Přejít na obsah

Karoq a konkurence


Jan R.

Doporučené příspěvky

Kúpil som Karoq 2.0 TDI 4x4 110 kW r. 2019 automat. Pri výbere nového vozidla som vyberal z dole uvedeného (predaj a servis v mojom meste):

 

Peugeot 3008

Krásny dizajn – exteriér aj interiér. Ozaj krásne vozidlo. Otrasný volant, nejaké kozmické čudo. Aby ste videli na prístrojový panel, musíte sklopiť volant úplne dole. Úplne zle. Všetko sa ovláda cez displej, čo je podľa mňa veľmi, veľmi nebezpečné. Och a nemá to 4x4. Zásadný problém. A pýtajú za to toľko, ako iní za štvorkolku. Tú potrebujem, aby som vyšiel na Šachtičky alebo Skalku bez zježených vlasov.

Čo rozhodlo, že nie: No tu sú až štyri body.

Hyundai Tucson

Pekný exteriér, už sa vylepšila aj palubná doska. Na materiáloch v interiéri sa nešetrilo. Kožu ale nemusím, leda na volante, maximálne na opierke ruky. Poznám tie štípance do zadku pri rozhorúčenom aute. Ovládanie na volante je ale stále to isté, tie páčočky... no, zle sa na to díva. Keď sa posadila na zadné sedadlo dcéra, cítila sa tam ako v truhle. Tak toto nie. A ešte mám zážitok zo šéfovej dieslovej i35, v ktorej som sa cítil ako v traktore. Keď som sa ho ja blbec netaktne opýtal, prečo mu to tak rachotí, tak mi odpovedal, že to tak vyrábajú schválne, pretože to je SUV. Zaujímavé vysvetlenie. A ešte si nemôžete vybrať, čo v aute chcete a čo nie. Ja by som chcel najvyššiu výbavu, ale tie otrasné 19“ kolesá nie. Navyše by som mal kvôli vonkajším rozmerom, ktoré sú podľa mňa neopodstatnené v porovnaní s vnútorným priestorom, problém v garáži s bicyklom.

Čo rozhodlo, že nie: Tá truhla, zbytočná robustnosť a absolútna neochota predajcu zjednávať. (Tá truhla to sú okná na zadných sedadlách tak vysoko, že sa tam menší človek cíti ako v truhle)

Škoda Octavia

Nové Octavie máme ako služobné vozidlá, takže som si ich už omakal. Perfektne to drží na ceste, autá sú svižné, 140 kW diesel je raketa. Dizajn sa mi páči. Hlavne keď to skombinujete so správnymi diskami. Dobrý posed na prednom sedadle. Dostatok miesta vzadu. Ale náš vysoký kolega pri ceste na Ukrajinu strašne nadával, že vzadu sa to nedá vydržať, pretože sedadlá sú príliš nízke a nemal oporu pre nohy. Mne vadila Octavia s manuálnou prevodovkou, pri brzdení motorom mi to párkrát zdochlo a v zákrute som naraz mal problém, pretože posilňovač riadenia vypadol. Riadna blbosť a dosť nebezpečné. V servise mi povedali, že sa to musím naučiť. No jazdím 30 rokov a že by som niečo nevedel? Keď ste vyššej postavy, tak máte sedadlo vodiča posunuté tak, že stredový stĺpik je už pomaly v strede sedadla, takže vyliezť je problém.

Čo rozhodlo, že nie: To vyliezanie z auta.

Škoda Karoq

Toto auto je o 10 cm kratšie, 5 cm nižšie a 1 cm užšie ako Tucson. Aj kolesá majú menší priemer. Tucson je oproti nemu anabolický svalnáč. Keď si ale do Karoqa sadnete, miesta máte ako v Tucsone a necítite sa tam ako v truhle.

Čo rozhodlo, že som si vybral Karoq? Je to presne auto na mieru do mojej garáže... a papierové dynamické vlastnosti a ... bol som milo prekvapený z trpezlivosti, s ktorou sa mi venovala predávajúca... jej pripisujem najviac bodov. Vedela poradiť, od niečoho odradila, niečo odporučila, bola objektívna a ... po urputnom boji dala aj zľavu. Príjemný zážitok zo zjednávania. Ale ináč, výstrel bol na slepo. Dnes som prekvapený, ako som trafil...

Ako som spokojný s Karoqom sa dozvieš vo vlákne o spokojnosti.

Editováno: , autor: ctiborB
  • Díky 2
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Karoq za 600tis je ale 1.0 predokolka v holobytu ne? Kdyz si dam Scouta 4x4 2.0TSI (aby to taky v zime neco vyjelo), pridam pakety na vsechny mozne ficury, ktere bych u auta v 21. stoleti cekal uz v zakladu, ale bohuzel (ACC, parkovaci kamera, slepe uhly, skopna zrcatka, led svetla, digi budiky), prihodim tazne (kvuli kolum), tak jsem pres 1 mega... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přijde mně zajímavé, jak má každý jiné požadavky. Sklopna zrcatka na jednom aute mam a jeste jsem si nevsiml, ze by k necemu nekdy byly. Zmenseni celkove sirky je velmi male. To same oranzove svetlo v zrcatkach.

 

No jsem zvedav na tvoje dalsi auto z 21. stoleti :-)

 

P.S. Karok 2.0 TSI je jen pro Sportline

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citovat

Bluetooth připojení umožňuje bezpečné telefonování a zahrnuje podporu Wi-Fi. Úložný prostor pro telefon před řadicí pákou telefon bezdrátově dobíjí a zároveň zesiluje mobilní signál pomocí externí antény. Je určeno pro Infotainment systémy s navigací.

Jo, ja v aute ridim, nepotrebuju v nem telefonovat ani se pripojovat k wifi. Telefon umi usb, to staci. Kdyz mi nekdo vola, tak pocka nez dojedu nebo si nekde zastavim a vyridim to v klidu.

Od auta 21.stoleti ocekavam, ze mi bude pomahat/ulehcovat/zprijemnovat rizeni jako takove, ne suplovat kancelar, diskoteku nebo kino.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 1. 2020 na 20:49, epo napsal:

Karoq za 600tis je ale 1.0 predokolka v holobytu ne? Kdyz si dam Scouta 4x4 2.0TSI (aby to taky v zime neco vyjelo), pridam pakety na vsechny mozne ficury, ktere bych u auta v 21. stoleti cekal uz v zakladu, ale bohuzel (ACC, parkovaci kamera, slepe uhly, skopna zrcatka, led svetla, digi budiky), prihodim tazne (kvuli kolum), tak jsem pres 1 mega... 

Môj Karoq 2.0 TDI 4x4 110 kW r. máj (květen) 2019 automat stál po urputnom ukecávaní presne 32 268,- Euro pri kurze 25 Kč je to 806 700,- Kč. Pôvodná cena pred ukecaním 34 483,-. Potom išla cena ešte vyššie, podľa konfigurátora až na 35 200,-. Dnes sa mi zdá, že štvorkolku v Čechách a na Slovensku (podľa konfigurátora) dostaneš iba s motorom 2.0 TDI 4x4 140 kW, takže ešte o 2000 Euro viac. V Nemecku je v ponuke aj 110 kW. Na Slovensku a v Čechách je motor 2.0 TDI 4x4 110 kW už iba v Kodiaqu.

Editováno: , autor: ctiborB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten bluetooth funguje asi takto: Mobil so zapnutým bluetooth máš zastrčený niekde vo vrecku. Sadneš do auta, mobil sa automaticky spáruje s autom (ani o tom nevieš), a keď ti náhodou niekto zavolá, mobil nemusíš hľadať vo vrecku a vyťahovať ho, ale hovor prijmeš cez hands free infotaiment auta. Na Slovensku, keby si habkal po mobile  a mal ho v ruke pri šoférovaní, dostaneš 100 Euro pokutu. Nemusíš ani telefonovať. 

 

 

 

 

Editováno: , autor: ctiborB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, Karoq Scout s 2.0 TDI 4x4 110 kW, 18" koly, Race metlou, pakety, asistenty, taznym, bufikem mi vysel v konfiguratoru na 1070000,- a Sportline s 2.0 TSI 4x4 140 kW a obdobnou vybavou na 1050000,-. Samo sebou zalezi, co by s tou cenou dokazal dealer,, minus dph, pokud bych to vzal na ico, atd.

Zatim si stejne jen tak hraju. Jestli prijde upgrade, tak nejdriv tak za rok. 

Ad BT. Ted mam mobil pred ocima jako navigaci, takze prichozi hovor vidim tak jako tak. Nemusim kvuli tomu zapinat bt, ani nic parovat ani sahat do kapsy. Hudbu mam na SD karte, co je porad v radiu… V tech vybavach, co jsem uvedl, by to BT bylo tak jako tak uz v zakladu, plus nejaky Skoda Connect, coz mi prijde jako dalsi smart zbytecnost, ale co uz...

V aute netelefonuju uz ze zasady a uz vubec ne pracovni hovory. Nikdy to neni tak urgentni, aby to nepockalo na nejblizsi pumpu nebo do mista, kde si zastavim. Proste to tak mam.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Po zkušenostech s nynějším embéčkem ... jestli si mám koupit popelnici za 700t, nebo za 500t, tak bych volil tu za 500t, nevypadá to špatně, není to vzhledově takové nemastné jako Karoq, auta jsou stejně dnes spotřební zboží a už ani ta dřívější kvalita zn. škoda není co bývala, tedy nevidím důvod připlácet … musel bych to ale vidět a vyzkoušet in natura ... třeba takový Duster je bez pár za poloviční vatu než mé embéčko … ale uvnitř to prostě není ono, byť to spoustě lidí vyhovuje. V autě se prostě musím cítit dobře a pak je mě celkem jedno kolik to stojí, nebo co má ve znaku ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak schálně to pojďme porovnat, dejme si nějaké rozumné nároky na slušně vybavené autu:

automat

benzín 110kW a více

nouzové brždění, udržování v pruzích, ACC, mrtvý úhel, Auto Hold, dešťový senzor atd.

digi kokpit

vyhřívaný volant, přední a zadní sedadla

loketní opěrka vpředu a vzadu

automatická klimatizace

LED/Xeon světla

rádio s AndroidAuto/CarPlay, DAB, USB

rezerva

elektrické páté dveře, Kessy

metalíza

 

 

Korando 1.5 Turbo GDI 120kW - přichází v úvahu jen Clever a nebo Premium.

Nutno dokoupit

Autimatická převodovka

SAFETY PACK

ACC PACK

vyhřívaný volant (pro Clever)

Vyhřívaná zadní sedadla + loketka (pro Clever)

Smart Audio Multimedia

Rezervní kolo

El. páte dveře s Kessy

LED světla (pro Clever)

metalíza

 

To máme

Clever - 680 700kč

Premium - 710 400kč

 

Karoq 1.5 TSI 110kW DSG - přichází v úvahu Style

Paket comfort

Paket safety

virtual cocpit

rezervní kolo

metalíza

 

celkem 800 800kč


Takže to by byli ceníky, teď se podívejme dále, u ŠA není problém nějaká sleva, co u Koranda, u skladových vozů je cena stejná jako v ceníku (http://ssangyong.unicars.cz/skladove-vozy/109-korando) nebo (https://ssangyong.sfr-motor.cz/skladove-vozy/korando-1-5turbo-premium-at-4x4-seda-ocekavame). Tedy uvažujme to co je v ceníku.

U ŠA není problém nějakých 8% dolů (resp. před Cov19 nebyl), + 30tis za vůz protiúčtem + 20tis za ŠkoFin. Tedy 800 800 - 64 064 - 30 000 - 20 000 = 686 736kč. možná lze podobné "akce" použít i na Korando, ale na jejich stránkách jsem info o tomto nenašel.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, Martab napsal:

+ 30tis za vůz protiúčtem + 20tis za ŠkoFin

S tímto bych moc neoperoval - sleva za auto protiúčtem - dají Ti o to méně při výkupu.

Úvěr - pokud jej hned nedoplatíš, tak si tu slevu většinou zaplatíš na úrocích.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škodovkář si vždy Vysokou cenu auta obhají.
Přes to nejede vlak.

 

https://ssangyong.machmotors.cz/skladove-vozy/ssangyong-korando-1-5-suv-clever-e-xgi-120-kw-automat

tady je furt rozdíl kilo.

 

Jak je na tom značka s kvalitou dnes nevim. Vizuálně se mi líbí.
Dřív s motory Mercedes byly absolutně bezporuchove ,Rodius  byl neznicitelny.

Nov

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepotřebuji nic obhajovat (ŠA je momentálně drahá po zvýšení cen a do výše uvedeného Karoqu bych nešel, dá se sehnat lépe), každý ať si koupí co chce Jen je dobré, a chtěl jsme říct, aby si každý spočítal aktuální nabídku na jeho verzi, výhodnost jednotlivých modelů se může dramaticky lišit podle požadované výbavy. Ale pokud 686 736kč vs 638.200 Kč je rozdíl téměř kilo, tak pak se není o čem bavit (navíc chybí vyhřívání zadních sedadel, DAB, rezerva, el. 5. dveře, jen na první pohled).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...