku na budíky, ale zistil som, že už mám akúsi kontrolku. Je ňou navigácia Waze cez AndroidAuto. Ak svietia svetlá, navigácia sa prepne do tmavého nočného režimu (neplatí to myslím pri daždi, ak sa svetlá rozsvietia spolu so stieračmi). Predpokladám, že sa tak prepínajú aj originálne navigácie.

 

Ale mám ešte jednu kontrolku, dorobené stropné svetlo s diódami catvision (wirerova robota)... červené diódy sa rozsvietia spolu s parkovačkami/stretávačkami. Pri pohľade do späťáku to človek hneď zbadá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...