Přejít na obsah

Spotřeba palubní PC vs nádrž


ferokulda

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Srovnával někdo spotřebu 1.0 MPI (Citigo, up!, Mii) co ukazuje palubní počítač se spotřebou při tankování? Já mám dle palubáku průměrnou spotřebu (na jednu nádrž, cca 700 km) 4,5 l/100 km. Dle tankování 4,8 l/100 km (natankované litry děleno najetými km krát 100).

Editováno: , autor: ferokulda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Reálnou spotřebu podle tankování do plné nádrže srovnávám s údajem palubního počítače dlouhodobě, rozdíl je vždy cca 0,2 - 0,3 l/100km, reálná je vždy vyšší než údaj počítače. Mám Citigo MR 2014, 55kW a reálná spotřeba je dlouhodobě kolem 5 l/100km.

Z jednoho tankování nelze usuzovat, plná nádrž není vždy stejně plná...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

A ja jsem na druhe strane spektra, nevim jak se mam dostat pod 6l ... ma to do prace cca 5km, prvni km je do kopce ... pak take radim cca o stupen nez je "doporucovano" ... ale stejne myslim ze zere krapet vic ... asi spatne zajete nebo nevim ... menil sjem akorat svicky, leju nejaky lepsi Optimal 95 od EuroOil ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sak to je jasny, a to jeste se nekdy uprostred toho kopce zastavim s prckem do skolky ... Dyxi to ma cca 50km... Ale nekde se nekdo tloukl do hrudi ze z toho nemuze vic jak 5l/100 dostat ... Mam take 15ky  jak jsem psal jezdim krapet v otackach ...

Za me spokojenost, ostatne ani kdyby to ukazovalo o 2 vic, menit nebudu ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě ukazuje palubák s odchylkou 0,2-0,3l Taky záleží na tankování, někdo jede do prvního vypnutí pistole, někdo tam pak ještě něco docvrkává, což udělá rozdíl možná tak v setinách, ale udělá (např 4,98 versus 5,02 apod.) Já jezdím 80% město, trasu 8km do práce - cesta se šesti semafory a asi 20 přechody. Těch 20% je mimo město na pěkné dlouhé rovné silnici, kde se dá předjíždět... Dálnici nejezdím. Ale i tak třeba poslední nádrž byla vyjetá se spotřebou 5,4/100km. Jinak třeba trasa Hlinsko - Pce s lehkou nohou jde i za 3,8. Ale si říkám, že nám za chvíli zakážou v autech i dejchat, tak si chci ještě užít ten zbytek automobilové svobody co máme. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...