Přejít na obsah

Voltmetr budík


Jakub Miklas

Doporučené příspěvky

Dobrý den,omlouvám se pokud zde už tohle téma je,ale nenašel jsem,nebo spíš nemám dostatek času hledat. Prosím Vás. Při koupi auta jsem měl pod autorádiem přídavné budíky,budík na tlak turba a voltmetr. Budíky jsem bohužel musel vydělat,abych mohl vyměnit na barometru žárovečku,tedy odpojil jsme budíky přímo od svorkovnice na autorádiu...Nějak v tom spěchu jsem si neuvomil,nebo se spíše dobře nepodíval jak to bylo zapojené,nepopsal jsem si čísla drátů na kostce od autorádia a od barometru a voltmetru šly stejné káblíky,jeden byl ale omotaný izolepou...všechno to bylo nějak zbastlené do čokoládek a pamatuju si že káblík označený izolepou byl na pozici č.6 na černé svorkovnici a druhý neoznačený byl na čísle 4 na černé svorkovnici. Potíž je ten,že jsem to zapojil a jednak,když sem otočil klíček tak se přídavné budíky rozsvítily,ale voltmetr neukazoval 12V jako předtím,ale stál na 0 a ještě k tomu slabě svítily ovladače na ESP a výhřev okna. Nedokážete mi poradit kde může být chyba ? Předtím to fungovalo a tedka nefunguje,děkuji za odpověd. Jedná se o budíky JOM youngtimer...bohužel nemám od nich žádné schéma.
Jedná se o fábii rs první generace.

Editováno: , autor: Jakub Miklas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tímhle ti asi nikdo neporadí...Popisuješ tu ale piny 4 a 6 a to,že ti slabě svítí ovladače na ESP a výhřev.To jsou právě ty piny 4,stálé plus a 6 osvětlení.Zkus se podívat na téma výš,na zapojení rádia u Felicie,tam to máš popsané a nakreslené hned na kraji témata autohifi.Jinak od rádia můžeš mít napájení,kostru a osvětlení budíků.Třeba ti ten obrázek napoví.Voltmetr může být napojen jen k rádiu,ale signál pro tlakoměr turba musíš mít přivedený samostatně,ten by sis splést neměl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,děkuji a podívám se. Docela si říkám jestli jsem si nespletl třebas to zapojení,jestli to bylo na zapojení na trvalo což je nějaký určitý pin a nebo jestli to nebylo třeba pin pro spínání +12V,ale zase na jednu stranu si říkám jestli je v tom fakt nějaký rozdíl ? Trvale se vypínalo po klíčku tak i tak,tedy že budíky zhasly,ale ruku do ohně za to nedám,každopádně předtím to fungovalo bez slabě svítících ovladačů a voltmetr ukazoval,ale kouknu na tu feldu. Jinak tlakoměr,tam je pouze zapojení hadice a žárovečky,spíše mi to příjde taková parádička a oživení interiéru.Děkuji za odpověd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...