Přejít na obsah

Columbus a videa na USB / SD kartě


Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Ahoj. Tiež som sa s tým dlhšie trápil systémom pokus omyl a nakoniec sa mi osvedčilo nasledovné :

Stiahneš si klip z youtube v počítači cez nejaký video download manager v čo najlepšej kvalite aspoň MP4 720HD Následne to potrebuješ skonvertovat do formátu aby to columbus prehral. Ja na to používam program iSkysoft Imedia Converter Deluxe. Tam som sa najviac natrápil aký formát zvoliť a osvedčilo sa nastavenie:

 

Video

DIVX 720x480 bitova rýchlosť 3000 frekvencia snímok 30 fps

 

Zvuk

320 kbps Rýchlosť 44kHz 

 

Potom to vložím na  USB kľúč a prekopírujem na pevný disk v aute a všetko mi krásne hraje na celý display a aj zvuk je na kvalitnej úrovni. Snáď ti to pomôže. Samozrejme môžeš použiť aj iné programy. Keď budeš chciet tak ti možem poslať aj ukážku

V Columbuse mam zvolene rozlíšenie 14:9

Editováno: , autor: wagrant
Doplnenie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani mne to nešlo zo základnými nastaveniami rozlíšenia

1920x1080

1280z720

640x480

Až keď som skúšal sa pohrať z rozlíšením tak sa dalo v programe upraviť na vlastne parametre a tam som si zvolil 720x480 a toto zobralo a pekne roztiahlo na celý display inak to stale nešlo. Bola to Dlhé skúšanie :) 1 deň určite. A tento program to urobil. Skúšal som aj iné ale v tých to nešlo tak preto som napísal tento konkrétny ale je možme že to pôjde aj v iných kde docieliš dané rozlíšenie

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Není na to žádný jiný způsob spouštění, mám to takhle nahrané na SD kartě, normálně si ji zvolím jako médium, zvolím film a koukám. Šel jsem to ještě jednou teď schválně do auta vyzkoušet - normálně mi to hraje. Můžu ti i natočit video, pokud bys chtěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Update 08/22: Columbus s 9.2 palcovým displejem s rozlišením 1 280×640 pixelů, samotné video nemá limit pro rozlišení, přehrává přes USB-C port.

Podporované video soubory

Typ kodeku

Přípona souboru

MPEG 1

mpg

mpeg

m1v

mpv

MPEG 2

mpg

mpeg

ps

m2v

MPEG 4 (H.264)

m4p

mp4

m4v

mp4v

mov

MJPEG

MPEG 4 (ISO)

Xvid

Xvid

WMV9

wmv

asf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Já se chvíli pokoušel přehrát různé formáty a usoudil jsem, že nemá cenu s tím ztrácet čas. Drtivou většinu to nepřehrálo, případně chyběl zvuk. Konvertování videí jsem řešil naposledy před 20-ti lety, kdy opravdu většina zařízení trvala na tom "svém, jediném správném" formátu. Že v dnešní době existuje zařízení, pro které se musí konvertovat video, aby šlo přehrát, považuju celkem za ostudu. Podle mě má být ta doba už dávno pryč.

Nejjednodušší řešení je koupit si za 1500,- krabičku s Androidem, která emuluje Apple zařízení (k infotainmentu se připojí přes Carplay) a pak se dá přehrát v podstatě jakýkoliv formát bez toho, aniž bych musel jako idiot něco konvertovat. Prostě vezmu libovolné video, nahraju na flashku nebo do telefonu a hotovo. Zatím se mi nestalo, že bych narazil na video, které nejde přehrát. Další výhodou je, že přehrávání funguje i za jízdy (logicky, protože přehrávání již nemá pod kontrolou infotainment a tak ho nemůže omezovat.).

Editováno: , autor: hnizdo.1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...