Přejít na obsah

Vysoké otáčky při jízdě


Doporučené příspěvky

Ahoj, už mě delší dobu trápí tento problém, vlastním Škodu Superb 2.5TDI V6 120kW (BDG) 2007 - Je to automat (5HP19 FAD) 

Problém zní, když jedu do kopce třeba na 5tku tak si auto nastaví i 3 000 otáček a když hned pustím plyn tak otáčky klesnou, svítila mi kontrolka emisí a když jsme to napíchl tak se objevila chyba P0741 (17125) po dolití oleje do převodovky je to lepší a emise se už nerosvicují (za studena to jde), ale jak se to celé zahřeje tak to dělá tyhle problémy, zkusím vám sem hodit video. Budu rád za každou radu.

Kdyby bylo potřeba tak jsem si udělal ve VCDS log jak to řadí, tak mohu přiložit i to. :)

Budu rád za každé rady a názory :) 

Editováno: , autor: Honzík Bergman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
před 16 minutami, JanSuperb napsal:

No pokud nemas v haji mechatroniku ci nejaky z ventilu coz bejva malokdy tak je to v haji hydromenic ci cerpadlo. napichnout na diag a projet to at se koknes na zive data jak se to chova a podle.toho vyloucit mechatroniku. Z kama jsi?


 

Neviem koho si sa pýtal ale ja fungujem asi tak že : za studena normálne radi, po zahriatí to šmýka ale 5 kvalt proste zamkne ... niekedy áno niekedy nie ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No v tomto sa priznám že som tak trosku naletel fraze- doživotná náplň . Čiže som sa nestaral... ale hneď ako som zbadal že prestal zamykat tak sa menil aj olej aj sitko . Čiže 450KM dozadu sa to menilo . Nato som si netrúfol tak som to dal do servisu . Auto má aktuálne 305K.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kysuce. Menil mi to servis u nas. Po pravde strasne nerad davam opravovat auto niekam kde nemozem byt... Samozrejme moze byt ze je aj nedostatocne doliaty olej .... Ako vraj ten co odtial vytiekol bol bahno ... ale konkretne ti nepoviem a myslim ze o tych pilinach by sa zmienil keby cosi take zaregistroval ked to menil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne to sa neboj viem ako krvopotne sa hľadajú riešenia takýchto problémov ... lenže v poslednej dobe si všímam že tá prevodovka sa chvíľami lepší ... proste niekedy ide dobre celu jazdu niekedy len chvíľu . A je jedno či idem víkendovo alebo tomu trosku dám ...pri riadiacej jednotke ani náznak vody alebo nejakej oxidácie .. myslím že to bude nejaký ventil ... niečo z elektrikou ... pretože aj pri otoceni kľúčika mi niekedy hodí že e prevodovka v safemode. Ale keď kľúč vypnem a hneď zase aj zapnem tak je všetko v poriadku . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vieš čo Lubo ide v pondelok na dovolenku a nechcem ho už s tým zaťažovať a naháňať ho koli tomu. On chcel vymeniť cely hydromenič . Ako viem že je to jedna z najpravdepodobnejších príčin . Ale vzhľadom nato že som mal v priebehu 3 mesiacov 2 buracky kde má to všetko stalo cca 1500-1600€ mi príde dalších 650€ za repas dosť hlavne keď neviem či to odstráni problém. Ak to bude v tom meniči , okamžite ide na výmenu to bez debaty .  Vieš čo pod sedačku som sa pozeral, nie ani náznak vody alebo nejakej oxidácie tam nieje . No už začínam byt s toho celkom magor lebo e mi jasne že to nerobí dobrotu motoru . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taaaakze dnes mi prisla VAG diagnostika, spravil som vcds do a po komplet diag, auta som o cosi mudrejsi... moje dohady sa v podstate naplnili a ako som aj spominal chyba je v elektronike , resp. elektrika spati mechanike :D tuna prikladam log

 

 

Adresa 02: Aut. převodovka        Labely: 01V-927-156.lbl
   Řídící jednotka: 8D0 927 156 EB
   Díl: AG5 01V 2.5lTDI RdW 2222  
   Kódování: 01103
 

3 závad nalezeno.
18158 - napajeci napeti
            P1750 - 35-10 - napeti prilis male - Sporadická
17125 - spojka pro premosteni menice
            P0741 - 35-10 - zadny prenos sily - Sporadická
18265 - signal zatizeni
            P1857 - 35-10 - chybove hlaseni od ridici jednotky motoru - Sporadická

 

 

plus naslo sa tam nieco na egr ale o tom sa vedelo a myslim ze to stym nema nic ... cize pozriet selenoidy a skontrolovat kabelaz ku cidlam na prevodovke.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...