Přejít na obsah

radio Dance střední a dlouhé vlny - AM


Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám roomstera s rádiem Dance, rv 2010 se sklopnou anténou. Nejdou mi střední a dlouhé vlny. Když je vypnutý motor, slyším slabě stanici (např. ČRO1), ale za jízdy se nedá rozeznat slovo, nebo hudba. Víte někdo poradit jak to vyřešit? Byl jsem ve třech značkových servisech, ale oni tomu očividně nerozuměly. Ďekuji. Auto nemám od novoty, takže nevím, jestli to fungovalo někdy. FM - tedy velmi krátké vlny jdou dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem za reakciu. Stredné a dlhé vlny potrebujem, lebo ich počúvam. Na území slovenska sa nedajú chytiť stanice českého rozhlasu na VKV, ale na stredných a dlhých vlnách áno. Ich stanice sú pre mňa obsahovo bohatšie a zaujímavejšie a preto ich mám rád. Môj Roomster má 9 rokov, možno mi zaoxidovala antena na streche, alebo ak tam je zosilovač, tak ten. V servisoch mi vedeli urobiť akurát nejakú diagnostiku rádia, ale ani neviem, ako je to s anténou. Keď by som chcel kúpiť novú, neviem či je moja so zosilovačom, alebo bez a či je napájaná stredom koaxiálu, alebo samostatným káblikom. Jasné dá sa to rozobrať, ale zatiaľ som to neotvoril z obavy, aby mi nezačalo zatekať. Veď ani neviem či to tou anténou je. Možno to treba len nejako inak ukostriť, alebo niečo také. Viem, že málo kto počúva AM, preto sa to nerieši a preto to zrejme neovládajú ani tí servisáci v škode. Poradí mi niekto?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem, je to zaujímavý tip, ale nemám handsfree, (už mi ide ten audio in a cez to sa dajú počúvať aj internetové rádiá z mobilu), ale samozrejme je pohodlnejšie len zapnúť rádio, alebo prepnúť vlnový rozsah, ako strkať káblik a riešiť to cez mobil, nehovoriac o tom, že internetové rádiá mávajú výpadky dátového toku, takže môže byť prerušovaný príjem. Radšej prekontrolujem stav tej antény a jej zosilnovača. Vie niekto, ktorý typ škodováckej antény má najlepší zisk a zosilnenie signálu a aj pre pásmo SV a DV?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...