Přejít na obsah

Při studeném motoru netlačí turbo


Davee

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi, potřebuju poradit. Má OII 4x4 motor BKC s chipem cca rok stála. Po roce jsem řešil různé problémy...zatuhlé stěrače atd, ale trápí mě motor. Chvíli jel, chvíli nejel...nedosaženo požadovaného tlaku... (turbo mírně pískalo, ale hřídelka byla bez vůle) tak šel do servisu. V servisu řekli vadné turbo, tak jsem nechal repasovat s tím, že se přizpůsobilo chipu. Po namontování pořád ten samý problém. Auto nejelo, pak zakouřilo a vyrazilo jako píchnutý, pak zase nejelo, pak zase jelo....Servis...vadná ŘJ. Jasný styl pokus omyl a zákazník platí. Napadl mě probléms podtlakovou regulací. Na vrakovišti jsem si půjčil blok ventilů 6Q0 906 625. Auto okamžitě vystřelilo...hurá. Jenže...byl teplý motor. Později jsem zjistil, že motor za studena nejede (nedosaženo tlaku), ale jamile ho zahřeju, tak vypnu, zapnu klíček a jede nádherně. Takže co s tím? EGR čistý, turbo nové...a přesto studený nejede. Napadlo mě, že ten blok z vrakáče taky nemusí být úplně košér, kdoví jak dlouho tam ležel, ale jak to zjistím? Za nový se mi na vyzkoušení dávat 6t nechce a pokud někde dojedu, ho nevyzkouším, bo motor bude teplý. A na třeba týden mi ten blok asi nikdo nepůjčí. Neporadíte něco? Auto mi bohužel už zase 2měsíce stojí...  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj,

mám podobný problém, za studena mě spadne auto do nouzového režimu - mez tlaku nedosažena. Pokud se auto zahřeje, tak je vše ok.

Zjistil si už čím to bylo? Můj mechanik na to nemůže přijít, turbo je ok, egr odpojený, váha vzduchu ok, podtlakové čerpadlo ok.

Díky za odpověď.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

bohužel Ti ne poradím. Už mám nové i tandemové čerpadlo, čidlo na klice vyzkoušené a teď sháním vstřiky bo jeden je slabší...a  auto stále stojí... Kdybys na něco příšel, tak dej vědět, taky bych s tím potřeboval pohnout.

Práci zdar.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...