Přejít na obsah

Nejdou přední parkovací senzory


PLZENAK

Doporučené příspěvky

Zdravím mám na Vás dotaz,

 

mám přední i zadní parkovací senzory (OII předF) a včera jsem si všiml že mi nefungují přední senzory když zařadím zpátečku tak zadní senzory reagují ale předek je úplně mrtvý. Když to fungovalo tak při zařazení 1čky se mi rozsvítilo tlačítko park asistentu která po překročení rychlosti se sama vypla ted už nereaguje ani tlačítko. Nevíte po čem jít nebo co zkontrolovat ?

 

EDIT: v diagnostice park asistentu mi to píše že zadní čidla 255cm což je ok ale když si dám přední tak píše že nejsou vestavěná

Děkuji

Editováno: , autor: PLZENAK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Popravdě, něco podbnýho mi to dělalo na funglovce, byl jsem reklamovat, ale prý je to "standardní chování" - zadní vždy OK včetně detekce chodců ap., ale přední třeba v třetině případů nereagujou, pokud předtím nebyla zařazená zpátečka (skutečně se někdy stane, že parkuju po čumáku bez předchozí zpátečky). Teď to teda "nějak" funguje, ale dopředu zajíždím (bo hranu nevidím) radši hodně opatrně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted jsem konroloval pojistky 11,18 jsou na parkovací asistent a obě v pořádku 27 též zachvíli to napíchnu a hodím screen .... od předních čidel musí vést kabel není někde v motorovým prostoru štekr ? že by se třeba rozpojil či zoxidoval ?

20181215_105644.jpg

20181215_105651.jpg

20181215_105707.jpg

20181215_105804.jpg

Editováno: , autor: PLZENAK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyřešeno...

 

Problém byl v kodování, nevím proč ale když jsem měl kodování 0000021 (rs packet) tak nešli ty přední a překodování at' už na 0000001 (sedan) nebo 0000011 (vagon) tak ejhle čidla začli fungovat

Editováno: , autor: PLZENAK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, ze to mas vyresene. Ty mas sedan nebo combi? Pokud combi, mel jsi tam z vyroby nakodovany sedan nebo vagon? Ja si senzory dodelaval, mam combi, jednotku mam vytazenou z bouraneho combi a byl tam nakodovany sedan. Stejne tak v dalsich OII combi, ve kterych jsem to zjistoval. Nejak mi unika, proc tam ta volba vagon je, kdyz to stejne neni nakodovane. Ze by to bylo jen pro auta, ve kterych je combi delsi nez sedan/hatchback? :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...