Přejít na obsah

Cukání při rozjezdech 1.5 TSI 110 kW ACT, MAN, OPF


Lukecko

Doporučené příspěvky

On 7/22/2019 at 3:50 PM, Lukecko said:

Mám jen malý update s tím, že cukavé rozjezdy přes léto kompletně zmizely. Speciálně po dovolené, kde jsem najel 3200 km a překročil hranici nájezdu 10K km, tak se motor chová výtečně.

 

Žádný update ŘJ neproběhl, stále čekám. Je však možné, že se problémy s návratem studených ran vrátí.

Souhlasím. Po 22k km také již vůbec nic nepozoruji. A to je zima. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Nenarazil někdo na nějakou novinku ohledně SW pro  OIII 1.5 TSI?

Dva týdny zpátky mi v AS mi tvrdili, že žádný nový soft není, ale že mi to zkusí "flashnout" (nevím, co to reálně znamená) a ať pozoruji. Rozjezdy se skrz cukání zlepšily, ale také jsem vypozoroval, že to auto je línější, nejde tak za plynem a taky jsem si např. všiml, že před touto servisní operací mi to auto bez plynu značně víc táhlo na dvojku při popojíždění na parkovišti.  Teď by mi bylo schopný zdechnout.

Taky při rozjezdech z křižovatky - pokud to extrémně netočím, tak mi ujede i cyklista... :) ... někdo s podobnou zkušeností?

Celkově mi přijde, že předtím ten motor byl značně dynamičtější.

Ideálně mít možnost to nějak srovnat s někým, kdo třeba prošel ofiko přehráním a je spokojený...

Nerad bych šel do AS znova s pouhými spekulacemi, to bych moc nepochodil...

Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
On 6/3/2020 at 12:23 AM, michal.vrbka said:

Já mám listopadové auto. V zimě ok, jak se oteplilo, tak pod lehkým plynem to trochu skáče, ale jen prvních 200 m, pak OK

 

Ja mam decembrove a robi mi to tiez. Pisal som a volal do servisu, tam mi povedali, ze na novych rocnikoch uz ma byt novy softver, ktory to mal odstranit. O 2 tyzdne idem odviezt auto do servisu na reklamaciu nech sa na to pozru. Ty si to riesil so servisom? Podarilo sa to vyriesit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neřešil. Stává se to, jen když je velké teplo a auto rozpálené. Od výjezdu z domu je to z mírného kopečku asi 50m, ostrá pravá v obytné zóně a po 10m retardér. Takže člověk jede ve stylu, kdy plyn lehce "přidává" a "brzdí motorem", jakmile trochu přidám, klokan není a za retardérem asi 80m rovinka, křižovatka a pak není nic poznat.

Mám najeto 16tis a nikdy jindy jsem to nepozoroval, v zimě to bylo OK. Podle mě, jak je auto rozpálený po rozjezdu, než se srovnají čidla, tak si to trochu hupsne. Ale není to nic strašnýho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zajímavý je to, že podobný problém mělo i HTP ve verzi CGP, kde při teplotě 22 stupňu, to auto, po nastartování a následné jízdě, mělo tendenci tak  1km cukat a skákat ... A upřimně, přesně tohle se mi děje u 1.4  CZD , ikdyž ne tolik. Ale je to přesně v tomto rozsahu 20-22 stupnu teploty.. V ostatních teplotach je to OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dnes mi volali zo servisu, ze tam mali dalsiu 3mesacnu octaviu, na ktorej sa prejavovalo trhanie motora. Zdiagnostikovali to, poslali data importerovi a ten zhodnotil ze je to spravanie z vyroby tychto motorov. Stazovalo sa uz na to viac ludi. Zatial to neriesia a nevedel povedat ze ci to bude skoda riesit nejakou zvolavackou alebo to nechaju tak. Je to kvoli tomu, aby sa zohrial rychlejsie katalyzator. U starsich rocnikov bol problem s alternatorom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...