Přejít na obsah

Automatické brzdění při couvání - automatické nouzové brzdění


Peppo

Doporučené příspěvky

Dnes som realne vyskusal ako funguju cuvacie senzory. Nielenze vydavaju akusticky signál bliziacej sa prekázky ale zabezpecia aj zabrzdenie auta ked ste uz v kritickej vzdialenosti. Bol som z toho prekvapeny nakolko som o tejto funkcii nikde necital ze to takto fungule, ale je to v celku uzitocna funkcia. Pisem len moj postreh o ktorom mozno nevedia doterajsi majitelia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, take mam Ambition a manualni prevodovku a take mi to jednou pri couvani samo zabrzdilo. Tedy zabrzdilo stylem, ze to naplno sahlo na brzdy. Nemel jsem uplne pustenou spojku, jinak by motor zhasnul. Asi si ve SA rikaji, ze je lepsi zhasnuty motor nez nabourany naraznik (preskocene rozvody).

Jinak je to "funkce manevrovaciho brzdeni", ktera se da v infotainmentu vypnout.

  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, funguje to celkem dobře, do OIII to přišlo s FL a opravdu to funguje na bázi parkovacích senzorů (jak u manuálu tak automatu). Jde to vypnout přímo na obrazovce, zde jak to funguje:



@Galaxy64 Pokud se k překážce blížíš pomalu, tak tě asistent nechá přicouvat, je to pro případy, kdy se tam překážka objeví rychle (vběhne dítě, pes atd.), nebo když jsi překážku přehlédl a blížíš se k ní rychle.

  • Líbí se mi 1
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky. Šlo mi hlavně o potvrzení, že tento asistent je závislý pouze na senzorech - žádná jiná výbava není třeba. Jelikož mi dealer tvrdil, že ochrana proti chodcům je povinný prvek výbavy od určitého roku a ne každý výbavový stupeň má přední senzory. Ale možná je to zas jiný asistent pro chodce..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...