Přejít na obsah

ZÁSUVKA 12V /stále napätie/


ministry078

Doporučené příspěvky

Zdravím vás. Mám takú otázku ohľadom 12 V zásuviek.  Mám Kodiaq Style, a všimol som si, že po zamknutí auta, ostávajú 12 zásuvky / v predu aj  v kufri/  stále napájané. Na rozdiel od USB portu, ktorý sa po čase vypne. Chcel som totiž zo zásuvky v kufri napojiť subwoofer, kedže nemusím zasahovať do inštalácie ani ťahať káble. V starom aute som po vypnutí zapaľovania, nemal napätie v zásuvke. žiaľ tu je to stále pod napätím.

 

Dá sa to riešiť prekódovaním v servise ? Alebo nie ?  Ak nie, mohol by som prípadne nájsť poistku na tú zásuvku, a ovládať /spínať/ ju cez relé ktoré bude ovládané cez poistku na ktorej nie je napätie po vypnutí zapalovania.  Len je to navyše robota. Navyše, príde mi to dosť nepraktické, ak je tam stále napätie /onboard kamera sa nevypne, zabudnutý adaptér alebo iné zariadenie v zásuvke/, pretože to môže postupne vybiť akumulátor

 

Ďakujem.

Editováno: , autor: ministry078
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 2. 2019 na 12:14, wirer napsal:

kódovaním nevypneš! je to kus HW, nie SW

ano to som aj vedel ze je to "kus zeleza" . No myslel som, ci nie je tá zásuvka ovládaná cez napr. relé, ktoré uz moze ovladat aj riadiačka. No nic, asi to napojím na niektorú z poistiek cez relé .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...