Přejít na obsah

Nepovedená oprava laku


mavoun12

Doporučené příspěvky

Zdravim, nedavno me nekdo lehce skrabl na parkovisti vepredu v pravo na narazniku. Rikal jsem si ze to zvladnu opravit sam, koupil jsem si lakovaci tuzku s moji barvou race blue, jenze oprava se nepovedla tak jak by se mi zamlouvala.. je to spis prasarna.. :D Proto se ptam: Na kolik by vysla profesionalni oprava? Nebude to nejaky velky problem kdyz je tam napatlana barva a ochrany lak z te tuzky ? (nejsnazsi by bylo to nechat opravit od profiku hned nez se s tim patlat sam.. ted uz to vim :)) Jsem v tomdle uplny lajk, budu rad za kazdou odpoved :) 

IMG_0822.jpg

IMG_0796.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

oni to stejně budou brousit, takže ta barva z tužky nevadí.

Jinak zkus brusné a leštící pasty od 3M. Myslím, že by jsi plno škrábanců s tím rozleštil. Zůstala by tam maximálně ta největší a tu bych prostě zkousnul.

Když to dáš opravit, bude to nemálo peněz stát a výsledek bude nejistý - pokud by jsi neznal a nevěděl nic o té lakovně...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chybama se clovek uci :D ted uz aspon vim jak postupovat.... Jsem domluvenej s kamaradem ze to k nemu vezmu na brusku a vemem to brusnou a lestici pastou.. tak to snad pomuze :) Do lakovny to nakonec ani davat zatim nebudu, na prvni pohled to videt neni a da se rict ze po par dnech jsem se s tim uz nejak smiril..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Taky už jsem pár věcí takhle zkoušel. No jestli mohu doporučit, tak používat na zakrytí jen tu barvu, nikoliv to pak přejíždět tím clear "lakem", ten z toho udělá prasárnu. Já si lámu hlavu nad škrábanci, které mám ve zlomech plechu, hlavně na předním blatníku, nechápu jak se to někomu povedlo, ale vidět někoho, tak bych ho přetrhnul jak hada.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znáte někdo nějaké univerzální řešení na takovéto slabší škrábance? Známý na to používal obnovovač plastů, což není asi nejideálnější řešení. A ty brusné a leštící pasty jsou spíše pro profíky. http://www.autolaky-eshop.cz/category/lestici-pasty/lestici-pasty-3m/7

Nestačilo by třeba toto? https://www.sonax.cz/eshop-autokosmetiky-sonax/cisteni-exterieru/oprava-laku/brusna-pasta-bez-silikonu-75ml-sonax-detail.html?gclid=CjwKCAiAqt7jBRAcEiwAof2uKwzaU75tDPtz5MwCqhEI_lJvEdbXdk7MAmi5vP_67sPKKo7fO31x_xoCcvcQAvD_BwE

Editováno: , autor: radlat
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj všichni, koupil jsem si sadu na opravu laku a ve výsledku jsem si vyrobil úplně stejný problém jak Mavoun, ale na dveřích. Měl by někdo doporučení na dobrého lakýrníka v okolí Prahy? Četl jsem tu ve fóru něco o sadě od 3m. Myslíte, ze by to šlo ještě rozleštit? 

Děkuju za každou radu. 

CA08A636-DAF7-49EB-86F7-7742A3760530.jpeg

B085A6DC-B51B-42C6-8C00-EC37232E85AA.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...