Přejít na obsah

Na ledě hrabe jen jedno kolo...


Pavlos86

Doporučené příspěvky

Ahooj...mám takovej dotaz. Mám fabii II r.v.2010

Od domu jsem chtěl odjet do obchodu a jak jsem vyjížděl tak jsem před barákem najel levým kolem na led a pravý kolo bylo na vyschlým místě žadný led ani sníh, prostě suchá zem. Když jsem se chtěl rozjed, tak jsem vytočil volant do leva a jen hrabalo levý kolo a druhý se ani nehlo..Tak se ptám neměly by zabírat obě kola? Pač kdyby zabralo i to pravý, který bylo na suchým místě, tak bych se rozjel...trošku mě to vrtá hlavou..dík za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepíšeš výbavu, takže možnosti jsou dvě:

 

- Auto bez ESP - díky výše zmíněnému diferenciálu bez uzávěrky se chová přesně takto a je to tak správně. Pokud nemáš ESP, je všechno v pořádku.

- Auto s ESP - obsahuje zároveň výše zmíněný EDS, se kterým by se mělo auto pomalu rozjet i s jedním kolem na ledu. Pokud máš auto s ESP, tak je něco špatně.

 

Přítomnost ESP poznáš jednoduše podle vypínacího tlačítka. Vlevo vedle panelu klimatizace je buď jenom tlačítko pro odmrazování zadního skla (potom auto ESP nemá), nebo je nad ním ještě jedno tlačítko - u předface s nápisem ESP OFF, u faceliftu s ikonkou auta ve smyku a nápisem OFF. Předface tam může mít ještě tlačítko ASR OFF, což je auto bez ESP. Octa měla s ASR EDS, ale jestli to tak bylo i u Fabky, to je otázka. V návodu se píše, že EDS mají jen auta s ESP.

 

__ASROFFf.jpg __ESPOFFpf.jpg

Editováno: , autor: JayBee1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...