Přejít na obsah

Znicena BOSCH sviecka zdevastovala ventil


mpatrikm

Doporučené příspěvky

Zdravim vospolok,chcem sa podelit zo skusenostou.Octavia 1.6 MPi BFQ,2009 296 000 km od novoty.Na motore menene len spotrebne veci.Sviecky Bosch mali najazdene asi 40 000 km a stalo sa ze na 4 valci sa odpalil kus porcelanu a asi odkusol kus vyfukoveho ventilu.Po rozobrati sa nenasli znamky poskodenia piestu a valcu tak sme vymenili piestne kruzky+ojnicne loziska+tesnenia+zabrusenie a kontrola hlavy.Tymto som nadobudol dva nove skusenosti a to ze BOSCH sviecky uz nikdy viac v zivote a ta druha ze motor mal len CASTROL 5w30 FST  po 15 000km  a po takmer 300 000km vyzera jak novy ziaden karbon sedla ventilov v stave noveho auta . Po vymene tesneni aj na viku ventilovma motor jednoznacne kludny chod.Valce maju tlaky od 12.1 do 13.1....Takze po 1500 km dostal novy olej a som zvedavy na dalsie km.

Ventil zniceny.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, mpatrikm napsal:

Setrenie to samozrejme nebolo. Je to len benzin.Motor je v takom dobrom stave prave kvoli vcasnym vymenam.Ako vies ze Boschky sa do BFQ nedavali ked vsade kde das na vyber sviecky je aj BOSCH.

Na to se stačí podívat do dílenské příručky => NGK BKUR 6ET - 10.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...