Přejít na obsah

O III Scout - mřížka chladiče v nárazníku - výměna


Petr73

Doporučené příspěvky

Dnes odpoledne jsem v rychlosti cca 60km/h srazil dravce, co seděl v příkopě u silnice. Lekl se vzlétl a potkal se s mřížkou chladiče. Přeskočil na kapotu a na sklo. Vše OK až na tu černou mřížku. Praskla v půlce. Vím, že je tam natavená. Jde nějak vyměnit bez výměny celého nárazníku,  který je jinak OK ? Pokud ano, tak prosím o radu.

 

Pokud to jde, potřeboval bych sehnat tu černou mřížku a pak ten nápis SCOUT do přední masky resp jen tu podložku co je v masce nacvaklá. Samotný nápis SCOUT mám.

 

Díky za rady.

20181217_161633.jpg

Editováno: , autor: Petr73
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupit nová samostatně nejde, jedině celý nárazník. Doporučuji někde sehnat KO nárazník se zdravou mřížkou a tu pomocí horkovzdušné pistole vypreparovat a poté dát na tvůj nárazník a přitavit pájkou nebo HAV pojištění popř. Připojištění střetu se zvěří (pokud máš) a opravit v AS, kde to vyřeší výměnou nárazníku.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Petr73 buď si kup sportovní s honeycomb výplní a nebo cca za tisícovku se dá koupit výplň samostatně, bazos, sbazar, letgo apod.. už jsem ji tam viděl nekolikrát :-)

vyměnit lze, je "přinýtovaná" pouze v nárazníku

https://www.obautodily.cz/skoda-octavia-iii-predni-maska-honeycomb-ki-r-styl-rs-5467cz837/?gclid=Cj0KCQiAr93gBRDSARIsADvHiOrqihGG1jONYI2CavaAn9gqmQ6PqsBa9xi7Yew4DCSgXVHZne-zcmMaAnSAEALw_wcB


stačí hledat:
https://www.sbazar.cz/hledej/octavia III predni maska

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

- Všem děkuji za rady a tipy.

- Nakonec jsem koupil zcela novou mřížku s nápisem Scout za 1500Kč v Praze v Měcholupech na vrakárně. Cca 6 let jsem tam nebyl, pěkně se to tam rozrostlo. Vyměnil jsem mřížku bez demontáže nárazníku. Místo natavení jsem v místech uchycení do nárazníku  použil konstrukční lepidlo SOUDAL.

- Práce cca 4 hodiny.

 

Vzhledem k tomu, že autorizovaný servis mi nabízel opravu jen s novým nárazníkem, který by se musel lakovat, za cca 20000Kč, tak jsem se svým výsledkem spokojen :-).

Mřízka po opravě.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Dovolím si oživit téma.
 

Jedná se sice o O3 po faceliftu, ale snad to nebude vadit.
Zde jsem se dočetl, že u před FL je mřížka chladiče (grill) natavená k nárazníku. Je tomu tak i u faceliftu, nebo facelift už má masku nacvaknutou v nárazníku, jak to má S3. Hledal jsem i v dílenské příručce, ale je pouze na před FL a mřížka je tam zobrazena jako jeden kus s nárazníkem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...