Přejít na obsah

5. dveře občas nejdou


bigboban

Doporučené příspěvky

Teď v zimě mi začaly blbnout 5. dveře. Když stisknu otevření tak to 3x pípne takový DU-DU-DU a nic. Když otevřu růčo tak už to tlačítkem jde většinou zavřít. Ale už se mi stalo že to i při zavření zapípalo a nic.

 

Mám se bát hrůzného scénáře že jsou špatné vzpěry jedna za 8 tisíc? Nebo to má smysl nějak rozdělat, mazat apod?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Ahoj, dělá mi to taky.... 10 x se otevře v pohodě, ale v jedné fazi se to někdy zasekne a je to tu tu tu a nic musím ručně zavřít... v Škoda řekli nějaké čidlo v servomotoru... prý obě.. někdy se to sekne zmačknu tlačítko a to začne pípat a kufr se zavře, někdy jen řve tu tu tu a nic.... když zavřu rukou otevřu zase chyba.. třeba i 3x za sebou. Nezda se mi to na čidlo.... možna vyhodí chybu, ale důvod bych řekl jiný.... třeba překážka nebo špatné DO nebo snímač nohou? nevím ale zavírání rukou mě teda nebaví... navíc to jde hrozně težko.

Díky Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Odpověď je jednoduchá - opravilo se to samo. Blblo mi to minulou zimu, to mě to zapípalo celkem často. Letos zima moc nebyla a za celou zimu se to stalo snad jednou že to zapípalo jako že dveře nepojedou ale další pokus už prošel. Pokud je teplo tak to celý rok nezablbne. Podle mě prostě uvnitř něco zatuhne při kombinaci vlhka a zimy..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím

Mě se teď poslední dobou začalo stávat když dlouho neotviram kufr tak jako by se přilepil k tesneni a nechce se otevřít. Zazní delší pisknuti a dveře se neotevrou. Pomuzu jim rukou a pak už to chodí normálně. Nevím jestli mám namazat gumomove tesneni aby se to nelepilo nebo jestli už jsou motorky unavený a nemají sílu dvere otevřít. 

Nemá s tim někdo podobnou zkušenost? 

Editováno: , autor: japok
Jeste doplním ze v zimě to nedělalo. Začlo to až teď na jaře.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Elektrické 5. dveře mi dnes přestaly z ničeho nic fungovat. Otevřel jsem je a už nešly zavřít. Musel jsem je zavřít manuálně. El. zámek se na stisk otevře, ale nejdou motorky zdvihu. Kontroloval jsem vizuálně pojistky 42 a 50 a byly ok. Máte někdo nějaký tip? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po dvou dnech stání jsem přišel k autu a nešlo odemknout, bylo úplně mrtvé. Musel jsem použít nouzový klíč pro odemknutí dveří řidiče. Nefungovalo rádio, přístrojovka, vůbec nic. Baterka úplně vybitá. Přisuzuji to k problémům s 5. dveřmi. Baterku jsem dal na nabíječku a po asi 3 hodinách už šlo nastartovat. Otevírání kufru stále nejde. V pondělí se musím objednat do servisu. Pokračování příště... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejdříve mi servis oznámil, že mám podle testu vadnou baterku a bez její výměny nemůžou pokračovat. Cena baterky v autorizáku 6500,-. Cena dost vysoká, to jsem odmítl a koupil jsem novou Exide EK700 za 3000,- a tu jsem jim dovezl. Po půl dni mi řekli, že je vadná levá el. vzpěra, cena 9500,-. Po její výměně je vše OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Plzeňáček napsal:

Tak to je vostrá cena. A ten trik s baterkou taky, to šlo jednoduše vyloučit výměnou baterky za nějakou jejich erární nebo to připojit na nabíječku.

To jsem si taky říkal, proč to na dílně nenapojili na zdroj a pak nezkoumali dál. No původní baterku jsem si nechal dát do kufru pro nějaké další využití. Baterku jsem v pátek nabil nabíječkou a nechal přes víkend odležet. Po víkendu jsem jí změřil a měla 12.8V. Pojal jsem podezření, že bude baterka ještě dobrá. Ještě jsem zajel k prodejci baterek na zátěžový test a ten mi potvrdil, že je baterka naprosto v pořádku a v dobré kondici. To mě hodně namíchlo, budu to ještě řešit se servisem. Tohle nejde jen tak přejít. 

  • Díky 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím... A pak jeď do autorizáku, když každý druhý příspěvěk tady na fóru je o tom, jak tam s někým vyjebali, buď vědomě, nebo nevědomě protože jsou to lemplové kterým je to jedno.

 

Já příští týden pojedu reklamovat u sebe, že občas se mi víko neotevře na první pokus a nebo se naopak po zavření pořádně nepřitáhne a infotainment hlásí otevřené víko, tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...