Přejít na obsah

Prosím poraďte, nevyjedu kopec


jardasuperb007

Doporučené příspěvky

Dobrý den, měl bych dotaz na škodovkáře eventuálně autoelektrikáře. V létě jsem koupil Superb 1,9 TDi 1. řada, r. v. 2004. Celkově jsem byl spokojený s malou spotřebou i jízdními vlastnostmi, tedy až do prvního sněhu, který teď napad. Potřeboval jsem se dostat domů, v mírném kopci na cestě asi 15 cm rozbředlého sněhu. Všechna auta, která jsem v minulosti měl si s tímto hravě poradily, ale toto auto mi v kopci, kde jsem potřeboval plný plyn, mi tento plyn odstavilo (ASR) a motor běžel na asi 800 otáček, může mi někdo poradit, když kola mají záběr a dám plný plyn pro vyjetí kopce, aby toto auto nepřepínalo na volnoběh? Jezdím na zimních gumách s dostatečným zimním dezénem. Nevím, co mám dělat a potřebuji denně dojíždět do práce.

Děkuji za radu a přeji vše nejlepší v novém roce.

 

Jarda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ked vybere poistku ABS tak natvrdo odstavi vsetkych asistentov spojenych s ABS, cize aj ASR...

 

Mimochdom, pokial to ma ASR, tak to musi mat aj tlacidlo na jeho vypnutie... z prispevku nieje jasne, ci bolo vypnute...

 

Keby padlo do nudzaku, videl by to na palubovke...

Editováno: , autor: Martttin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A není to spíš ESP to tlačítko vedle rádia pod vyhřvem zadního okna ? toto ubíra na otáčkach a zamezuje prokluz kol je to funkce dobrá, ale když se chce človek rozjet nebo prudce přidat na snehu blatě a nějaké kolo začne prokluzovat tak to okamžitě stáhne otačky a drží je to tak aby kola co nejvíce šli do záberu akorát s tim jsem nikdy nikam nedojel :D vždy vipínam ;) a když je ESP v akci tak na budikách bliká oranžová kontrolka a když je OFF tak svití trvale a je to dobré, že se s vypnutým dá jezdit a ABS funguje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ASR je sucast ESP. Inak pvoedane, ak mas ESP mas automaticky ASR. Tym tlacitom proste vypnes aj ASR. Uz neviem, ci us SI si kompletne vypol aj ESP, ale pri novsich autach sa to tvari, ze ESP vypnes, ale vskutocnosti ho bud iba obmedzis alebbo dokonca realne vobec nevypnes ale vypnes prave iba ASR... na jutube je par videi, ako napriklad na OII tlacidlom ESP komplet vypol ESP, ale to dosiahol kodovanim, normalne ot tak nefunguje.

 

 

PS: priznavam, ja uz presne neviem, ako to mal SI, ci mal dve tlacidla alebo jedno pre vsetky systemy, OII alebo SII s ESP to ma proste vsetko integrovane pod jednym tlacidlom

Editováno: , autor: Martttin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...