Přejít na obsah

Tažné zařízení


Jan R.

Doporučené příspěvky

V 15. 5. 2021 na 10:25, TonyRS napsal:

Dokonce jsem měl půjčený nedávno fungl nový podval a ten měl taky klasiku 7 pinů.

Pokud byl na celkovou hm. >750 kg, tj. brzděný, pak to bylo proti předpisům, protože vozidla kategorie O2 musí být.... viz: ECE R48 § 6.4 a R23, dokonce jsem si to i dohledal: https://esipa.cz/sbirka/sbsrv.dll/sb?DR=SB&CP=42016X1723

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mám sklopné z výroby. Používám ho párkrát za rok, Auto je staré dva roky. Nedávno jsem po delší době zmačkl čudl v kufru a nic - závěs zůstal v autě. Musel jsem za něj při zmáčknutí čudlu trochu vzít a bylo znát, že se sklápí trochu s odporem.

 

Na firemním autě je mi to jedno, ale kdyby to bylo moje auto se kterým budu jezdit deset let tak bych asi bral spíš pevné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Staci to trcoha premazat a rozhybat. Ked to dlhsie nepouzijes a je tam spina, stane sa to. Znamy minule doniesol superba3ku s gulou a ani nevedel, ze ma gulu, kym som mu nemenil led v kufri a nasiel gombik na gulu. Tiez nesla, bolo ju treba rozbehat, zaseknuta bola od spiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

To je jedno, že nemáš ťažné. Ty si z tých šťastnejsších. Podstatné je, že máš záťaže. V tom prípade môžeš plnohodnotné ťažné si dať.

To na začiatku výroby sa s tým je...li a ja mám dve veľké 0 0.

Takže holý...bosí...Síce keď som auto bral som ani ťažné neriešil, to som ešte nevedel, že budem ťahať čln, no teraz ma to sere, lebo platím na staré druhé auto, len aby som mohol niekam ísť na vodu.

Už to riešil i cez ŠA, skúsil mi technik výnimku požiadať, no neprešlo to a žiadné dodatočné potvrdenie pre dopísanie nebude k môjmu autu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Je tu niekto, kto si dával dodatočne vystaviť u ŠA potvrdenie pre zapísanie hmotnosti pre ťahanie vozíka?

Myslím tých čo majú/mali pôvodne 0kg pre brzdený a nebrzdený vozík.

 

Dostal som sa do štádia, že druhé auto odmietam používať skrz častých dotácii na opravy a moje nemá hmotnosti zapísané. Tak mám pol roka čas na riešenie ako ďalej s ťahaním člna. Sezónu dokončím na S Crosse, no rád by som ťažné na vlastnom aute. A ostali dve varianty, nejako vybaviť dodatok v ŠA, alebo auto vymeniť...čo teraz nie je také jednoduché, keď sú autá drahé a hlavne potrebujem úsporný diesel a v tomto smere mi TDI sedí teraz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co mám já info. Tak bez hmotnosti v TP na technické ti tažné nezapíší. Jedině nějaká výjimka od škodovky a to je velmi málo pravděpodobné. Muselo by se auto s tažným nechat otypovat a schválit jako nový model nebo nějaká úprava a to stojí velký peníze. Kdysi jsem četl takový článek kde to někdo vysvětloval.

Neoficiální rada ze škodovky je, že si to můžu namontovat na černo ale spíše jen když budu vozit občas kola nebo vozík kolem baráku. Horší asi potom v případě nehody. Pokud chceš tahat člun k moři tak do toho bych nešel. Asi bych koukal na skladovky a auto vyměnil. Myslím, že to bude míň starosti i peněz. 

Kupoval jsem Scalu a řešil podobný problém. Zjišťoval jsem možnosti domontáže. Ve finále jsem koupil jen s přípravou a tažný budu montovat sám. Ale já ho využijí jen občas okolo domu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Výrobca nedá, písal som aj na importéra. Lebo im je zaťažko vydať dodatok, či previdať COC aj keby ŠA servis nainštaloval všetky chýbajúce komponenty. Proste birokracia. Pritom by stačilo dať v autorizáku dorobiť veci a na základe potvrdenia, faktúry vystaviť jeden papier. Škoda reči, postup ako vo všetkom v našich postkomunistických krajinách.

A téma u mňa uzavretá. Ak čln ostane, ťažné dám dorobiť i keď neplnohodnotné a tých 30m po betónke k poľnej ceste potiahnem.

Na dlhé trasy ostáva druhé auto.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Na půl roku starém autě jsem chtěl vysunout tažné zařízení (jeho první použití) a nešlo to, musel jsem mu pomoct rukou, což mě trochu mrzí, že je tak háklivé na zatuhnutí.

Druhé nepříjemné překvapení bylo, že vozík s ložnou plochou 120 x 200cm nevidím ve zpětných zrcátkách pokud jedu rovně, v mírné zatáčce už ano, takže couvat s ním bude "radost".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Petr L. malý vozík rozmerov 200x120 nevidíš z 99% aut, ak nie je naložený kopcom. Na cúvanie to vplyv nemá, lebo ak cúvaš a vybočuje ti jemne, hneď ho uvidíš v zrkadle vyčnievať na bok (stačí hrana zadná) od auta a vieš korigovať. Na cúvanie a ovládateľnosť vozíka má hlavne vplyv veľkosť kolies vozíka.

Keď som začal ťahať čln - najprv gumák na malom starom čssr vozíku s kolieskami tuším 13ky, tak to bola hrôza a des nacúvať do vody a reakcia vozíka bola mizerná. Akonáhle som ho vymenil za vozík s väčšími kolesami, šlo to úplne ideálne. Svokor má vozík teraz tiež 200x120.  V poslednej dobe ťahám stavebný material a iné blbosti raz-dva krát týždenne a keby nebúcha za mnou, či nie je naložený s nadrozmernými vecami, tak ani o ňom neviem. Ťahám ho síce scrossom, keďže scala guľu nemá a tam máme i cúvaciu kameru, no nevidieť ho vôbec bez kamier.

Ak by ti to robilo problémy a ťaháš často, tak si dorob cúvaciu kameru. To ti veľmi uľahčí koordinovanie vozíka, hlavne v noci a pri dávaní člna na vodu, kde krásne vidieť na kamere, pokiaľ je vozík ponorený.

 

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve Fabii Combi I byl vozík krásně vidět i když jsem jel rovně, při couvání se stačilo divat do jednoho zrcátka a bylo vidět jak se vozík kroutí a podle toho reagovat, teťka na Scale musím počkat až se vozík někde objeví.

Couvací kameru mám, ale neumím si představit podle toho couvat. Dokud Fabia funguje, tak budu s vozíkem jezdit s ní (i kvůli kratší převodovce).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...