Přejít na obsah

Třetí brzdové světlo


Pitriss

Doporučené příspěvky

Dnes jsem přišel k autu a dívám se že mi svítí třetí brzdové světlo,nejdřív jsem myslel že se seknul spínač,ale pak mi došlo že by svítily všechny brzdové světla. Řekl jsem si že bude problém v tom světle,tak jsem to rozebral,ale do těch drátů jde pořád el. 1,1V. Čím by to mohlo být? Ještě když jsem otevřel kufr tak to zhaslo,vůbec mě nenapadá v čem je problém. Díky za rady. :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak abch se k tomu vzjádřil.

Stejný problém jsem teď řešil u jednoho zákazníka a je to výrobní vada roků 2004/2005 kdy hadička ostřikovače v levém zadním prostoru za C sloupkem vede nad svorkovnicemi zadních světel a třetího brzdového světla a samozřejmě když se přcpe zadní ostřikovač tak hadička vyskočí ze spojky a voda vesele teče do svorkovnic. vyměníl jsem 3 piny ve svorkovnicích a celý svazek vysušil.bohužel ŘJ pomoci při parkování už jsem nezachránil,v ní už si dva piny vzaly dovolenou. :kuk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím, mám problém s třetím brzdovým světlem. Neustále svítí, ať už při jízdě, ale hlavně i když stojí zamčené na parkovišti. V servisu mi řekli, že to dělá mikrospínač zámku zadních dveří. Potřeboval bych radu ohledně výměny - pokud to lze udělat i doma (co je k tomu potřeba a tak). Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahojte,

nastal u mě problém se třetím brzovým světlem, svítí neustále tak na 1/3 výkonu (neustále znamená neustále, když jdu ráno na parkoviště, tak svoje auto poznám podle svítící třetí brzdovky už zdálky .. jediná vyjímka kdy zhasne je při otevření 5. dveří), při šlápnutí na brzdový pedál se rozsvítí naplno. Obě krajní brzdová světla svítí správně jak mají (tzn. jen při šlápnutí na brzdový pedál). Vyčetl jsem v různých diskuzích, že toto chování je typické pří špatném ukostření tohoto světla, jestli je to tento problém i v mém případě nemám zatím potvrzeno.

Pohledem jsem si zkontroloval jak světlo, jestli do něj viditelně nezatéká (před 2. lety jsem si ho nechal měnit, protože jsem měl ulomenou trisku ostřikovače) a gumovou hadičku, ve který jsou vedeny kabely mezi karoserií a 5. dveřmi a žadné viditelné poškození jsem nenašel.

Mám trochu obavy, že až začne víc mrznout, že ráno nenastartuju a odpojovat baterii při každém parkování není moc praktické.

V Brně nemám zkušenost se žádným servisem ani nějakým garážovým opravářem, můžete mi nějakáho vhodnýho kdo se na to podívá a problém odstraní doporučit. Nepíšu to zde, že bych chtěl někoho zneužívat na opravu zdarma, ale hledám doporučení na slušnou kvalitu práce za dobrou cenu ... a taky aby se to pokud možno vyřešilo na počkání ... v rámci několika hodin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 11 měsíců později...

Poradíte mi prosím po nastartování a prvním brždění se mi rozsvítí zkontrolujte třetí brzdové světlo. To však svítí podle mého názoru normálně. Takže nevím kde hledat chybu a neustále svítící kontrolka mě pak dost rozčíluje... díky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Vyřešil jste někdo prosim to posvěcování třetího brzdového světla? Mám ten samý problém, svítí slabě úplně pořád, jen když otevřu víko kufru, tak světlo zhasne. Jakmile zabouchnu, zase prosvěcuje. Sundal jsem tapec, všechny konektory jsou suché, nemůžu na to přijít čím to je. Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Dobry den, mne na DOT displeji ukazuje sem tam ze skontrolujte tretie brzdove svetlo a rozsvieti sa na palubovke zlta kontrolka ziarovky. Stlacim brzdovy pedal a tretie brzdove svetlo svieti cize neviem kde by mohla byt porucha. 

Nebude chyba v spínači brzdových svetiel?

Editováno: , autor: zori29
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Někdy mi nesvítí třetí brzdovka, kontroloval jsem pojistky, světlo samotný jsem vyndal a "natvrdo" zapojoval na baterku. Takhle funguje bezvadně, ale někdy se mi za jízdy rozsvítí "žárovka na palubce" + hláška na displeji a třetí brzdovka nesvítí (spodní lampy svítěj) 

 

Otázka zní: 1 stalo se už někomu, že světlo svítí asi podle toho, jak zrovna bouchnu kufrem? (jinak si to nedovedu vysvětlit :D) a pak nezbývá, než koupit nové

                   2 nebo je reálnější, že bude třeba poškozenej kabel?

                   3 hledat někde jinde?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Hoj, tak po nějaké době ježdění můžu prohlásit, že můj problém s "občas" nesvítícím třetím brzdovým světlem nebyl ve světle samotném, ale ve špatném konektoru. Oprava spočívala v demontáži světla, ustřihnutí celé té černé zásuvky a namontování nových konektorů, jako jsou na obrázku. Bez té zásuvky je dobré si pamatovat, kam který kabel patří :D. Bohužel jsem nefotil, ale takhle to snad zvládne každý. Oprava za 2Kč a 20minut práce -_-.

konektory-faston-pk-1-5-f-305d-rozmery-2-8x0-5mm-prurez-0-5-1mm2-100ks-__p_1221346.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Dneska jsem opravoval kamarádovi 3. brzdové světlo na kombíku, občas nefungovalo. V přechodce do 5. dveří zlámaná izolace a na konektoru světla volný pin - prasklý cín na plošném spoji.

Světlo se nám podařilo rozebrat viz foto, prohřát cín a slepit dohromady. Těsnění se rozpadlo, pomohla trocha silikonu.

IMG_20190421_112336.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...