Přejít na obsah

KESSY a bezpecnost


miskolci

Doporučené příspěvky

V 10. 2. 2019 na 16:42, miskolci napsal:

Pisal som priamo do Skodovky, ak to KESSY vypnem cez diagnostiku (docasne sa da cez dialkove), tak pridem o zaruku na vozidlo kompletne

 

Pockam, ako dopadne facelift, teraz v maji by mal prist, a potom sa rozhodnem

Nebolo by jednoduchsie si dat este nejaky imobilizer (na trhu ich je kopec radovo do 200-300€ aj s montazou a su spolahlive), vyleptat VIN na skla (to zlodeji tiez moc nemusia) a nemusis riesit ci kessy alebo nekessy alebo ci prides o zaruku alebo nie. Ja osobne som si dal domontovat dva systemi a auto mi udrbu jedine odtahovkou (teda v predoslej octavke kedze superb je zatial len na ceste, ale uz som objednany na montaz tych istych veci ?)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, jestli to tady už někdo nepsal (nehledal jsem), ale u mého Kodiaqa (MR 2019) lze Kessy deaktivovat tímto postupem - zamknout dálkovým ovladačem, následně se dotknout kliky (bod pro zamykání) a opět stisknout zamčení na dálkovém ovladači. Pak již auto vezmutím za kliku nebo virtuálním pedálem otevřít nejde, pouze dálkovým ovladačem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevíš po jaké době dojde k deaktivaci klíče pomocí čipu který jsi instaloval? Díky!

 

Jinak dobrá myšlenka, ALE

pokud to bude pod 3hodiny tak pro mě špatně, nedovedu a nechci si představit že mě auto chcípne na kolejišti nebo při manévru do protisměru, klíč bude v tašce pod zadním sedadlem nebo v kufru a auto nepůjde nastartovat. To mě vážně děsí a podobných situací může nastat x. Ochránit pojištěné auto je věc jedna a ochránit život a zdraví sebe a svých nejdražších je věc druhá že...

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdim stim uz 2 mesice a v pohode odpoji se po 3 minutach kdyz se klic nepohne a auto neni nastartovane 

Asi 5x se me stalo z jsem musel nekde na parkovisti kdy jsem stal  a cekal tuknut do klice abych ho pohybem aktivoval nepripana me to nijak vazne omemezujici spis jen vim ze to opravdu funguje ale mivam klic u sebe nebo v prostred v drzaku napoju

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 minutami, Joker 85 napsal:

@xtracki kdyby se ti za jízdy deaktivoval klíč auto pojede normálně dal.... Nemá vliv na bezpečnost..... To by bylo stejný jako kdyby se ti vybila baterka v klíči za jízdy 

Ja vim jak kessy funguje, psal jsem pokud by zhasl motor (což se může stát i u dsg), pak dochazi k ověření klíče a pokud by byl "uspán" tak se neověří a auto nenastaruješ.

 

Milanfrolka, díky za info!? Zdravím ze Vsetína?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, milanfrolka napsal:

Pro me bylo jednodusi tam dat ten cip

Ak to dobre chapem, tak tento cip funguje tak, ze po 3 minutach sa odpoji ked sa kluc nehybe?! To mi ale nepomoze ak si ma niekto vytipuje napr v obchodnom dome a bude za mnou snorit s tym citacom kodu. Kedze kluc mam vo vrecku a stale je v pohybe... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemusis si vsimnut nikoho s nejakym boxom v ruksaku (kamarat predajca aut videl na vlastne oci ako to funguje, predvadzal im to tam obchodny zastupca firmy ktora ponuka ten cip a ten box nebol velky a netrcali z neho ziadne anteny). Jasne ze to nebude fungovat v Eurovei cez 3 poschodia zelezobetonu, ale taky supermarket je idealne miesto. Takze ano doma mi to pred domom auto ochrani ale to aj kus alobalu ktory dam na skrinu z vnutornej strany kde mam zaveseny kluc od auta. Preto si myslim ze za tie peniaze sa da kupit zariadenie ktore ti auto chrani stale a vsade a nie len pred domom. Tot moj osobny nazor a kazdy nech si namontuje ochranu aku len chce :-). 

 

A ked uz sme pri tom, ak to budu chciet ukradnut tak to ukradnu a mozes tam mat aj VAM napriklad.. Nalozia na odtahovku a je prec.

Editováno: , autor: Scenic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, xtrack napsal:

Ja vim jak kessy funguje, psal jsem pokud by zhasl motor (což se může stát i u dsg), pak dochazi k ověření klíče a pokud by byl "uspán" tak se neověří a auto nenastaruješ.

 

Milanfrolka, díky za info!? Zdravím ze Vsetína?

Ano to máš pravdu, takže víš i ze když klíč nemá s jakéhokoliv důvodu signál auto tě na to okamžitě vizuálně i zvukově upozorní. Takže nějak nechápu jakých X situacích tě děsís a bojíš o život sebe a svých blízkých . Můžeš dát příklad? (nějak si nedokážu představit manévr do protisměru aby mi chcipl motor a ani na přejezdu - jedině na nějakým extra zvláštním za špatných adhezních podmínek) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hosi u nas bylo loni obdobi kdy sa kradly hodne octavie superby takze jsem tam i k havarijni pojistce pridal dalsi 4 veci dve psat nebudu at to nerikam i nejakemu zlodeji kdyby tu byl... treti je cip v klicku 4 kodovane skla  nerikam ze to nejde ukrast vzdy jde je to jen to tomu zlodeji ztizit co nejvic ....vzdy je to jen hra o cas nutny k prekonani daneho zabezpeceni... furt lepsi jak kdyby tam nebylo nic ...to je vse co jsem tim tu chtel rict....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Joker85: Nikdy ti nezdechl motor v autě? Máš vůbec kessy? 

Představ si že v daném kritickém manévru ti zrovna chcipne motor z jakéhokoliv důvodu, třeba rychle pustíš spojku nebo to dsg neodhadne a stojíš na kolejišti, proti tobě letí šalina a onen klíč je zrovna uspaný, nastává situace kterou vážně nikdo nechce zažít.Už chápeš co jsem napsal?

Hele je to můj názor, moje zkušenost, několikrát mě auto zdechlo v ne moc vhodnou dobu a kdo říká že mu nikdy nezdechlo pěkně kecá?

 Nikomu nic nevnucuji, fórum je od toho abychom si tyto zkušenosti a rady sdíleli, abychom byli lepší řidiči a kluci od aut, ne???

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No neviem, ale snáď to čidlo v kľúči je dostatočne citlivé, aby sa kľúč počas jazdy neuspal. To by si musel prísť na železničné priecestie, nechať zdochnúť motor, nehybne čakať cca 3min (či koľko), aby sa kľúč uspal a potom začať zmätkovať. Malo by stačiť sa dotknúť kľúča a ten by sa mal hneď prebrať. Ja kľúč nosím furt vo vrecku v rifliach, čiže by malo stačiť, aby som sa trochu zamrvil (ľavou nohou stlačil spojku) a kľúč by sa mal hneď prebrať.

 

Takto si predstavujem funkciu tohto zariadenia. 

 

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi my si nerozumíme? jasně že když auto hodí hlášku "klíček nenalezen" motor nezhasne však to jsem ani nikde nepsal.

 

Mám na mysli situaci kdy jedu, klíček komunikuje, vytvoří se prekérní situace třeba to kolejiště nebo otočka do protisměru a ve chvíli rozjezdu kdy pustím rychle spojku motor zdechne mojí chybou nebo chybou dsg a auto klíč nenajde protože se zrovna jak na potvoru uspí a motor nenaskočí a vyhodí hlášku "klíček nenalezen" tak stojíš na kolejích auto mrtvé, klíče v "uspaném módu" kdesi v tašce na zadním sedadle a šalina/ nákladní vlak nebo kamion letí jak vzteklý! Takto jsem to myslel od začátku rozumíme si?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám O3 MR 2019 a pokaždé když zamykám, deaktivuji kessy. Je to ale trochu otrava, tak zkoumám, jak docílit nechytnutelného signálu z klíče. Doma dávám do plechové skříňky. Ze zvědavosti jsem ale zkusil dojít k autu i s klíčem v této skříňce a auto normálně odemyká. I zabalený v alobalu, několik vrstev, funguje také. Takže z mého hlediska se signál pravděpodobně pouze zeslabí. Je tedy diskutabilní, jestli by ho anténa nočního zloděje (například) zachytila. Očekával jsem,že to prostě nebude fungovat, a ověřím si tak,že je to ok. Takhle prostě nevím, protože intenzitu signálu nezměřím. Pouze jestli signal projde či nikoli. Čekám ještě, až mi dojde to speciální pouzdro a znova vyzkouším. Jakým jiným způsobem si můžu ověřit, že ten signál není dostatečně silný na anténu...? Máte někdo pouzdro a zkoušel jste to výše zmíněným způsobem otestovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...