Přejít na obsah

Změna alu - nejsou v TP


winkcz

Doporučené příspěvky

před 1 hodinou, Martab napsal:

Jo, ale ty máš homologované auto ještě podle NEDC, ne?

Asi ano nejde podla WLTP. Kupoval som ho v 11/2018, ale vyrobene bolo 4/2018.
Este je bez benzinoveho filtra palivovych castic. Origos tam boli 19" VEGA, takze az taky velky rozdiel to nie je.
Akurat namiesto 235 mam 245. 255-ky by uz boli asi moc.
Uvidime ako sa to prejavi na spotrebe. Kazdopadne mesto jazdim ECO, dialnice vacsinou SPORT.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Patrik1971 napsal:

Kazdopadne je to cele pekna prasarna,ze si niekto dovoli oficialne toto orazit a zapisat na uradoch....Emisna norma EURO 6B a smernica z roku 2007...ved to vobec o takej norme v tych rokoch ani nechyrovali....To tam fakt zapisu aj koleso z furika?:o

 

Patrik tu je to na ministerstve napisane. Aj dnes je bezne, ze niektore zakony u nas platia napr. z roku 1960, ktore neboli menene uz 50 rokov.  
https://www.mindop.sk/ministerstvo-1/statny-dopravny-urad-4/schvalovanie-vozidiel/upozornenia-pre-vyrobcov-a-zastupcov-vyrobcov/dopredaj-vozidiel-splnajucich-emisne-limity-euro-6b-euro-6c-euro-6d-a-euro-6d-temp-oznacenych-pismenami-w-za-zd-zg-zj-aa-ab-po-31-08-2018

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviete mi poradit? Mam objednaneho superba s paketom pre zle cesty so 17' diskami (18' nebolo mozne nakonfigurovat, 19 ano ale tie som nechcel). Budem mat v TP zapisane aj 18' disky, alebo iba 17'tky? Chcel by som na leto dat na auto 18'tky. Podla novej normy WLTP su v TP zapisane vsetky rozmery 16' 17' 18' aj19', ale neviem ci to plati aj s paketom pre zle cesty. Neviete mi poradit, resp. nevie niekto nieco o tom? Vdaka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak to mas vo velkom TP tak to plati. Nejaky "paket na zle cesty" to je len marketingova nalepka.
Ak este nevies co tam budes mat, tak myslim, ze standardne pre Superba by si mal mat zapisane rozmery podla motorizacie.
Minimalne 18" budu mat asi vsetky motorizacie.
Najlepsie je ale spytat sa obchodnika. Ak to nevie on, tak nech sa trochu ponamaha a zisti priamo od importera.

Toto nie je informacia, ktoru by ti mali tajit. Alebo ked predaju podobne auto skor ako pride to tvoje tak zisti co je v papieroch.

Ale 18" nebudes mat problem urcite. To je uz bezny rozmer.
Zaujimava stranka ohladom rozmerov a vykonov je tu: https://www.wheel-size.com/size/skoda/superb/2018/#trim-20tsi-220-eudm-217
 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Este neviem co tam budem mat, auto je zatial objednane. Uz im dosiel jeden superb na 17´kach podla novej normy a mal zapisane v TP vsetko (16, 17, 18 aj 19). Ale ten nemal paket pre zle cesty. Zaujimave, ze v Ceskej rep. s paketom pre zle cesty mozno objednat akykolvek rozmer. Asi v tom nas importer ma nezmyselny hokej... pritom som im uz 3x pisal ohladom toho a nedali mi ziadnu odpoved. To je pristup...

Podla WLTP Tyre Cluster by tam uz malo byt vsetko: https://webapps.skoda-auto.sk/rozmery-pneumatik

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to sa neboj, nemaju pre kazde auto zvlast schvalovane rozmery. Je to na model max. motorizaciu. Urcite to nebude na paket.
Objednavanie v Cechach a u nas je ine. Takisto v nemeckom konfiguratore su celkom ine veci, resp. vztahy medzi polozkami.

Vsak na tej stranke skodovackej mas vsetko napisane na motorizaciu. 18" ky su pri kazdej. To sa uz neboj budes to tam mat.
Tam mas len uvedene rozmary pneumatik. Ak chces kupit original disk zo skodovky tak je to v pohode predaju ti co tam pasuje.

Ak chces od ineho vyrobcu je pre teba dolezite toto: 8Jx18 ET44, ak chces disk z inym ET alebo sirkou, budes musiet zapisat

do TP ako dalsi alternativny rozmer rafiku. 

Aky disk mas vyhliadnuty?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Taky jsem resil alu kola na supa 

Auto vyjelo z fabriky na 17tkach takze v tp pouze 17 a 16 disk 

Poptaval jsem u znameho v autorizovanem servisu skoda zmenu kol do technicaku ze nemam ke kolum tipovy list (alu kola original 19tky) skoda nedodava ke kolum tipac. Tak res magistrat jsem ziskal telefoni cislo do bolky na nejakou pani ktera se timto zabiva, chtela poslat vinko a prisla odpoved pouze pro toto vin kola 17 a 16. 

Tak jsem poslal do jedne firmy udaje o aute udaje o alu kolech a pneu a poslali mi tipovy list a tuv papiry k autu a alu kolam, pak jsem zajel na stk  tam mi potvrdily tipovy list a ted uz jen zajit na urad... A melo by byt zapsano 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...