Přejít na obsah

Škoda KAMIQ


PTiCA

Doporučené příspěvky

V 22. 10. 2019 na 14:56, Hkubes napsal:

Tak opět jen pro zajímavost, dnes jsme vrátili KAMIQ a za víkend jsme sním najeli 300 km. s průměrnou spotřebou 6,6l. Myslím, že to jde na auto které mělo najeto 2566km. Jinak za mě jak jsem psal, byl jsem odpůrcem tříválců ale musím přiznat, že mě auto  překvapilo. Jeden den jsme  jeli v 5 dospělých  a ani nebylo na autě poznat, že by byl nějaký problém s výkonem, až na místo vzadu kde se shodli na tom, že to pro tři není a víc místa je prý v TIGUANU z roku 2015. Zkoušel jsem předjíždět a stačilo přidat a auto jelo aniž bych musel ze 6 podřazovat. Prostě nemá cenu to popisovat podrobně ale auto s 1,0TSI 85kw manuál jede vážně dobře. Problém který jsem měl bylo zaseknutí infotainmentu  a nepomohl ani reset. Takže když auto stálo delší dobu tak to naběhlo a jakmile jsem zařadil zpátečku opět výpadek. Jakmile byl infotainment seknutý  nešla ani couvací kamera. Psal jsem již o tom, že mi prodejce sdělil ať s tím počítáme, že škodovka pracuje na odstranění této chyby, ale kdy to bude nevěděli. Další co bylo nepříjemné v tomto voze byl nepříjemný zvuk od zadního sloupku kde něco dost drnčelo  a pak skřípání plastů okolo volantu. Dnes když jsem se ptal technika co to je řekl ,že o tom ví ale nevěděli odkud to zezadu jde. A ten zvuk okolo volantu, že si myslí, že to nejsou plasty ale digitální budíky. Že si tohoto všimli i u Octávií a Karoqu kde jsou zrovna tyto budíky. U klasických, že to nedělá. Takže nevím, mě to fakt na nerovné silnici připadalo jako, že to jsou ty plasty u volantu. No a pak hned první den co jsem sním jeli tak si syn všiml i já ,že v zatáčkách  nám zadek auta uskakuje. Silnice nebyla  špatná ale záplaty na vozovce byli. Možná i proto zadek ujížděl. No a vliv na tom bude mít zřejmě  i výška auta a jednoduchá zadní náprava. S Octavií tam můžu jet podstatně rychleji a sedí jak přikovaná. Jinak vážně KAMIQ dobrý. No a teď záleží na ženě co si vybere a asi ještě chvíli počkáme až budou již vychytané chyby, které jsou vždy při prodeji prvních kusů. Já osobně bych ale chtěl 1,5TSI a teď řešíme jestli manuál a nebo automat. Dnes se žena svezla ještě ve SCALE 1,5tsi automat, ale za těch pár km neví. Takže to nechám na ni. A na otázku jestli 1,5 TSI stále škube při rozjezdu mi technik řekl, že si u jejich vozu SCALA 1,5TSI přehráli nový soft a skáče dál. Tak jen doufám že u KAMIQA to bude vychytané ale to je spíše otázka pro nové majitele s tímto motorem. Já si zkusím SCALU s motorem 1,5 a automatem ještě půjčit abychom ten automat pořádně vyzkoušeli.

Já jen krátce. Ke dnešnímu dni mám najeto něco přes 2000 km s motorem 1.0 TSI a s DSG. A nemůžu říci, že bych toho výběru litoval.. Pravda, přemýšlel jsem nad 1.5, ovšem v době objednávání ještě nebyla v nabídce a diesel jsem nechtěl.. Pokud se s tím automatem sžijete, tak je jízda úplně bez problémů.... A svižné to je přesně, jak píšete i s tím automatem, zvláště na sportovní režim.. Takže za to pohodlí to stálo.. Infotaiment se mně také občas seká, projeví se to ale jen tím, že se nenačtou služby Škoda connect.. Ale to je vše.. Ostatní funguje. A po radě slečny z infolinky zatím stačil obyčejný restart infotaimentu - za provozu a opět O.K. Jinak žádného "drnčení" ani jiných pazvuků jsem si nevšiml, takže těžko říct.. Ani "odskakování" zadní nápravy... Naopak jsem mile překvapen, co podvozek snese a co si s autem mohu v zatáčkách dovolit.. A to poslední. Sice nejezdím nijak divoce, ale občas vyzkouším co auto snese, jezdím tak 70% po okresce do práce, 30% městský provoz a spotřebu mám 5,6l/100km. Takže za mne - dobrý. (To je za tři, takže výborný :-) )

  • Líbí se mi 3
  • Díky 2
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsem se setkal s různými mobily, tak funkci mirrorlink měly jen Samsungy.. (od S10 např. až po A50) . Nevíte někdo, jestli s tímto infotaimentem tyto androiidí mobily spolupracují? Já bohužel Samsung nemám a s Huawei P20Pro to nechodí.. Slyšel jsem názor, že tento mirrorlink podporuje jen IOS v iPhonech...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

iOS rozhraní se jmenuje Apple Car Play, pro Android je Mirrorlink, který umí jen pár výrobců a Android Auto je jednodušší rozhraní pro v podstatě každý Android mobil. Huawei je známý tím, ze drive sice měli Mirrorlink, ale tak nespolehlivý, ze ho radši z firmware úplně adstranili.

 

Takže infotainment v případě aktivního Smartlinku s Mirrorlink mobilem spolupracuje bez ohledu na výrobce (někde lépe, jinde méně). ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak na D10 lze potkávat Kamiq Scout bez maskování na Fkových značkách v barvě Zelená mamba. Ta barva mi nejvíc připomíná zelenou kiwi ze Citigo, je to taková zvýrazňovačová zeleno žlutá :) 

 

Snažil jsem se i fotit, ale dost pršelo, takže kvalita je příšerná :) 

 

IMG_20191113_074717.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Tak dnes jsme objednali nový Kamiq Style 1,5TSi, manuál. Teď sedím a říkám si, jestli jsem neměl objednat spíše 1,0TSi 85 KW, který jsem měli zapůjčený a i v 5 lidech to jelo dobře. Auto je pro manželku. A v tom případě přidat něco na výbavě.

 
 
 
 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, Hkubes napsal:

 Tak dnes jsme objednali nový Kamiq Style 1,5TSi, manuál. Teď sedím a říkám si, jestli jsem neměl objednat spíše 1,0TSi 85 KW, který jsem měli zapůjčený a i v 5 lidech to jelo dobře. Auto je pro manželku. A v tom případě přidat něco na výbavě.

 
Budeš spokojený. 1,5 TSI jede jako z praku, tiše. Spotřeba dle PC při jízdách nad 50 km mimo dálnice do 5,4 lt.
Včera  Slovensko 2x 200 km, tam 5,4 lt, zpět 4,7 lt. (celkem najeto 2000 km). Při jízdě vypínám start stop a Lane Assist.
 
 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...