Přejít na obsah

LED světla - krátký dosvit


gruzinec

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam karoq 1.5 tsi style 2/2018 a az v jeseni pri skorsej tme som si cestou s kolegami do prace vsimol, ze mi svetla svietia akosi dole, mozno 15 m pred auto. Vacsinou jazdim sam alebo dvaja, vtedy led svetla svietia normalne, ohranicenie nie je skoro vidno. Akonahle prisadnu dozadu dvaja, nebodaj traja ludia, je to bieda, elektronika nastavi svetla tak, ze svietia enormne dole, brutalne vidno ohranicenie svetlo-tma. Riesil som to v servise reklamaciou, samozrejme neuznana, aj ked auto tam bolo dva tyzdne. Stazoval som sa na to aj u dovozcu a vraj to je "vlastnost" vozidla pri predokolkach, aby pri zatazeni neoslepovalo protiiducich. Hlavne, ze ja prd vidim, to mi je bezpecnost. Robi to aj inym hm?

Editováno: , autor: Pawouk
Upraven název tématu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 3 týdny později...

Zdravím

Bohužel mám stejný problém, Karoq 1,6 TDi, 2019, Jakmile naložíte do auta rodinu, svítí to cca 15 m před auto. Jakmile jedete v jednom nebo ve dvou, svítí to krásně.

Řešeno ve dvou autorizovaných servisech. Odpověď od technika přímo od Škoda Auto byla, že je to normální projev a stav techniky.

 

V tom případě to zapomněli oznámit již při prodeji vozu a v návodu mělo být uvedeno, že při naložení auta je potřeba jít do prostoru motoru a seřídit si světla ručně. A mohli dát do výbavy i imbus klíč.

 

Je to smutný, že se tomu nikdo nevěnuje a Škoda nereaguje na tento problém.

 

Doporučuji všem, kdo má tento problém, a bude nás plno, prudit Škodu na emailu infoline@skoda-auto.cz

Čím víc nás bude, tak se tím snad bude potom někdo zaobírat. 

Myslím, že to většina lidí neřeší, protože jezdí buď sami nebo ve dvou.

 

Dle mého názoru je tato jízda nebezpečná a ne maximálně bezpečná jak se povídá v reklamách na auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Já jezdím především sám, maximálně ve dvou, takže nemohu posoudit, jestli se chová při zatížení jinak. Nicméně funkci regulace sklonu světlometu v závislosti na zatížení vozidla mělo moje první auto Opel Astra G (r. v. 1998), tak jsem trochu v mrákotách, co vám ti "supertechnici" u Škody odpovídají...

Co však posoudit můžu je, že Bi-Xenony v O3 mi svítily rozhodně lépe, mimo to, uměly se i natáčet do zatáček, což u Karoqu aktuálně postrádám (je tam sice přísvit mlhovkou v nízkých rychlostech, ale to celou věc nespasí). Takže přední světla jsou u mého Karoq Sportline MR2021 spíše zklamáním....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LED světla u mého klokana je jedna z mála věcí, na které v tomto embéčku nenadávám ... v noci dobře vidím, automatické přepínání světel a přisvětlování do zatáček mlhovkama funguje celkem OK, nepozoruju ani, že bych hůře viděl, pokud je embéčko naložené. Naopak mám problém, když přesednu do fabie, nebo citiga ... v tom v noci s halogeny lautrh.vno vidím, potom co je člověk rozmlsaný z klokana ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Taková zajímavost - při zapnutých potkávacích světlech je přechod mezi dolní osvícenou částí a horní neosvětlenou modrofialový. Nevím, jestli je to mrazem (-10 a níž), ale přijde mi, že dřív ta fialová tak jasně vidět nebyla. Zajímavý optický jev, viditelný na bílém sněhu. Na černé silnici to vidět není. Pozorujete něco podobného?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...