Přejít na obsah

Reproduktor PDC - parkovacího asistentu


broukys

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

jsem bezradný a rád bych zkusil požádat o radu někoho zkušenějšího. Nikde nejsem schopný zjistit, kde je umístěný zadní reproduktor pro PDC (parkovací asistent) reproduktor PDC . V CB Auto mi řekli, že je v "B" sloupku za řidičem - což není pravda a platí to u Octavie 2. Jinde mi zase "poradili", že je na levé straně vzadu nad dveřmi... tam ovšem také nebyl. Už jsem dvakrát rozebral plasty v autě, něco málo poničil a pořád jsem to nenašel. Do třetice bych si rád nechal poradit od někoho, kdo ví, o čem vlastně mluví. Jedná se o Superb II Combi 2.0TDI 125kw CFGB manuál. Výroba 12/2010 - předfacelift, ale modelový rok již 2011. Výbava je Elegance s rádiem Bolero. Mám přední i zadní parkovací senzory bez možnosti automatického parkování. Zkoušel jsem si ještě poslechnout zvuk u jiného Superbu a přijde mi, že ten tón vychází někde z pravé strany v kufru. Předem děkuji za případné rady a přeji hezký den.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U superba pokud máš přední a zadní tak to vychází z reproduktorů rádia, stejně tak u octávky, ale je to jen v případě že máš přední i zadní.

Proto si můžeš změnit jak ton tak hlasitost na přední i na zadní, když parkuješ dopředu, leze to z předních repráků, když dozadu, leze to ze zadních.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

děkuji za odpověď, ale jsi si tím jistý? Protože jednak se prodává zvlášť reproduktor PDC viz odkaz co jsem dával v příspěvku předtím, a pak také mi diagnostika VCDS vypisuje kód chyby, který sedí právě pro reproduktor PDC. Plus přidám ještě odkaz na to, když si chceš koupit celou sadu a dodělat parkovací senzory link . Také jsou tam tyto dva reproduktory vidět. Tak právě už nevím, čemu věřit :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No neviem ci z reproduktorov radia. Podla mna je to zvlast, aj tuto to riesili. V tom poste a v tych nizsie je aj poloha zadneho reproduktora pre PDC - roof headliner, teda stropnica, pri antene podla vsetkeho.

Tu je dielenska prirucka, je to tak, vid cislo 10. 

 

2018-11-27 14_33_13-S0062040015-Elektrická_zarízení.pdf - Adobe Acrobat Reader DC.png

2018-11-27 14_34_04-S0062040015-Elektrická_zarízení.pdf - Adobe Acrobat Reader DC.png

Editováno: , autor: mioa701
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mám zase o další dvě verze navíc. Měl jsem kousek svěšenou stropnici a uprostřed kde by měla být anténa (já nemám anténu jako ploutvičku vůbec) nebylo nic. Nemám GPS, handsfree ani TV tuner jestli to může mít taky vliv. Děkuji také za nabídku poslechnutí, ale už jsem se to pokoušel vyposlechnout několikrát i různě tlačit ručník na některá místa jestli to nezeslabím... Přijde mi, že je to vážně někde vpravo v kufru jakoby C sloupek... jenže tam jsem to neviděl... už vážně nevím. 

Editováno: , autor: broukys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to smutné, ale já snad kvůli dílu za 350Kč, který má dva šrouby a přípojení... a který už mám stejně koupený doma... skončím nakonec ve Škodovce, protože to nemohu najít. Ptal jsem se ve dvou servisech a na Facebooku ve skupině se Superby... mám dokonce dílenskou příručku... copak se to nikomu kromě mě nerozbilo? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně to co jsi poslal, že je pro O3, tak tento naprosto stejný obrázek jsem měl v příručce pro Superba II. V Octavii 2 předfacelift, je to prý pro změnu v levém B sloupku za řidičem. Alespoň to tvrdil servis a i já, když jsem to u přítelkyně O2 zkoušel, tak to z téhle pozice vážně slyším. Nerozumím tomu, proč to dělají takhle složitě. Evidentně ani autorizovaný servis z toho není uplně moudrý. Ten obrázek co jsi poslal prve je určitě ze Superbu 2? :D Jestli to potřetí rozmontujeme a nic, tak mi praskne hlava :D

Editováno: , autor: broukys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...

Tak jsem chtěl "nahradit" stávající "bzučák" u asistenta https://www.parkujeme.cz/.../777-parkovaci-asistent-pbs-41 který "pípal" ale zřejmě tento škodovácký není ta správná volba.Po zapojení jen cvaká.Je to v pořádku?Je to asi jen reproduktorek a určen pro škodovky..Původní obr.č1 škoda obr.č.2 Děkuji 

Schránka.jpg

Editováno: , autor: texas1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...