Přejít na obsah

Octavia Scout vibrace při jízdě


Bebesek

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi, mám prosbičku již několik dní pozoruji že když vemu trochu za plyn u svého Scouta tak se mi od 60KM/h tak do 120 km/h rozvybruje takřka celý vůz nejvíce mi to přijde od zadu , je fakt že jsem před týdnem měnil kola , tak jsem si myslel že nejsou dovážená , ale tím to není , kola jsem sundal opětovně vyvážil ale pořád to samé , nevíte někdo čím by to mohlo být ???? Děkuji za každý nápad . Ještě mě napsalo že jsem tak před měsícem měníl komplet spojku i s dvouhmotou tak jesli mi správě nasadili třeba kardan nebo tak něco ... Budu rád za každou radu děkuji Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tady to vypadá na docela běžnou bolest 4x4 Octavií. Řeším skoro to samé. Zatím to vypadá na unavenou nebo prasklou hardy spojku, i ikdyž podle vyjádření servisu je ok. Další může být nevyvážený kardan, uložení motoru nebo ložisko v zadním diferenciálu. Akorát by to chtělo mechanika, který by to poznal, ne jenom tipoval jako každý servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Také jsme měnil kola, koupil jsem nová + nové pneu Michelin + vymezovací kroužky plné soustružené, byl jsem 2x na geometrii, 2x v pneuservisu na vyvážení. Auto se klepe zhruba od 60km/h do 130km/h více jsem nezkoušel, celé vibruje jako masážní křeslo. 

!!! Nemám 4x4!!! takže chyba bude možná jinde... ložisko kola, zrezlý brzdový kotouč (oklepával jsem z nich korozi)... nevím, jen hádám, nejsem automechanik.

 

Setkal se s tím také už někdo? Od bratránka jsem slyšel, že jeho kamarádovi se také takhle rozklepala celá octavie, tak ji prodal :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravíčko lidičky, už jste to někdo vyřešili? Mám ten samý problém. Hardy spojku jsme vyměnil, byla viditělně utržená. O něco to pomohlo, ale při větším zrychlení jde do lehkých vibrací stále... Mám Scouta 2011, TDI CR s nájezdem cca 320 000 . Také se při přeřazení on 3 nehoru ozve zezadu lehké klepnutí. Myslel jsem, že to dělá ta hardy spojka, ale bohuže výměna to nezměnila. Zadní nápravu jsem prošel komplet, ale tam nic neklepe, ani není nic něják výrazně vyčochtané. Poloosy také bez vůlí. Tak nevím, Haldex, diferák, kardan, rozvodovka? ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Další tip byl silentbok motoru nad spojkou, vyměněn, ale bez úspěchu. Klepe se po jen v otáčkách od 15 do 25tisíc, pak se to sklidní a to od trojky nahoru na všechny kvalty při plném plynu. První dva jsou na to asi příliš krátké. Vibrace jdou do celé kastle, tak už fakt nevím. Fakt to tu nikdo úspěšně nevyřešil... :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Tak asi po roce a všech možných i nemožných pokusech vyřešeno. Byly to vadné vstřiky. Menší rekapitulace:

Auto šlo od 1500 do 2500 otáček do vibrací. Jen při tahu hlavně do kopce. A to od trojky nahoru. Jednička a dvojka jsou na to moc krátké převody, asi. Stupňovalo se to zahříváním motoru. Na 16 zimních to bylo jen decentně, ale na 17 letních dost znatelně. To se klepali i nohy prckovi vzadu v dětské sedačce.

Nepomohlo demontování kardanu, nová hadry spojka, silenbloky motoru, poloosy, dvojhmota (komplet spojka) atd. Proto se přistoupilo přímo k motoru, ikdyž byla diagnostika bez závad a všechny hodnoty v normě. Povedlo se pujčit vstříky z bouračky, protože se mi už dál do nových věcí nechtělo investovat a konečně to pomohlo. Pravděpodobně některý ze vstřiků pouštěl míň nafty a to rozvibrovalo motor. Ale zas né tak málo, aby to elektronika rozpoznala.

Vzhledem k tomu, že auto šlo za plynem i ve 160 a startovalo taky bez problémů na drknutí, tak ty vstřiky doteď moc nechápu, ale jejich výměna pomohla a auto se už neklepe.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...