Přejít na obsah

KESSY a bezpecnost


miskolci

Doporučené příspěvky

Ta ztráta záruky jsou jenom hloupé kecy částečně tupých ovcozaměstnanců autorizovaných servisů a částečně Škodovky vykládající si zákon tak, jak se jim hodí do krámu.

 

Nedávno na mě v autorizáku zkoušeli, že když si vyměním sám autobaterii za koupenou mimo autorizovaný servis (rozuměj tu samou, ale 2x tak drahou), že přijdu o záruku na celé auto. Asi tak jako když si vyměním baterku v ovladači na televizi a přijdu tím o záruku na televizi.

 

V případě vypnutí kessy se bavíme o té samé situaci, jako když si na koupeném notebooku v biosu zakážu např. čtečku otisků prstů. V případě reklamace servis v prvním případě obnoví počítač do továrního nastavení a teprve když tohle nepomůže, hledají hardwarové chyby, ale podobnou argumentaci jako autorizák Škodovky nebo Škodovka sama by si dovolil málokterý prodejce čehokoliv.

  • Líbí se mi 2
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vsetci: jasne, nemyslim si, ze je auto bez kessy nedobytne ;) Ale hovorim si, preco to este ulahcovat ;)

 

SW vypnut KESSY - myslim ze som niekde hore pisal, ci neviete, ci sa toto zaznamenava nezvratne do pamate, ako root-nutie androidu, aj ked vratis system spat, je preukazatelne, ze bol pozmeneny v minulosti

 

Puzdro funguje fajn - asi najjednoduchsi, aj ked otravny kompromis ;)

 

Oki, myslim, ze povedane bolo dost - dakujem vsetkym

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nie som si isty,ale tusim od 2016 sa da KESSY deaktivovat prilozenim prstu k snimacu na klucke dveri do 5 sekund po uzamknuti.Po odomknuti sa potom nasledne aktivuje.Mam MR15 a tuto funkciu mi nevedeli v autorizaku spojazdnit aj ked si mysleli,ze sa im to podarilo.Na kontrolu deaktivacie treba pockat 10 sekund a az po uplynuti tejto doby treba potiahnut za klucku a dvere musia ostat zablokovane.Hned som ich vyviedol z omylu,kedze dvere som otvoril po uplynuti tych 10 sekund a páni "odbornici" to skusali pred uplynutim tejto doby,ked dvere boli este zablokovane.Takze mam to bez,tak ale VAM v zaklade R1 + odtah to hadam isti.A neberte to ako PR,proste kludnejsi spanok nicim nenahradis ?

20180623_110455.jpg

Editováno: , autor: ritch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tá dočasná deaktivácia je údajne od výroby až od MR2018 (ja mám MR2017 a nejde mi to). Tu je pdf s TPI ohľadom možnej aktualizácie a aj popísaný postup deaktivácie: 

https://forum.skodahome.cz/topic/132302-kódování-funkcí-na-superba-iii-vcds/?page=26&tab=comments#comment-2340406

Sú tam spomínané O3 a S3, ale pevne verím, že to pôjde aj na F3, ktorá má rovnakú jednotku kessy ako O3.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tu o niekoľko príspevkov vyššie a bolo to tu dokonca opakovane a Pawouk to tu čistí ako reklamu v rozpore s pravidlami...

Mne osobne sa to zas až tak nepáči v porovnaní s dodatočným systémom ako sky brake, pandora alebo VAM. Nerieši to scenár, keď sa na teba zavesí zlodej v nákupnom centre (keďže kľúč je v pohybe)

Ideálnym riešením je asi spôsob, ktorý používa Jaguar kedy "kessy" meria čas odpovede a vie tak odfiltrovať preposlaný signál...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To neni reklama, nemuzeme tu diskutovat imaginarne o konkretnim zpusobu zabezpeceni  :)) Ale ze to tu bylo jsem uz zapomnel :(

 

Jasne, neresi to, kdyz se za tebe nekdo povesi, ale myslim, ze u nakupaku se fakt krade malokdy, kdyz se vziju do role zlodeje, urcite mensi riziko je v noci u baraku. A zaroven to nevyzaduje zadnou dodatecnou montaz do auta jako jine systemy. A Jaguar system je super, ale to mi nepomuze, kdyz vlastnim Superba :))

 

Jsem nalomeny to vyzkouset, ale u jednoho auta mam dva klice a u druheho uz tri, tak to je samozrejme draha sranda.

 

P.S.: uz to vidim, zaniklo to tam v nejakych narodnostnich hadkach a nedoslo mi, ze to je cech :-)

Editováno: , autor: Plzeňáček
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klíč si doma mohu dát tak, že ho nikdo nepřečte(tím vyřeším klidový stav), problém je v případě velkých parkovišť, kde si nemohu být nikdy jist, jestli ten pán vedle s kufříkem či baťohem nedokáže udělat to samé.....jsem v pohybu = klíč stále vysílá(řešení = zamknout dálkou a do 5 sekund se dotknout z venku opět kliky a tím vyřadit kliky do dalšího odemčení, lze u všech vozů platformy MQB).

 

Nic není dokonalé, ale ukradené koncernové auto s kessy je dle mého použitelné jen směrem na východ a tam asi úplně poptávka po autech značky Škoda v tomto segmentu není tak velká, proto je na všech videí BMW...jen můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Užívejte si tento pohodlný odemknuti a startu, nepremyslejte o zlodejich. Nová auta jsou pojištěna a 4 roky stare mrchy nikdo s drahou rusickou krást nebude.

Tyto paranoidní nesmysly se řešily i před 12 lety,kdyz sem kupoval Renault Espace s Kessy ovládáním odemknuti a startu.

Všichni mi radili

Tohle s kartou ti někdo ukradne není nad klasickém klíček. (U Skodovek byl v te době vrcholem sklopný klíček)

Nikdo mi ho neukradnul(kdo by kradl Renault)

Jak mi říkal kamarad z kriminálky,kdyz si zloděj profík vyhlídce auto tak s nim odjede,at je zabezpečeno jakkoli.

Nov

 

 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 6
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem se poptat v jednom nejmenovanem znamem autorizovanem servise na Jarove ;-) na aktualizaci jednotky kessy pro Superba - kód zásahu: 33D8. Vubec nevedeli na co se ptam...  :-) Nicmene prislibili, ze se zeptaji ve Skodovce co s tim a daji mi vedet...

Takze nejjistější asi bude zajet do Strakonic :-)

 

Edit 4.3. - tak i pres prislib se z AS samozrejme nikdo neozval.... :-(

 

Editováno: , autor: Martin Bednář
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klasická odpoveď autorizovaného servisu. Mal si so sebou aj vytlačené to TPI? Ja ho už mám v aute, keď pôjdem najbližšie otravovať mojich servismanov, rovno im ho ukážem. Som zvedavý, či to opäť nebudem musieť riešiť cez slovenského importéra ako škoda surround minulý rok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Pekne.. potom sem hoď skúsenosť, ak budeš niekde stáť 5-10min.. napr. na železničnom priecestí alebo budeš len niekoho čakať. Zaujíma ma, či sa kľúč zobudí, ak sa v aute trochu pomykáš, alebo ho budeš musieť chytiť do ruky. Čiže ak ho niekto má vo vrecku vetrovky, ktorá je v kufri alebo na zadných sedadlách, či nebude musieť kvôli tomu vystupovať z auta, aby naštartoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj mam to tam mesic  klicky mivam u sebe nebo ve stredovem tunelu v drzaku na napoje ano parkrat sa stalo ze kdyz delsi dobu stojis napise klicek nezisten tak snim pohnu a vse ok nepripada me ze by me to nejak omezovalo na komfortu v aute su 1xaz 5x denne a za ten mesic sa me to stalo 3x a jednu byly klice v kufru to jsem musel vylest a vzal jsem si je

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...