Přejít na obsah

Občas táhne řízení do strany


HWSpeedy

Doporučené příspěvky

Zdravím, párkrát za historii auta (144000 km) se mně stalo, že auto táhlo do strany. Vždy to nějak samo přestalo, tak jsem to neřešil.

Dnes se mně to ale stalo na delší cestě, takže jsem se na to trochy zaměřil. Začalo to na začátku zpáteční cesty v Rakousku. Auto táhlo citelně do struhy, musel jsem ho znatelně držet, aby jelo rovně. Větrem to nebylo. Dělalo to pořád bez ohledu, zda byla silnice hlavní (Bundesstrasse) nebo nějaká vedlejší cesta. Zkoušel jsem párkrát prudčeji zabrzdit, ostřeji kličkovat, nic nepomohlo.

Na Hatích na OMV jsem zkontroloval tlak, vše ok, zkontroloval zda se nehřeje nějaké kolo, také ok. Po odjetí z OMV to pořád táhlo do strany. Pak jsem projel Chvalovicemi, za nimi je úsek kde jsou celkem podélné koleje a za nimi před Znojmem už to netáhlo. Pak až domů jelo opět auto jak po kolejích, prostě záhada.

 

Proto se ptám, zda se s tímto nebo něčím podobným nesetkal, případně nějaké nápady čím by to mohlo být? Mě napadle posilovač, pokud je elektrický, tak jestli to nemohl způsobovat on. Ale zase proč by to přestalo dělat během jízdy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, měl jsem stejný problém před 6 ti lety u mého prvního Citiga. Problém je přesně jak píšeš v posilovači ! Pokud zaparkuješ na delší dobu a necháš kola v plném rejdu (je jedno jestli vlevo nebo vpravo) tak pak posilovač špatně vyhodnocuje středovou polohu a táhne to buď doleva nebo doprava.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem na operativní leasing 3 Citiga a teď jsem si jedno koupil natrvalo a od té doby co jsem se to dozvěděl, nenechávám volant "v plném rejdu" a už to nikdy nezazlobilo. Byl jsem s toho tenkrát tak rozčarovanej , že jsem i zajel do servisu a tam jsem dostal čočku že prej "mladej jestli si s tím někde letěl přes díru a něco vohnul tak si to celé zaplatíš! " Nic nikde ale nenašli, a pak mi někdo poradil ať nedávám plný rejd a hle- od té doby nikdy nic..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...