Přejít na obsah

Klepání/rachtání ....DSG???


Rostišrot

Doporučené příspěvky

Sup II 2.0TDI 125kW DSG - CBBB
Dneska se mi objevily na autě divné pazvuky. Dost těžko se popisují a při nahrávání videa na telefon nejdou moc slyšet. Tak to zkusím i když budu asi plácat páté přes deváté...Jev je takový, že při 2 a 3 stupni jde nejspíš od převodovky divné klepání/praskání/rachtání. Ale jen, když jedu např. pomaličku na zařazenou dvojku a popustím plyn a zase hned přidám, tak v tom lehce zaklepe, na třetí zařazený stupeň už je to zvukově slabší, ale taky se to ozve. Od 4-tého stupně nahoru už nejde slyšet nic . Podotýkám, auto jede normálně, žádné škubání ani nic podobného, jen ty pazvuky. A pokud se rozjíždím plynule, tak nejde slyšet vůbec nic - jen když jedu na zařazené dvojce, nebo trojce, najednou musím přibrzdit a hned zase lehce vemu za plyn, tak v tom jakoby zaklepe někdy víc někdy méně. Je to DSG, cca před půlrokem měněna dvouhmota a jinak nebyl s automatem nikdy žádný problém. Dle mě to půjde od převodovky, ale zajímají mě vaše zkušenosti pokud to už někdo řešil, nic totožného jsem zde na fóru nenašel. Auto mám 1rok, do servisu už šlo okolo 50tis (nic vážného co by mohlo souviset...nový DPF filtr, přidavné vodní čerpadlo, repass olejového čerpadla preventivně kvůli hřídelky, ložiska, brzdy, rozvody...klasika), vše bylo do dneška v topu a s aut.převodovkou nebyl do dneška jediný problém, až na výměnu dvouhmoty, která se začala ozývat při studených startech, tak šla hned nová a od té doby klid. Jediné co jsem zanedbal a odkládal, byla výměna oleje v DSGčku (za byválého majitele údajně dělána, ale znáte to...). Myslíte že by za to mohl olej? A pomohlo by tedy proplachnutí a nový olej? Jinak pokud by chtěl někdo poukázat na vstřiky, ty to nebudou, dle diagnostiky jsou v krasných hodnotách, všechny skoro na nule a navíc ty by měli jiné příznaky. Já jen tiše doufám, že mě nečeká nějaký repass DSG, nedávno jsem dořešil zakopaného psa s přidavným vodíním čerpadlem a potřebuji hlavně jezdit a mám minimum času pořád něco řešit. Díky za rady

 

Ještě mě napadla jedná věc a to, že před dvěma týdny jsem čistil škrtící klapku a nevím, zda je na 100% dobře nastavena do původních hodnot. Ale nevím, zda ta by se mohla nějakým způsobem ozývat, to mi přijde jako blbost, ale raději to tady píšu. Nicméně do dneška žadné pazvuky nebyly, takže asi fakt hloupost. Vidím to teda na to DSG, ale rád bych teda dostal nějaký tip na co se v něm zaměřit. 

 

PS: Přikládám video, ale jedině volume na max a i tak z toho asi moc nepoznáte. Já sám to tam slyším minimálně. (a ve videu to není žádné kolísání otáček, to záměrně přidávám a pouštím plyn, aby šli pazvuky slyšet - což moc nejdou, bohužel tak silné nejsou aby to telefon zaznamenal). Na závěr dodám, že se to ozývá při studeném i ohřátém autě. 

Editováno: , autor: Rostišrot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

tu a tam někdy také slyším pazvuky, ale jen při velmi pomalé jízdě, či rozjezdech (např. dojíždím pomalu do kruháče či křižovatky, tedy pustím plyn a v zápětí zase lehce přidám).

Udělá mi to také jen někdy a řekl bych, že v mrazech je to malinko víc slyšet, něž když je venku teplo (provozní teplota auta nemá vliv)... U mě bych řekl, že je to spíše od uložení (možná nějaký silentblok motoru či převodovky), popř. od podvozku. Vnímám to spíš jako zaskřípání nebo vrznutí (jako špatně namazané panty u dveří nebo jako šlápnutí na starý dřevěný schod)

Na jízdu to nemá žádný vliv, vše je plynulé. Spolujezdec to ani nevnímá, ale jako řidič o tom někdy vím. Je to pro mě jen drobná "kosmetická" vada a vím už o tom určitě tak poslední 2 roky.

Ke starýmu autu to asi patří :-D

 

(2.0 TDi, CFFB, DSG, 237 tis km)

 

Editováno: , autor: prassat
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi vím o čem mluvíš. Já když jedu do mírného kopce a nechám to jet úplně bez plynu,tak na dvojku cca na 1000ot v té převodovce slušně řechtá. Když jsou opravdu mrazy,tak řazení po třetí stupeň i škubne jemně. Pátral jsem po tom dost,ale i kluk co děla leta ve škodovce se s tím nikdy nesetkal a koulel oči,že vůbec netuší. Přijde mi to jako nějaká vůle na hlavní hřídeli v převodovce. Snad jediný komentář k tomu,že by to mohly dělat spojkové lamely v tom DSG. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se přikláním k tomu, že by to mohli byt spojkové lamely. A chvilkama už jsem si říkal taky přesně to, co píše tady prassat...silentblok. Těžko se to z toho zvuku čte no, co by to mohlo být. Ale je fakt, že v teplotách pod nulou se to ozývalo a teď jakmile se trošku oteplilo, tak neslyším takřka nic. Takže to asi nebudu řešit a nechám to na osudu, buď se časem něco vysype, nebo to bude ok... jiná možnost ani není ? jen pro pořádek a můj klid vyměním olej v dsg což odkládám už skoro rok. Každopádně díky chlapi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...