Přejít na obsah

Sportovní zvuk


Dreamz

Doporučené příspěvky

Omlouvám se, ale nemohu si pomoci... Tyhle dotazy na "zvukové vytunění" výfuku mě vždycky udiví.... Jako k čemu to je? Čím větší hluk, tím větší výkon? A nějaké decentní podkreslení, že to není žádná 1.6.... Která třeba? Jsou 1.6, které mají přes 200 koní z výroby.

A vždycky mě pobaví řidič, jehož vůz řve jak blázen, vzadu má vejfuk, kde by propadnul tenisák, ale na prvních semaforech zůstane daleko vzadu.
Proč by mělo auto "řvát"? Soused má nějakýho Mercedesa (jsem línej hledat co to je za model), v něm osmiválec a ten je tak tichej, že prakticky nepoznám, že nastartoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A on psal, ze chce nějaké "řvaní" a hluk ? Já to tam tedy nevidím, píše jen o lepším zvuku. Byť si myslím, že zrovna 1.8TSi má zvuk pěkný, normálně velmi tichý, při přišlápnutí odpovídající těm (skoro) 200 HP pod kapotou. Tak že máš i pravdu ty, tento motor je nejtišší v produkci koncernu, ale když chceš těch 200 HP naplno pustit ven, tak někdo to chce slyšet, to je špatně ? RS takový zvuk asi mají, ale jsou hlučná i tam, kde 1.8 není.

 

Mimoch. těch běžných 1.6 také se 200 HP moc není, resp. to jistě bude za nějakou cenu životnosti, stejně jako tato 1.8, která se dá také hravě přečipnout podstatně výše...

 

Ale podstata je ta, že toto (aspoň si to stále myslím) je něco, čemu se říká nebo říkalo diskuzní forum, kde se takové věci mohou řešit, a nejen dehonestovat obratem každého, kdo má jiný názor než většina ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Martin bednář 

 

Teď se bavím o 1.6 od škodovky a jak už jsem psal nechci nic co bude řvát jako kráva, mám udělenou octavii do sportovního vzhledu a rád bych to podtrhl nějakým hezkým zvukem, nic hrozného jen něco příjemného, a věř mi že taky neholduji vyfukům které by se daly vyfistovat.

Editováno: , autor: Dreamz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, že 1.8 má u O3 v reálu kus od kusu obvykle 180-200 HP, tak mě nepřipadá až tak divné se poptávat na lepší zvuk výfuku. Já 1.8 mám také (již podruhé), a ani u předchozího auta jsem moc o dalším výkonovém navýšení nepřemýšlel, což u slabších TDIček, které jsem také měl, bylo obvykle nabíledni. Další vylepšení zvuku 1.8 mě naopak mnohokrát také napadlo.

 

Ta zmíněná investice dalšího opravdového zvýšení výkonu celého "auta" zrovna u 1.8TSi nebude asi už jen to jednoduché chipnutí motoru (což jistě jde), ale může to být již i problém DSG převodovky, brzd apod. To je právě o té životnosti.

 

Byť u těch "turbotraktorů", nebo slabších TSíček snahu o zvednutí výkonu motoru celkem chápu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...