Přejít na obsah

Problém s topením


kingo12

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...
  • o 2 roky později...

Zdravím, mám dotaz,jestli někdo má zkušenost - nefunguje mi topení,vůbec.mám O2 elegance 1.9 Tdi 77kW 2004 digi klima,a když otočím knoflíkem ,tak mi normálně naběhne stupnice od min až na max,ale motor ventilátoru nejde vůbec a je odzkoušen a ten je funkční.boural jsem totiž na předek a mám urvané čidlo - tlakový spínač ( 1J0973703 ) klimatizace.myslíte,že je to důvodem,proč topení nejde? klima je nejspíš prázdná ,ale voda a chlazení je ok. Ještě jeden poznatek - předtím při otočení klíčku do první polohy byly slyšet relátka od topení,které reagovali na přepínání různého směru foukání a teď už vůbec niic ani necvakne.díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Také teď sleduji problém s topením.je to složité popsat. Když mám neustále větrání na 2.stupeň tak to prostě nechce topit. Když nechám na 1. Tak to topí,ale když přidám na plno tak za chvíli začne foukat studený. Můj mechanik to sledoval a říká že je možná zarostlej radiátory topení. Zajímavé je že prý mi necirkuluje voda přes nádržku.že tím přepadem má téct voda a mě tam teče hodně málo.jde spíše vzduch. Také jsem vypozoroval že ať otočím na Climaticu na jakoukoliv polohu tak mi jde vždy vzduch z předních vydechů,ale prodej nikdy.což mi přijde taky divné. Neví někdo co by to všechno mohlo být. Hlava dělána cca před rokem a termosta i čidlo mám nové

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

zdravím mám takový problém že mi octule topí jen na posledních dvou "zoubkách" kolečka na regulaci topení/chlazení ..Nevíte,prosím čím by to mohlo být? Děkuji

Máš FL? Pokud ano, je to řízeno elektronikou. Mám sám stejnou zkušenost, že stačí kolečko sundat a i když jej umístíš zpět stejně, regulace už nefunguje korektně. Pokud máš stejný problém, doporučuji kolečko sudat a zkoušet, dokud to nebude fungovat správně. Jiné řešení bohužel neexistuje ;)

Pokud máš předFL, jedná se o manuální táhlo = mechanická porucha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Mám problém s Octavia II tdi. Auto se ohřeje na 90 stupňů ale nefouká teplý vzduch, ani pořádně nechladilo v létě. Když začne trochu foukat tak fouká jen u spolujezdce a když dám teplotu úplně na max tak fouká teple, ale přijde mi že málo. Vyměnil jsem kabin filter, termostat a vodní pumpu. Ještě jsem se dočetl že by mohlo být těsnění pod hlavou, ale že by mizela nějak extrémně voda, to ne.  

Díky za rady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj všem,mám podobný problé s tím rozdílem že kdyz prudce zatočím do leva topení přestane topit a naopak když prudce zatočím do prava topit začne.Má někdo s tímto zkušenost co mám hledat?Diag žádnou chybu nehlásí.

O2 1.9tdi 77kw 2008.Předem díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 týdny později...

Od podzimu jsem vlastníkem vozu 1.6 MPI . Už tehdy jsem si všimnul, že ukazatel teploty na palubce nepřeleze 60°C. Zkoušel jsem topení a nic moc. Teď, když tak mrzne, je v autě docela chladno. Na palubce lehce přes 50°C. Je to vlastnost tohoto auta, nebo závada? Stačí vyměnit termostat na motoru, nebo je problém někde jinde? Děkuji za Vaše rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určite závada. Teplota motora aj teraz v zime musí byť cca 95°C. A kúriť to musí poriadne. Najlepsie je to porovnať na diagnostike . Aj keby ti zle funguje čidlo teploty , ja si porovnám skutocné hodnoty na čidle a skutočnú teplotu na motore (pomocou digitalneho  termometra). Najskôr ale bude vadný termostat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, 

mam O2 FL, 1.9TDi 77KW, BXE, r.v. 5/2009, eleganci, tedka 165tis. km, vymeney pred 60tis. Km vodni pumpa i rozvody, chladici kapalinu menim co 4. Roky, bod tuhnuti, minus cca 34C, klima je cistena a plnena kazdy rok. Dnes jsem vyjel na hory, zapnul automatickou klimu,...nastavil na 22C, pri vyjezdu climatronic na intenzite stale na 4 ze 7, a az do Zelezneho Brodu (po cca 100km po dalnici), climatronic stale v automatickem rezimu na intenzitu 4 ze 7. Pri sjizdeni mi zacal foukat studeny a to jsem mel 90C teplotu vody. Venku bylo cca -10C. A studeny vzduch foukal stale i po 5min. Musel jsem dat teplotu na 24C a vice a foukal teply, jinak studeny venkovni vzduch. V jednu dobu i na 25C foukal studeny vzduch. V minulosti se mi stavalo nahodne, ze pri jizde jsem mel climatronic na max. Teplotu mi foukal po snizeni teploty na aut. rezim na 22C studeny vzduch a pote uz vlazny. 

No nic. Vyjel jsem z hor domu. Climatronic AC na auto a 22C. Intenzita zase 4 ze 7 a stale zima v aute. Teplota vzduchu -4C a takto to bylo stale. Co me zarazilo, ze jsem slysel od spolujezdce, jako, kdyz nekde unika varici voda - takove prskani. Po snizeni ci zvyseni intenzity ustal zvuk. Dalsi vec byla, ze teply vzduch nefoukal do kabiny, byl pouze u mrizek otvoru. Kdyz jsem dal intenzitu na 5 a vice, citil jsem foukani, ale stale zima. Takze z hor jsem jel na maximalni teplotu na intenzitu 4 ze 7 a vzduch byl vlazny cełou cestu domu a to s i bez AC v automatickem rezimu. Doma jsem vypnul motor a po cca 1hodine prisel a jel na nakup cca 10km teplota byla nastavena jen na 22C foukal teply vzduch a sla i intenzita dolu. Auto topilo normalne. Diagnostiku jsem nezkousel. Jednou jsem zkusil, kdyz se podobny jev objevil, vypojit a zapojit climatronik a slo to normalne,.... jinak Climatronic byl v minulosti vymenen za novejsi s “cidlem na venkovni skodliviny”. Nepozoruji unik chladici kapaliny. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...