Přejít na obsah

Zadní kotouče nebrzdí celou plochou


BPetr

Doporučené příspěvky

Zdravím chlapi. Chci se zeptat, jestli je normální, že po výměně zadních brzdových desek Brembo v neoriginálním servise jsou obržděné kotouče jenom z půlky? Najel jsem na ty nové desky 650km, (500 po dálnici) ale příjde mi divné, že nejsou ještě zajeté. Chápu, že si nové destičky musí na starý kotouče sednout, ale bojím se, že se ty kotouče budou brousit jen napůl a pak se to už nesrovná. V servise mi řekl, že pokud jezdím převážně po dálnici s nezatíženým autem, že si to sedne třeba až po 2500km. Nezdá se mi to. Díky za rady.

Editováno: , autor: BPetr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jestli je to všude ale u firemních O3 bylo běžný že kombinace originál disky a desky se sjižděli divně - nerovnoměrně. Začali jsme dávat disky Zimmerman nebo Brembo a desky Brembo a od tý doby nejsou problémy.

Btw. pokud se ten kotouč už jednou blbě sjel tak si to asi těžko někdy sedne si myslím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mchal 2009: Zatím jsem na to najel nějakých 900km většinou po dálnici a zatím si to stále sedá, jde poznat, že už o něco málo více. Občas zkusím přibrzdit ručkou, je to lepší.

Pro příště vím.  Myslím, že kdybych jezdil třeba s více lidma a naložený kufrem, obrzdí se to dříve, jezdím sám a po dálnici, takže toho brždění moc není jak na okreskách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém je, že zadek prakticky nebrzdí. Nerovnoměrné sjíždění je pro něj typické. Pokud se to jednou začně projevovat (a je jedno jestli vpředu nebo vzadu) , tak se to v provozu už nesrovná. Maximálně se to rezavé mezikruží přeleští, ale to je jen krátkodobé kamuflování problému. Povrch už zůstane korozí narušený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...