Přejít na obsah

Řazení dvojky přes zuby


Thomas..888

Doporučené příspěvky

Zdravím chlapy,

mám problém s moji máňou, když jedu někde na delší vzdálenost, například po dálnici třeba 60 - 70km, tak po prohřátí auta mi jde blbě zařadit druhý stupeň při rozjezdu.
Dělá mi to opravdu jen když jedu někde dál. Když jezdím po městě, tak spojka se chová jako nová. Když podřazuji nebo řadím na místě, tak je to ok, ale jakmile jedu někde dál, tak cítím že to řazení na dvojku není v pořádku. Jde to buď přes zuby nebo nějak divné zařadit.
Mám nalítané 245tisíc. Je to 1.9TDI a když jsem pročítal nějaké fóra, tak mě napadlo vyměnit ze začátku olej do převodovky a potom se uvidí...Každopádně otázka zní, jestli máte nebo měli jste někdo něco podobného?

Děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyměnit olej je dobrý nápad. Řešil jsem něco podobnýho a výměna oleje pomohla. Na doporučení jsem místo origo oleje použil tento: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/castafx75w90-prevodovy-olej-castrol-syntrans-transaxle-75w-90-1l-castrol-16601.html

Bylo to k neuvěření, ale pomohlo to skoro zázračně. Trojka a občas čtyřka šla přes zuby, občas nešla dořadit a po výměně za tento olej po ujetí nějakých 20 km potíže zcela zmizely. 

Výměnu oleje je třeba udělat důkladně, tj. demontovat spodní vodící čep řazení a boční plechové víko, aby ho vyteklo co nejvíc.

Pokud by to nepomohlo, tak rozborka převodovky a výměna synchronu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za radu Jardo,

právě si myslím, že to bude taky tím olejem, protože jak jedu daleko tak ten olej se rozpíná a nemaže tak dobře už, cítím, že jak řadím, tak to je takové lehčí, není to tak tuhé jak když jezdím po městě třeba, každopádně nejsem odborník, takže to je spíš mým selským rozumem:)...
V pondělí jsem objednaný k mechanikovi, tak se s ním poradím a nejspíše začneme tou výměnou oleje a doufám, že tím i skončíme. Nerad bych teď dával hodně peněz za opravy.

V pondělí tu napíšu, co jsme vykoumali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...