Přejít na obsah

Brzdy - problém


excite319

Doporučené příspěvky

Zdravim pánové, mám takový problém. Octavia 1.9 TDi 81kW r.v. 2003. Při zhaslém motoru je brzdový pedál normálně tvrdý. Při nastartovaném motoru je první šlápnutí měkké (jde cca do 3/4 chodu), ale trošku brzdí (zabrzdí), druhé a třetí šlápnutí je už tvrdé ale nebrzdí (neušlápnu). Nové kotouče, třmeny a destičky v zadu a ve předu nedávno dělané, vše několikrát odvzdušněno a jde čistá kapalina. Nevíte někdo v čem by mohl být problém ? Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

odvzdusnene nekolikrat. uz jsem odvzdusnil hodne aut... jinak k te vyveve.... kdyz oddelam hadicku tak saje jako blazen a z hadicky nic neuchazi... po chcipnuti motoru a povoleni hl. brzdoveho valce pekne zasyci, takze podtlak tam musi byt... napada me jedine ze je posilovac K.O.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jistá pravděpodobnost a souvislost by tam byla. Když má při odvzdušňování pedál delší krok (propadá se až na podlahu), tak mohlo dojít k poškození posilovače.

Když je posilovač v klidu, tak je na obou stranách membrány stejný podltlak. Když šlapeš na pedál, tak se uzavře ventil spojující obě strany membrány a na stranu membrány u pedálu začne připouštět atmosferický vzduch (tlak) a ten pomáhá tlačit na brzdový válec.

Divné je, že se v posilovači neudrží podtlak a že to na první šlápnutí trochu posiluje a na další šlápnutí se už podtlak neudělá. A já jsem nějak línej myslet. :-)

 

posilovač.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslím si stále , že máš pořád vzduch v ABS , který se ti při odvzdušňování nepodařilo vytěsnit ven,  pořádně odvzdušnit přes VAG, 

..je i metoda brutální , a mě pomohla,  a sice pořádně auto rozjet na 140 a brutálně dupnout na brzdu a to několikrát,  jestli na to nemáš koule tak to ani nezkoušej, pokud jo tak veliký pozor na provoz a dostatečně volnou silnici,   dojde k takovému kmitu v ABS, že to vzduch vyžene, pak odvzdušnit..

.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...