Přejít na obsah

Držák multimédií


lifeisafun

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

neví prosím někdo, zda se do držáku multimédií vejde iPhone XS? Případně kam si ve voze odkládáte mobil vy?

Do loketky se mi ho nechce dávat, často jezdím s loketkou odklopenou nahoru. Díky :)

 

https://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/drzak-multimedii-5ja051435ax

Editováno: , autor: lifeisafun
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V popisu držáku v tvém odkazu máš uvedené míry, tak snad není problém si změřit mobil. Každopádně je tento držák rozměrově omezen velikostí otvoru, do kterého se zasouvá. Dnešním mobilům již nestačí, mě se do něj sotva vejde Sony Xperia compact.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě malá poznámka, já mobil mám v kapse bundy nebo v kabelce. Může být i v kufru. Mobil mám spárovaný s MMC přes Bluetoth, takže když mi někdo volá, zmáčknu jedno tlačítko na MMC a můžeme mluvit protože mikrofon je ned zrcátkem a zvuk jde přes repro auta. Průser je když zavolá milenka a na sedadle spolujezdce sedí manželka.lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Trochu jsem si lámal hlavu, kam s mobilem když jej připojím přes USB kabel se Smartlinkem. Navíc to neustálé připojování a odpojování kabelu z mobilu, k čemuž člověk potřebuje oboje ruce taky není nic moc. Stejně jako manévry s připojeným mobilem, když jej láduji před řadičku, která samozřejmě překáží a pak překáží mobil uložený před řadičkou možnosti uložit si před řadičku i jiné drobnosti. Prostě "simply clever"...

Nalezl jsem zde na fóru inspiraci od @martab, který velmi pěkně a prakticky vyřešil něco podobného na své Fabii:

https://forum.skodahome.cz/topic/140742-fabia-12-tsi-81kw-černá-perla/?do=findComment&comment=2532238

Jedná se řekněme o takovou "dokovací stanici" pro mobil, ten se zasune do pouzdra a na jeho patici je ve výřezu ukotven konektor USB-C tohoto kabelu:

https://www.alza.cz/alzapower-alucore-charge-2-0-usb-c-0-5m-black-d5533934.htm

Po zasunutí do pouzdra se tedy mobil rovnou připojuje, což ušetří veškeré ty krkolomné manévry.

V Rapidu ale oproti Fabii 3 není prakticky žádné místo mezi sedákem a středovým tunelem. Mnul jsem bradu a rozhodoval o alternativním umístění, tak aby to bylo šikovné a zároveň decentně ukryté. Rozhodl jsem se ten modul umístit do prostoru pod středovou konzoli, původní úvahy o poloze označeny červeně na obrázku. Takže jsem si udělal takovou papírovou maketu a zkoušel, jak to kam bude pasovat. Svisle na vnitřní levý bok se mi pod USB zásuvku výškově nevejde (můj mobil je široký 78mm). Vodorovná poloha pod tlačítky (ta by bala nejdecentnější) byla také vyloučena, kvůli kolizi s LEDkou ambientního osvětlení. Takže nakonec jsem se rozhodl pro umístění na pravý vnitřní bok, jak je na fotce s papírovou maketou. Toto umístění si spolu s jinými (většími) rozměry mého Samsungu Galaxy A52S vyžádalo úpravu 3D modelu, který mi martab nasdílel. Přikládám model ve free CADu, který je volně ke stažení a dále fotky výsledného výrobku z 3D tiskárny. Foto s mobilem nemám, neměl bych čím fotit :-)

Modul na vnitřní bok pod přístrojovku přilepím na samolepicí suchý zip a napojený USB kablík musím nějak skrýt pod stropem příhrádky pod středovou konzolí. Fotky z instalace a zkušenosti z reálného užívání nasdílím později až budu mít čas nainstalovat do auta :-)

 

 

20220222_070747.jpg

20220222_113924.jpg

20220225_145750.jpg

20220225_145803.jpg

20220225_145824.jpg

Rapid_slot na mobil.FCStd Rapid_holder_v6-Body.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu jsem popřemýšlel, jak ještě uchytit ten USB kablík "neviditelně" pod stropem příhrádky před řadičkou. Existují různé samolepicí příchytky, ale ty na alze či CZC nemají zrovna lichotivé hodnocení a navíc jsou cenově ještě s příplatkem za dopravu (cca 170Kč) ukrutně drahé. Dle hodnocení ani nedrží nalepené...

https://www.alza.cz/alzapower-small-cable-clips-10-pcs-cerne-d6226171.htm

https://www.czc.cz/cable-candy-kabelovy-organizer-beans-6-ks-cerna/234704/produkt

 

No, našel jsem to samé u číňana za zlomek ceny (bral sem ty nejmenší za 27Kč), hodnocení má vesměs dobré, tak uvidíme:

https://www.aliexpress.com/item/1005003160174903.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.21ef1802KRdWsv

Musím lepené povrchy dobře odmastit a tu 3M pásku nahřát před lepením horkovzduškou a pak nechat 1 den pořádně přilnout, pak teprv bych nacvakl kablík. Pak to snad bude dlouhodobě držet :-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...
V 25. 2. 2022 na 15:35, tom01 napsal:

Trochu jsem si lámal hlavu, kam s mobilem když jej připojím přes USB kabel se Smartlinkem

Spolu s přestavbou infotaimentu ze Swing+ na Amundsen jsem nalepil pod středovou konzoli i výše popsanou "dokovací stanici" pro mobol. Funguje baprosto bezvadně, děkuji mic @Martab za inspiraci a pomoc. Sednu do auta a vpodst. "bezdrátově" dobíjím a Smartlinkuji. Na Amundsenu mi oproti Swingu+ nabíhá spojení s mobilem prakticky okamžitě a vždy, což u Swinga bývala trochu loterie.

20220724_122225.jpg

20220724_122207.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...