Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Stále řeším nějaké chytré ovládání pro dálkový start motoru a zapnutí nezávislého topení (nejlépe pomocí aplikace pro smartphone).
Při hledání řešení (vím o německém řešení DANHAG pro NT) jsem narazil na PANDORA, jež vedle autoalarmu umí i telemetrii a dálkový start motoru a dálkové ovládání nezávislého topení. Zachová i originální DO, umí i smartphone a přidává i další bezpečnostní funkce. Mám sice originál Škoda alarm, ale ten dálkový start motoru je impresivní, na léto velmi užitečný. Některé verze mají i přídavné zabezpečení KESSY systému.

 

Nemá někdo zkušenost s nějakou variantou ?
Jsou to asi Rusáci (které bytostně nemusím), ale v Rusku je Oktávka a Sup velmi rozšířen, a má to veškeré EU certifikace a v CZ docela velká podpora...

 

 

Editováno: , autor: omicron
doplnění info
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam s tym skusenost, ale bez dialkoveho startu. Paci sa mi, ze alarm vies ovladat aplikaciou, ze odkialkolvek vies skontrolovat stav auta. Nezavisle kurenie mozes takisto spustit odkialkolvek, ale ma to jedno obmedzenie. Pri poklese napatia pod nastavenu uroven ti to automaticky kurenie vypne. Stalo sa mi, ze som ho aplikaciou zapol, ukazovalo to, ze to ide a za pa rminut som to skontroloval a bolo vypnute. V historii bol zaznam, ze kvoli poklesu napatia pod nastavenu uroven sa kurenie vyplo. Toto sa napr nestane, ked ho zapnes dialkovym ovladanim.

 

Takisto si mozes nastavit rozne druhy upozorneni...odomknutie, zamknutie, nastartovanie atd. Vies nastavit, kedy ti ma poslat alarm smsku, kedy len upozornenie. Smsky vie poslat na viacero cisel. Ma takisto trackovanie cez gps, cize si vies podla toho spravit napr knihu jazd. Da sa nastavit oblast, v ktorej sa auto moze pohybovat (nejaky fence, cize kvazi plot) a pri jej prekroceni ta upozorni. Tusim zavolanim a zadanim PIN kodu, ktory mas ku alarmu, vies vypnut na dialku motor, teda znefunkcnis auto...atd. 

Editováno: , autor: misor1994
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro mě to má tyto benefity:

- dálkový start/vyp motoru, bezpečně se vším všudy, dokonce jsem na videu viděl, že to narovná volant (!)

- dálkové zapnutí/vypnutí nezávislého topení

- dálková telemetrie auta, zejména stav paliva, teplota uvnitř a vně auta

- perfektně spolupracující s KESSY vozy

- přenos alarmů přes SMS nebo GSM volání, to je hodně výhodné, když není připojení k Internetu, vč. Internet messagingu ve vlastní aplikaci

- další pokročilé funkce pro případ odcizení vozu

 

Tyto klíčové (nejen) vlastnosti za nějakých 10 kKč vč. montáže, přičemž např. DANHAG řešení pro dálk. ovládání pouze NT  je za 250EUR + montáž. 

Když to sečtu, DANHAG se moc nevyplatí...

 

Ten problém s NT a špatně nastaveným napěťovým treshold pro vypnutí by možná byl řešitelný nějakým dodatečným nastavením, možná že nové verze Pandor to již řešené mají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Narovnat volant? Ako? O tom som nepocul a pride mi to zvlastne.

 

Nizke napatie - ta ochrana je nastavena rovnako ako v aute, teda na podobnu uroven. Ked pise aplikacia, ze napatie kleslo pod nastavenu uroven, vypise ti to rovnako aj auto, akurat pandora je mozno trochu inteligentnejsia a to kurenie aj vypne, nenecha ho bezat.

 

f28a8b97adba3a9197a5449b0bfb3078.jpg

 

Telemetria ano, to je fajn vec. Stav paliva to ukazuje z dat na CAN zbernici. V 50l nadrzi to pri plnej ukaze 47 litrov. 

 

Na komunikaciu potrebujes mat kartu s pristupom na internet, inak nevies komunikovat cez aplikaciu. Pri strate signalu ti pride sms/email, podla toho co si nastavis. Vsetky upozornenia si vies nastavit, ci ti pride sms alebo len push hlasenie, ale aplikacia komunikuje datami.

 

Vies nastavit citlivost senzorov - naklonovy a pohybovy. Monitoruje dvere, kufor, kapotu. Tie dalsie funkcie som uz spominal. Mozes si kupit este aj dodatocne rele, ktore odpaja palivove cerpadlo, ktore je citlive na otrasy, takze pri akomkolvek pohybe znemozni start.

 

Inak dialkovy start som mal uz par rokov dozadu cez keetec alarm a je to fajn vec, ale webasto je lepsie :) na leto sice nie, ale vtedy neriesim, vyvetra sa zachvilu.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 minutami, misor1994 napsal:

Narovnat volant? Ako? O tom som nepocul a pride mi to zvlastne.

...
Inak dialkovy start som mal uz par rokov dozadu cez keetec alarm a je to fajn vec, ale webasto je lepsie :) na leto sice nie, ale vtedy neriesim, vyvetra sa zachvilu.

 

S tím volantem jsem se špatně vyjádřil, jednalo se o nastavení polohy elektricky polohovatelné volantu u aut s touto výbavou.  

 

Nezávislé topení mám, asi jsi to přehlédl, psal jsem od začátku, že mě nevyhovuje standardní DO Webasta pro svůj omezený dosah. Takže v zimě je jasné použití NT, a pokud to lépe a správně ochrání baterii než originální jednotka, tak jen dobře.

Dálkový start je pro mě přínosem zejména pro léto - moje (staro)nová O3FL LK již nemá úžasná determální vrstvená SunSafe skla (jako předchozí O2FL LK), a interiér se v létě nesnesitelně přehřívá, takže možnost si to byť trochu předchladit před příchodem k autu je velmi vítána. Vyvětrání přes NT v letním režimu je ve vedrech posledních let takřka nepoužitelné, u té O2ky to docela fungovalo, ale tam se interiér tak nepřehříval. Apropo, již před více jak 20ti lety (co dělala většina z místních před 20ti lety ? :D) jsem si to vyzkoušel ve Státech, a fakt nechápu, že tato vymoženost tam skoro běžná, je teda skoro z říše fantazie. 

 

Díky za ty praktické zkušenosti, jaké verze Pandory to byly/byla, asi ne ta jejich stávající nová řada. Pokud máš nějaké další zkušenosti s některými jejich neobvyklými vychytávkami, tak sem s tím. Co všechno se dá dálkově ovládat? Lze nějak konfigurovat, co vše se má stát při dálkovém startu? Vidím, že se v té předstartovní sekvenci rozblikají výstražné blinkry, je možné třeba krátké houknutí klaksonu, aby se někdo např. stojící u mého auta při startu úlekem nepřiposr.l ? 
Lze před/po startu např. nastavit elektrické sedačky podle nějaké identifikace profilu ? Jak to vůbec se správou profilů spolupracuje ? V aplikaci se nastavuje, jaký profil auto ovládá ? Zapnou se média po startu, pokud byly v činnosti před vypnutím, nebo až po otevření auta?

 

Také se mě líbí (u vyšších verzí Pandory) ty speciální miniaturní tagy ke klíčům, které s Pandorou komunikují přes Bluetooth LT, kdy v případě překonání KESSY (známým postupem, který automobilky vůbec neřeší) nedovolí auto odarmovat a nastartovat, pokud nejsem u auta nejen s klíčem, ale i s tím BT tagem. Tady je vidět, kde Pandora vznikla, což mě na druhou stranu působí drobné starosti, např. kde jsou umístěny cloud servery pro aplikaci, o nichž se sice výrobce na webu zmiňuje, ale na můj dotaz již nereagovali :wacko: Trochu podobenství s Huawei kauzou, byť je to zcela privat firma, ale stejně...

 

před 23 minutami, otrava napsal:

Taky zvažuji Pandora alarm kvůli NT ale zatím mi nebylo potvrzeno zda to půjde u mého auta. Jinak ochota v Praze jak prase

 

Stejná zkušenost, už jsem kontaktoval jejich CZ zastoupení (které dělá i instalace), a taky žádná odezva ;)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem volal přímo do Zlína tak tam zasa zkušenost opačná tedy dobrá v průběhu telefonátu mne chtěli už navigovat na dílnu na montáž. Hodně to zvažuji jestli do toho půjdu jako prioritu mám ovládání NT a alarm a všechny funkce je pro mně jako bonus

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jedině aby to šlo přes GSM tak musí bejt Pandora smartpro. Ja dálkový start nechci tak ten neřeším a cenově no V Praze 15 tis a na Moravě pokud nekecali tak 12 tis.
Nevýhoda pokud se to tak dá nazvat že montáž jedině u autorizovaného prodejce jinde s tím moc neumí co jsem tak zjistil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pandora Smart alebo Pandora Smart pro, teraz si nie som isty. Rozdiel je asi v pridani snimacov v interieri. A je to aktualna verzia. To, co ponukaju, uz ma minimalne dva roky, len teraz sa to dostava viac do povedomia ludi :) 

 

Dalsou mini vychytavkou je napr aj ulozenie miesta, kde auto parkuje. Mozes zapnut tzv. aktivnu ochranu, ked alarm neustale komunikuje pocas 24h so serverom a pri strate signalu ti okamzite posiela sms. Ale to som uz vlastne pisal. Vies na dialku taktiez spustit sirenu (napr ked prave hladas auto :D).

 

Pri klucoch mas ten tag, ktory sa spaja s jednotkou alarmu. Aplikacia ta upozorni, ked mas slabu bateriu, ale ta vydrzi celkom dlho aj po prvom upozorneni. Minimalne pol roka drzala dalej a potom mi chodili notifikacie uz zhruba kazdy druhy den, tak som ju vymenil.

 

Montuje to znamy, ktory sa tymto zivi. Na montaz su vyskoleni pracovnici a maju nejake specialne skolenia k tomu. Ta riadiaca jednotka je velka mozno ako skatulka zapaliek, je to uplne male. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sorry moje chyba stačí jednotka jak píšeš.

Zatím jsem to řešil jenom s Prahou a základnou ve Zlíně. Jo a ještě jedna firma z Liberce ale ty cukli protože prej na zapojení NT nemají nějaké školení od zastoupení takže nemůžou na montáž

Zítra zkusím zavolat teda do carsecurity.cz a uvidíme jak se s tím poperou

misor1994 za kolik a kde by to Tvůj známý instaloval?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

před 17 hodinami, misor1994 napsal:
Pandora Smart alebo Pandora Smart pro, teraz si nie som isty. Rozdiel je asi v pridani snimacov v interieri

.....

Dalsou mini vychytavkou je napr aj ulozenie miesta, kde auto parkuje.

….

Ta riadiaca jednotka je velka mozno ako skatulka zapaliek, je to uplne male. 

 

Verze Smart Pro má myslím oproti Smart navíc 2zonovou kontrolu. Jinak to vypadá identické...

 

Jinak automatické uložení polohy zaparkované auta již mám dnes řešené pomocí inteligentní nabíječky ZUS (s GPS a BT LE) a smartphone aplikací. Hlídá to i autobaterii.

 

@misor1994 Netušíš, zda-li to umí spolupracovat i s originálním Škoda autoalarmem? Tzn. sdílet jeho senzory a pro akustický výstup i jeho sirénu?

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@misor1994Koukal jsem na některých recenzích, že vzdálený start je možný (asi u všech verzí, které dálkový start umí) nejen přes aplikaci, ale i originálním ovladačem od auta po 3krát stisknutím tlačítka pro uzamčení, to je taky dobré, když jsem na dosah ovladače.... Je toto podporováno i u Octavie ?

 

S těmi keyless tagy to umí i zcela automatické uzamčení a odemčení auta již při přiblížení (proximity tag).

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže dneska jsem volal do carsecurity.cz a bylo mi zděleno,že NT umí ovládat a pokud nechci dálkový start což já nechci tak cena je 12 999,- vč montáže a materiálu. Majjí to na jednu pracovní šichtu takže ráno přivezu odpoledne jedu domů s hotovým alarmem. Komunikace dle mého názoru na 1+

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes, až po několika dnech se mě konečně ozvalo oficiální zastoupení ruského výrobce, zůstává problém (ne)spolupráce Pandory s originálním autoalarmem, což se může ukázat jako potíž, ale HLAVNĚ mě vyděsila jejich odpověď, že cloud servery se zákaznickými daty a konfiguracemi u verzí s komunikací přes Internet jsou umístěny v "Mordoru" (tedy Rusku !). To je pro mě zásadní problém :(

 

Takže hledám dále podobné řešení jiného výrobce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O DANHAGu samozřejmě dobře vím, sám jsem tu o něm několikrát psal, ten samozřejmě jede pouze přes SMS a volání, byť to umí i s aplikací. Ten ale umí pouze NT za EUR 250 (bez montáže)…
Ale za ruskou Pandoru chtějí s Internet komunikací a dálkovým startem motoru 18 kKč, to je fakt dost, a ještě žít s vědomím, že má data od auta (s přístupem do něj) jsou někde v Rusku (?!)...
Nepotřebuji alarm, jen ten dálkový start, příp. ovládání NT. Kdybych našel jednoúčelové řešení pro dálkový start, vzal bych pro NT DANHAG.

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...