Přejít na obsah

Octavia 1 1.6 75kw BFQ topí/netopí


koutas

Doporučené příspěvky

Zdravím,už si nevím rady s mou Octou..topila trošku jen v otáčkách za jízdy nebo na místě,ale jakmile šla jen na volnoběh tak začala foukat jen studený vzduch.Byl jsem přesvědčený,že to je termostat tak jsem jej včera vyměnil zároveň i expanzní nádobku dolil kapalinu,ale problém přetrvává je to sice o fous lepší za jízdy ale 100% jako zamlada to není.Hlava byla srovnána cca před 2000km.

hadice k termostatu byli před výměnou horké jen ty přední a zadní teplé jen od motoru.nyní po výměně jsou horké všechny i ty zadní.teplota se drží na 90 zahřeje se cca po 4 km a drží.Tak nevím no co dál??díky za odpovědi Josef.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím vás. Mám presne ten istý problém s mojou Octaviou. Už som menil rozvody lebo mi tiekla G12 okolo vodnej pumpy a po výmene mi prestala topiť úplne. Vymenil som aj teleso kde sa nachádza čidlo teploty a termostat a stále nič. Skúšal som ale preplachnuť chladiaci systém s čistiacim prostriedkom a stále netopi. Dúfam že to nieje radiátor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

BFQ  ma odlisne stavany okruh.Ak  odpojis cidlo musis na PC vymazat chyby aj v pristrojovke inak bude stale v nudzovom rezime a v tomto pocasi nebude topit.Takze po napojeni cidiel su 2 vymazat vsetko a naliat dost G12 a nechat na volnobech az sa spusti ventilator pri cca 105 stupnoch.Toto je sto percentna istota ze to urobis spravne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

U BFQ jsem na podzim řešil podobný problém. Netopila, jen v otáčkách občas foukal trochu vlažný vzduch, přívodní hadice do radiátoru teplá, výstupní studená.

Nakonec pomohlo dolít chladící kapalinu asi tak 5 cm nad rysku. Když byla na rysce, tak po odpojení hadice u příruby radiátoru bylo sucho. :-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...