Jump to content

Columbus - Aktivace Bluetooth Audio - Návod

PTiCA

Recommended Posts

Po aktualizaci FW autorádia Columbus jsem zjistil že se mi nepřehrává "Bluetooth audio" z mobilniho telefonu a ikonka je neaktivni.

Předpokládám že postup bude stejný i u Amundsena

columbus-bluetooth-audio-000.thumb.jpg.60df04243a0d3dd09dc2505ac1d787db.jpg

Proto jsem hledal příčinu a zjistil jsem že tuto funkci mám deaktivovanout. Zde přináším stručný návod na jeho aktivaci.

Je potřeva kabel VAG-COM a sním se následně připojit na jednotku

VCDS -> 77. Telefon

columbus-bluetooth-audio-001.thumb.jpg.b27d10fd153f6fe1effcb3b292945c49.jpg

Kódování
VCDS -> 77. Telefon -> 07. Kódování

columbus-bluetooth-audio-002.thumb.jpg.4188fb97c6379588c1ec50764781f61f.jpg

Kalkulačka pro dlouhé kódování
VCDS -> 77. Telefon -> 07. Kódování -> tlacitko: Kalkulacka pro dlouhe kodovani -> Byte 4

Bit 0 -> Multimedia funkce (Bluetooth Audio)

columbus-bluetooth-audio-003.thumb.jpg.20c78e3c85e8dc48799559c045330aa1.jpg columbus-bluetooth-audio-004.thumb.jpg.4ad3809eb8e41a69f510a209087c9965.jpg

Uložit a je hotovo...

• Pozitivní 2
  • Negativní 1

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Jak je to tedy pokud mám šedivou ikonu BT v záložce MEDIA? Mám Vw touran, RNS 510, červený maxidot ale bez ovládání telefonu. Volání funguje (iPhone7, ovládání přes rádio a volant), jednotku mám 7P6035730J. Pomůže mi na zprovoznění přehrávání audia přes BT z mobilu výše uvedené nakodovani jednotky? Děkuji

To je co jsem právě psal, že po úspěšném spárování telefonu jako takového, je nutné provést i při správném kódování ještě spárování pro přehrávání Audio. Tato volba je rovněž v Maxi-Dotu v rámci menu telefonu. 

Postup dle návodu k obsluze:

A2DP.thumb.png.b8df5e8ff7e4d7e4a585bc24b2f8786e.png

• 1 month later...
  • 2 years later...

Zdravím, pánové!

Snad nebudu plácat blbosti, protože jsem to řešil dávno a vzdal jsem to, protože... Columbus nemá Bluetooth vůbec. Tady se jedná o speciální bluethoot/telefon jednotku, která se skrývá pod sedačkou spolujezdce. Ty jednotky jsou různé a právě ty starší neuměly A2DP profil, tedy přenos stereo zvuku hudby, ale jen profily na komunikaci s telefonem a to někdy tak blbě, že tam třeba ani iphony nefungovaly (což mě je jedno, protože jabku neholduju). Takže moje rada zní najít telefon jednotku, která ten profil podporuje, jinak to nevyřešíte. Jedná se o investici několika tisíc.

No a aby to nebylo tak jednoduché, tak pokud chcete i hlasové ovládání Columbuse, tak už si to přesně nepamatuju, ale mikrofon vede v tom horším případě jen do jednoho zařízení a je potřeba ho dotáhnout i do toho druhého, ale teď tápu, protože si to fakt přesně nepamatuju...

Good Luck!