Přejít na obsah

Bezpečnostní šrouby kol


BirK

Doporučené příspěvky

Je to taková drobnost, ale přesto se majitelů Karoqů zeptám - měli jste při dodání vozidlo vybavené bezpečnostními šrouby kol?

 

Já dostal informaci, že se jimi vozidla standardně nevybavují a musel jsem je dokoupit (což mě docela udivilo). V manuálu k vozu se o bezpečnostních šroubech a nástavci na ně píše (str. 277 manuálu, vydání 11/2018).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Kluci ruský to sice testují, ale u těch, co se prodávají ve Škodě, už je ale potřeba, aby to kradl někdo, kdo si auto vytipoval a náležitě se připraví, nebo se dostal k ořechům, takže stylem pokus/omyl šroub sundá. Ta ochrana je spíše proti náhodným "šmejdům" kteří jsou vybavení základním nářadím - ti by uspět neměli. Jinak samozřejmě platí, že s roustoucím časem, který na sundání šroubu má a počtem nástrojů, které může použít, rapidně roste pravděpodobnost, že šroub sundá a kolo ukrade.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teď čekám až mi přijdou McGardy s tou pohyblivou hlavou. 
http://www.tgpneu.cz/vybaveni-servisu/detail/pojistne-srouby-a-matice-mcgard/sl-pojistne-srouby-14-x-1-5-kulove-sedlo/28018-sl-pojistne-srouby-m-14-x-1-5.html
Na kola Škodovky podle konfigurátoru McGard sedí 28018 SU, SB(černé) nebo SL(navíc mají pohyblivý kroužek takže nejdou snadno "chytit" kleštěma nebo tak).

Já jsem viděl taky nějaký (jiný) video od Rusů, zkoušeli tam různé bezpečáky, včetně McGardů, ty dopadly líp než ostatní šrouby, ale i tak byli schopní ránama do kola ten šroub jako poslední vyviklat, proti tomu se dalo použít dva ty šrouby, ale to už mi zas přijde přehnaný..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...